Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Δεν θα σταματήσουμε!

Αλήθεια χαίρομαι διότι μάλλον ξεφύγαμε για άλλη μια φορά από την χρεοκοπία. Τρομερό πράγμα μόνο να το σκέπτεσαι!
Ας να μην προσπαθεί κανείς να το δει σαν δικό του σημερινό κατόρθωμα όμως. Τις «κολοτούμπες», εκ των έξω και εκ των έσω, τις απολαύσαμε όλοι μας. Φτάνει όμως με την διαστρέβλωση της αλήθειας, οι «κολοτούμπες» δεν γίνονται «γαλόνια» στους ώμους των «ακροβατών» της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. Μερικοί από τους τελευταίους, που τώρα νιώθουν "ανακουφισμένοι", αναρωτιούνται ποιοι είναι αυτοί που δεν ψήφισαν τα μέτρα για τα οποία «αγανακτούσαν» τα ΜΜΕ πριν από την κάθε διαπραγμάτευση, πάντα στο όνομα των "αδυνάμων", με τους οποίους «συμπάσχουν».Σε όλα αυτά συμβαδίζανε με την επικοινωνιακή τακτική της Ν.Δ. και του προέδρου της, ο οποίος τώρα νιώθει «ανακουφισμένος» και "δικαιωμένος" για το «πακέτο» που έφερε στην πραγματικότητα το πρώτο μνημόνιο, το οποίο δεν ήθελε να ψηφίζει καν.
 Ας μη ξεχνάμε ότι αυτή η σωτήρια συμφωνία ξεκίνησε να στήνεται τον Ιούνιο του 2011,επιβεβαιώθηκε στα βασικά της στοιχεία τον Οκτώβριο του 2011 και οριστικοποιήθηκε -χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, από τον Οκτώβριο, για την Ελλάδα και τους Έλληνες- μόλις χτες! Φυσικά ότι έγινε  είναι η δικαίωση και για τις προσπάθειες του Γ.Α.Παπανδρέου. Εδώ μιλάμε για μια τιτάνια προσπάθεια που έγινε τα τελευταία 2 χρόνια, τότε που ο Παπανδρέου έκανε το γύρο του κόσμου, αγωνιώντας για να ακουστεί έξω η φωνή των Ελλήνων. Να ακουστεί Η ΑΛΗΘΕΙΑ ότι ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ και ότι αύριο μπορεί να γίνει παγκόσμιο! Τότε δεν ήθελε κανείς να το παραδεχτεί, ούτε οι Μερκοζί, ούτε ο απλός ο κόσμος, ούτε οι λαοί της Ευρώπης, ούτε καν μερικοί από τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Ειδικά εκεί μερικοί εθελοτυφλούσαν ηθελημένα…το παίξανε κουφοί, άρρωστοι η απλά «επαναστάτες»… όλα όμως τους ήταν περαστικά με μια τοποθέτηση σε ένα υπουργείο της αρέσκειας τους. Καιροσκόποι που πριονίζανε, θέτοντας σε κίνδυνο βουλευτικές η αυτοδιοικητηκές εκλογές, την ίδια την μοίρα της χώρας, αυτοί οι «μεγάλοι» κριτές και επικριτές του Προέδρου, μετά την αξιοποίηση τους σε υπουργεία, γινόταν ξαφνικά οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του μνημονίου. Δεν είναι άλλοι από αυτούς που μετά την μεγάλη συμφωνία της 26-ης Οκτωβρίου 2011, που την είχε πετύχει ο Παπανδρέου, έσπευσαν να ρίξουν πρώτοι τον Πρωθυπουργό, για να σώσουν τους τραπεζίτες. Οι ίδιοι που κατακρίνανε το μνημόνιο1, θέλοντας σαν εξιλαστήριο θύμα τον Γ. Παπανδρέου, ώστε να καλύψουν τα δικά τους ένοχα ίχνη του παρελθόντος. Οι ίδιοι που ψήφισαν μετά το μνημόνιο2, για να παινέψουν για αυτό το κατόρθωμα τον δικό τους (προ πολλού!) εκλεγμένο. Βασικά έθεσαν σε κίνδυνο και καθυστέρησαν την συμφωνία, είτε με αμφισβήτηση της ορθότητας του δημοψηφίσματος (στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία και σαν μεγαλοστελέχη του δημοκρατικότερου κόμματος της Ελλάδος!!!), είτε με δημόσιες προσβολές στα ΜΜΕ εναντίον τον Γ.Α.Π. Με αυτά και άλλα,  πρόσβαλαν εμάς, όλους αυτούς από την βάση, οι οποίοι τον εκλέξαμε και τον εμπιστευόμαστε αγνά, όπως πάντα, χωρίς να περιμένουμε τις δημοσκοπήσεις για να το πράξουμε. Είναι οι ίδιοι που πάντα είχαν καλύψει τους δικούς τους, λέγοντας ότι «δεν γίνεται να κρίνεις μια ολόκληρη πορεία από μια στιγμή αδυναμίας». Και που θέλουν να εξοντώσουν τους αντιπάλους τους στην πρώτη μια τέτοια στιγμή κιόλας!! Είναι αυτοί που «ξεχνάνε» ότι κακό προκάλεσαν οι ίδιοι και ότι καλό προσέφεραν άλλοι!!! Είναι οι ίδιοι που τώρα ξέχασαν τα μεγάλα τους λόγια για την "εσωστρέφεια" και την "ενότητα" του κόμματος. Και όλα αυτά με γνώμονα το προσωπικό πολιτικό τους όφελος. 
Μερικά «παπαγαλάκια» (από αυτά που είναι υπόδουλοι των ίδιων συμφερόντων) προσπαθούν με κάθε μέσο να μας κάνουν να σβήσουμε από την μνήμη μας το πως φτάσαμε εδώ. Μια απλή λογική και ένα ορθό κοινό αίσθημα, μας κάνει να αναλογιστούμε ότι σίγουρα δεν θα είχαμε φτάσει στο μνημόνιο, αν ο Παπανδρέου θα ήταν Πρωθυπουργός από το 2004, η έστω από το 2007. Αυτές οι χρονιές ήταν το σταυροδρόμι μας και ο καθένας από μας διάλεξε τότε το μέλλον που του άξιζε. Δυστυχώς, τότε διάλεξαν για μας, αυτοί που τώρα θέλουν να επωφεληθούν αύριο! Αλλά ΔΕΝ ξεχνάμε! Διότι τώρα ξέρουμε ότι αυτό το αύριο το κρατάμε σήμερα ΕΜΕΙΣ στα χέρια μας. Και επειδή τώρα υπάρχει μονό ένας ευθύς και καθαρός δρόμος προς τα εμπρός, ξέρουμε πια ότι αυτόν τον δρόμο μπορούν να τον ακολουθήσουν χωρίς περιστροφές, μόνο ευθύς και καθαροί άνθρωποι! Για αυτό εμείς, τα απλά μέλη και φίλοι της βάσης, δεν θα σταματήσουμε να υποστηρίξουμε τον Γιώργο Παπανδρέου σαν Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.! Στους άλλους, στους συνήθως ύποπτους, τους λέμε ένα απλό: δεν είμαστε εδώ να σας γκρεμίσουμε (αυτό το καταφέρνετε μια χάρα και  μόνοι σας).  Είμαστε εδώ για ένα απλό λόγω: για να φτιάξουμε ένα φωτεινό μέλλον για τα παιδιά μας και το αυτονόητο για την Ελλάδα! Τώρα περισσοτερο από ποτέ να συνεχίζουμε την προσπάθεια!

Υ.Γ. Τοσο πολύ «κόπτονται» μερικοί για το «εθνικό συμφέρον» έτσι ώστε (παρά τα παμπολλα μέτρα που πρέπει να φέρουμε εις πέρα σε ένα μήνα) το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι εκλογές, τόσο για Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όσο και τις εθνικές. Η ειρωνία είναι ότι θα ακολουθήσουν τον μονόδρομο του μνημονίου και τους όρους για τους οποίους δεσμευτήκανε, έτσι και αλλιώς. Και σε αυτή την περίπτωση γιατί να μην έχουμε ένα γνήσιο τεχνοκράτη σαν τον Παπαδήμο, παρά έναν από τους «κολοτούμπες» που θέλουν την «καρέκλα» του, χωρίς να προσφέρουν άξια τίποτα σε αυτήν και στην χώρα??!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου