Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Την επόμενη φορά, Έλληνα αναρωτήσου


Που είναι βρε παιδιά το κίνημα: «Τα νησιά μας δεν τα αγγίζει ΚΑΝΕΙΣ»??? Τώρα δεν μιλάει ΚΑΝΕΙΣ για “προδοσία”, αλλά για “αξιοποίηση”… Ελληναρά, που κρύβεσαι; Στο Γουδί…πίσω από την Χρυσή Αυγή;;;;; Που είναι οι «ξύπνιοι» που ονομάζανε την πράσινη ανάπτυξη- «πράσινα άλογα»??? Αυτή την πράσινη ανάπτυξη που ήθελε ο Παπανδρέου τόσο πολύ για την ανάπτυξη των νησιών μας ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣΔΥΝΑΜΕΙΣ? ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ «ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ»?
Υ.Γ. Χαρδαβέλα (ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ) ΠΟΥ’ΣΤΕ?????
 Συμπέρασμα:
 Τώρα τα ΜΜΕ δεν μιλάνε για «προδοσία» και για «πράσινα άλογα», αλλά για «ανάπτυξη» με δανεικές δυνάμεις και πάλι. Την επόμενη φορά, πριν να στήσεις κρεμάλες και να δώσεις δύναμη σε χορδές του μίσους και της βίας, Έλληνα αναρωτήσου ΠΡΩΤΑ ποιοι είναι αυτοί που θα πληρώσουν τα σπασμένα? Η επόμενη γενιά, τα παιδιά δικά σου και δικά μου.
Διάβασε για «αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας από τρίτα μέρη» κτλπ.:

ΤΑΙΠΕΔ: 40 νησιά έτοιμα προς αξιοποίηση!
Το Ταμείο εξέτασε 562 από τα 6.000 νησιά και νησάκια που βρίσκονται υπό ελληνική κυριαρχία...
 Σαράντα ακατοίκητα νησιά και νησίδες, τα οποία θα μπορούσαν να ενοικιασθούν για ένα διάστημα έως 50 έτη και να αξιοποιηθούν ως τουριστικά θέρετρα έχει εντοπίσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου, Ανδρέας Ταπραντζής, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg.
 «Βρήκαμε τοποθεσίες που έχουν καλό έδαφος, είναι κοντά στην ηπειρωτική χώρα, διαθέτουν καλά αναπτυγμένες υποδομές και δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια», δήλωσε ο κ. Ταπραντζής σε συνέντευξη που έδωσε στις 6 Σεπτεμβρίου στο Bloomberg και δημοσιεύεται σήμερα από το πρακτορείο.
 «Ο κατάλογος περιλαμβάνει νησιά με έκταση από 500 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα έως 3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ως υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένα τουριστικά θέρετρα με ενοικίασή τους από 30 έως 50 έτη», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ.
 Το Ταμείο εξέτασε 562 από τα 6.000 νησιά και νησάκια που εκτιμάται ότι βρίσκονται υπό ελληνική κυριαρχία.
 Ο κ. Ταπραντζής είπε ότι πρέπει να περάσει νόμος που θα επιτρέπει την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας από τρίτα μέρη και θα μειώνει τον αριθμό των οικοδομικών, περιβαλλοντικών και χωροταξικών αδειών, που χρειάζονται, πριν προχωρήσει το σχέδιο.
 «Η πώληση νησιών έχει αποκλεισθεί», δήλωσε ο κ. Ταπραντζής, επειδή τα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο δεν θα ήταν μεγαλύτερα από τις συμφωνίες ενοικίασης, και πρόσθεσε πως η Ελλάδα θα προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις, αν ένα νησί αξιοποιηθεί ως τουριστικό θέρετρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου