Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Πολιτική τερατομορφία

Η αλήθεια είναι ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που οικειοποιείται ο Σαμαράς το φέρνει το πρώτο μνημόνιο. Τη μείωση του ελλείμματος που δεκαεξάρισε επί Καραμανλή και οδήγησε στη χρεοκοπία της χώρας τη φέρνει το πρώτο μνημόνιο. Προφανώς, ο Σαμαράς θεωρεί τον Έλληνα πολίτη οικονομικά αγράμματο και τον εμπαίζει με απροκάλυπτο τρόπο. …από τον άρχοντα των Ζαππείων, τον γερμανοτσολιά του πρώην κουρέματος, τον άνθρωπο που δίχασε τον ελληνικό λαό με ισοδύναμα και ανύπαρκτες εναλλακτικές, τον έβγαλε στις πλατείες απλά να ρίξει έναν πρωθυπουργό και να φέρει την αφεντιά του στην εξουσία, μαζεύοντας τον, έπειτα, στο σπίτι μέσω του έλεγχου των ΜΜΕ -έτσι δεν είναι Φίλε αγανακτισμένε;

Οι δε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στο χρόνο διακυβέρνησης Σαμαρά και της πολεμοχαρούς παραδουλεύτρας του αφορούν και μόνο το σύστημα 4-2-1, την εκμάθηση του καλαματιανού στο χορευτικό της δημόσιας διοίκησης και τις προκρούστειες περικοπές. Τίποτε άλλο. Κάθε άλλη κίνηση ήταν στην κατεύθυνση των ισορροπιών με τις συνδικαλιστικές και κάθε λογής ομάδες, από τους ταξιτζήδες, τους πρυτάνεις, τους δημάρχους, τους περιφερειάρχες και ούτω καθεξής.

Πράγματι, το πρώτο μνημόνιο ήταν “λάθος” (?)... Είχε περικοπές μόλις 4 δις, δεν είχε απολύσεις, δεν είχε πλειστηριασμούς, δεν είχε Σάλλες και Μελισσανίδηδες, δεν είχε μοριοδοτούμενους Καλαματιανούς. Και επειδή ο λαϊκισμός σύνδεσης του πρώτου μνημονίου με την κυβέρνηση Παπανδρέου είναι αφόρητος, ας πούμε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, σε μόλις 2 χρόνια, είχε Καλλικράτη, νόμο για την 3βάθμια εκπαίδευση, νέο ασφαλιστικό, Δι@ύγεια, e-syntagografisi, opengov, οικονομική εξυγίανση της ΕΡΤ, θεσμό οικονομικού εισαγγελέα, νόμο για τις off shore και της παναγιάς τα μάτια. Αυτήν τη ρουφιάνα την παναγιά -της οποίας τα μάτια έχει βγάλει- επικαλείται σήμερα ο Σαμαράς και υπάρχει ακόμη στη θέση του πρωθυπουργού.

(Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι δεν επιδιώκει πρόωρες εκλογές, «γιατί κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ελληνική ιδιομορφία», αλλά σημειώνει ότι για την εξάντληση της τετραετίας «κανείς δεν μπορεί να μας εκβιάζει στο μεταξύ»)

πηγή#epikairo


Σχόλιο μου: Μέγα λάθος η τοποθέτηση σου στην “καρέκλα” του “ηγέτη” του ελληνικού λαού, Aντωνάκη!!!. Για να φτάσεις εκεί πούλησες την ψυχή σου και - με την σημαντική βοήθεια του σημερινού αντιπροέδρου σου- διακόψατε στην μέση την προηγούμενη τετραετία, ακριβώς όταν ο Παπανδρέου ακουμπούσε αδρά τα αφεντικά σου – τους τραπεζίτες, κτλπ.. Αυτό το λες και… διαβολική σύμπτωση… δεν ξέρω αν μπορείς να το λες “ελληνική ιδιομορφία”, η απλά και καθαρά, πολιτική τερατομορφία.

Υ.Γ. Προς την “ηγεσία” του "πα.ΣΟΚ."-Η κοινωνία θέλει απαντήσεις, λύσεις και όραμα και δεν την αφορά η όποια ανάλυση με βάση την αγκίστρωση στην εξουσία. Και είναι αμφίβολο αν αυτή η “ηγεσία” θέλει ή μπορεί να δώσει τέτοιου είδους όραμα, αφού απέδειξε ως τώρα ότι προτιμά τη "σιγουριά" της "συντηρητικής δεξιάς".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου