Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Απόστολος Κακλαμάνης: Ήμουν μια χαρά, αν και άκουσα να λένε διάφορα.

Βέλη εναντίον του πρώην υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος, παράλληλα, «άδειασε» τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που προσπάθησε να τον «δικαιολογήσει» για την απουσία του κατά τη διάρκεια ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

«Αυτόν τον κοντοπίθαρο που προσπάθησε να φέρει σχέδιο για την ΕΡΤ τον έδιωξα εγώ από το υπουργικό συμβούλιο», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενος στον κ. Μόσιαλο.

«Ημουν μια χαρά, αν και άκουσα να λένε διάφορα. Οσο με θέλει ο λαός θα είμαι στη Βουλή» πρόσθεσε ο κ. Κακλαμανής αναφερόμενος προφανώς στα λεγόμενα του κ. Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου προσπάθησε να δικαιολογήσει την απουσία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από την ψηφοφορία λέγοντας πως «όπως ενημερώθηκα, μετά την ομιλία του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αισθάνθηκε άσχημα και πήγε στο νοσοκομείο».

Υπενθυμίζω τι έχει γίνει το βράδυ της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου: 

Απ. Κακλαμάνης: «Αν νομίζετε ότι θα ψηφίσω την διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών αυταπατάστε»

Στον χορό των βουλευτών της συμπολίτευσης που απειλούν να καταψηφίσουν άρθρα του πολυνομοσχεδίου μπήκε και ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης λέγοντας ότι δεν θα στηρίξει την διάταξη που βάζει σε διαθεσιμότητα του εκπαιδευτικούς Τεχνικών Λυκείων.

Πιο αναλυτικά, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε πως «υπάρχει πρόβλημα σχετικά με την επιτυχή πορεία του προγράμματος και πρόβλημα με την διαπραγματευτική της δικής μας πλευράς ενώπιον μιας απέναντι ευρισκομένης Τρόικας… Το Κοινοβούλιο δεν λειτουργεί και δεν το σέβεται ούτε η κυβέρνηση ούτε η αντιπολίτευση. Υπάρχουν διατάξεις που καταργούν την αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και γι αυτό δεν ήρθα και στην ψηφοφορία για την ένσταση αντισυνταγματικότητας. Γίνεται τσεκούρωμα στα θέματα της παιδείας.  Είναι ντροπή που δεν είναι εδώ ο κ. Αρβανιτόπουλος. Αν νομίζετε ότι θα ψηφίσω τέτοιες διατάξεις αυταπατάστε γιατί δεν θα είμαι συνεπής στην πορεία μου στο υπουργείο παιδείας».

Αρβανιτόπουλος: «Κανείς άλλος εκπαιδευτικός δεν θα τεθεί σε διαθεσιμότητα»

Δέσμευση για το ότι οι εκπαιδευτικοί που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν θα ξεπεράσουν τους 2.500 εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στην Βουλή ξεκαθαρίζοντας «Γι αυτό στον ποσοτικό προσδιορισμό των 7.500 εκπαιδευτικών αποδείξαμε  με μεθοδολογική αρτιότητα, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιολόγησης δομών που στελεχώνονται από 170000 εργαζόμενους, την οποία όλοι απεδέχθησαν, ότι οι εκπαιδευτικοί που δύνανται να τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν υπερβαίνουν τους 2.500.  Και σας το δηλώνω απερίφραστα, κανένας άλλος δεν περισσεύει».

Πρόσθεσε δε ότι «Κανένα ΕΠΑΛ και καμία ΕΠΑΣ δεν κλείνει. Καταργούνται 50 ειδικότητες καθηγητών που δίδασκαν 12 ειδικότητες επαγγελμάτων από τις 39 που παρέχονται στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ. Ειδικότητες που θα παρέχονται από τα Δημόσια ΙΕΚ, σε μεταλυκειακό επίπεδο, όπου δεν υπάρχουν ήδη. Πέραν αυτού πιστεύουμε, και έχουμε ήδη μεριμνήσει, η πλειοψηφία τους να απορροφηθεί είτε από το Υπουργείο Υγείας είτε από τους Δήμους σε ολόκληρη τη χώρα».

Επισήμανε πως «προχωρούμε σε στρατηγικές επιλογές αναφορικά με το ποια επαγγέλματα παρέχει τόσο η τυπική τεχνική εκπαίδευση όσο και η μεταγυμνασιακή και μεταλυκειακή επαγγελματική κατάρτιση από τα Δημόσια ΙΕΚ» και πρόσθεσε πως «Με αναδιάταξη προσωπικού διαμέσου της κινητικότητας με μετατάξεις που θα προχωρήσουν και μάλιστα άμεσα, ώστε να επιλύσουμε το ζήτημα της κακής κατανομής που ταλανίζει επί χρόνια τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.  Καλύπτουμε τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στις ειδικότητες Γυμναστών, Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών Σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών. Σταματάμε το απόστημα των αποσπάσεων 3500 ετησίως εκπαιδευτικών χωρίς κριτήρια, χωρίς μελέτη, με την κάλυψη διοικητικών θέσεων από εκπαιδευτικούς τόσο στις περιφερειακές υπηρεσίες όσο και στα Δημόσια ΙΕΚ, που σήμερα λειτουργούν μόνον με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου