Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Αποστομωτική απάντηση


Κρυφή κάμερα (να δούμε τι άλλο θα δούμε…) κατέγραψε κομμάτι από τις παραδόσεις του Γιώργου στο Harvard…Εκεί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δίνει αποστομωτική απάντηση στις μισές αλήθειες – ψέματα Ρουμελιώτη για την αναδιάρθρωση.
Ο Γιώργος Παπανδρέου από το Χάρβαρντ, δίνει μια απάντηση σε ερώτηση που υπέβαλε μια καθηγήτρια η οποία παρακολουθεί τις διαλέξεις του. Η καθηγήτρια ρωτάει αν θεωρεί ότι ο Ρουμελιώτης στο βιβλίο του λέει την αλήθεια. Και ο Παπανδρέου της απαντάει ότι "Είδε μόνο τη μια πλευρά του θέματος"Διότι δεν έζησε όλη την αλήθεια ο Ρουμελιώτης.  Ότι όλη την αλήθεια την έζησε και την ξέρει ο ίδιος – ο ΓΑΠ. Διότι ο Ρουμελιώτης ΔΕΝ ήταν σε όλες τις διαπραγματεύσεις που είχε κάνει ο Παπανδρέου με όλους τους ξένους αρμοδίους (Μέρκελ, Τρισέ,κτλπ), Ότι κανείς δεν πίστευε πια τους Έλληνες (μετά τα ψέματα κυβέρνησης Καραμανλή-ν.μ.) και ότι έπρεπε να αποδείξει ότι είναι αξιόπιστοι. Ότι η ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) του απαντούσε «όχι» συνεχώς. "Ζήτησα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αλλά ξέρετε ποιος είπε όχι; Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν το συζητούσαν καθόλου". Ότι αν διαβάζει προσεκτικά, στο βιβλίο του ο συγγραφέας λέει ακριβώς ότι οι χώρες της Δύσης (οι οποίες έπρεπε να μας είχανε δανείσει με πολύ μεγάλα ποσά για μεγάλο χρονικό διάστημα) δεν μας είχανε εμπιστοσύνη. Η έλειψη εμπιστοσύνης τους προερχόταν ακριβώς εξαιτίας της αναξιοπιστίας των οικονομικών εκθέσεων της προηγουμένης κυβέρνησης. "Ή θα παίρναμε το πακέτο ή θα χρεοκοπούσαμε. Εάν χρεοκοπούσαμε θα είχαν χαθεί τα πάντα. Ήμουν μεταξύ μιας δύσκολης κατάστασης και ενός χάους".Με λίγα λόγια, μετά από όλες τις προσπάθειες που έκανε ο Παπανδρέου είχε να επιλέξει ανάμεσα στην προσφυγή στο ΔΝΤ η άμεση χρεοκοπία, που σήμαινε καθόλου μισθούς και συντάξεις ΑΜΕΣΑ.


Η απάντηση μου στον κάθε “κύριο” Ρουμελιώτη είναι: δεν σας βγήκε το “πρωθυπουργιλίκή” στην θέση του Παπαδήμου και προσπαθείτε να σας βγει το “υπαλληλίκη” στο όποιο τραπεζικό ίδρυμα βρίσκεστε τώρα. Το οποίο τραπεζικό ίδρυμα, όπως και όλοι οι άλλοι έχοντες και κατέχοντας, πολεμάνε τον ΓΑΠ, διότι ήθελε να συμμετάσχουν στα βάρη και αυτά (τα σημερινά σας αφεντικά δηλαδή)!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου