Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα Δημοκρατία + χρυσά αυγά= μια καμμένη ομελέτα...

Άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στη βάση της Χρυσής Αυγής προτείνει ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης, όπως διαβασαμε εδώ. Σε άρθρο του στην εφημερίδα Δημοκρατία που τιτλοφορείται «Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη βάση της παράταξης» το στέλεχος της ΝΔ σημειώνει ότι η βάση της Χρυσής Αυγής και των ΑΝ.ΕΛ είναι κυρίως «δικοί μας άνθρωποι» που θέλουν «δυναμικότερη στάση στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας»….
Ναι βρε, μαζευτείτε, να γίνεστε πολλές…

Στην ανακοίνωση του γράφει, μεταξύ άλλων:
“Είναι λοιπόν καιρός για άνοιγμα προς τη βάση των ΑΝ.ΕΛ. και της Χρυσής Αυγής, χωρίς προσβολές ή συγκρουσιακά συνθήματα αλλά με πρακτικές πολιτικές: καταπολέμηση λαθρομετανάστευσης…” κτλπ
Οι μεγάλοι έρωτες δεν κρύβονται.

Επίσης:
“Στον χρόνο που κέρδισε η πατρίδα με τόσο πολιτικό και κυρίως κοινωνικό κόστος, ας ανασυγκροτήσουμε και την παράταξη, ενώνοντας πρώτα τη βάση της με την ικανοποίηση βασικών αιτημάτων των λαϊκών ανθρώπων. Άλλωστε αυτοί είναι το πραγματικό κόμμα.”

Για να καταλάβω, «κερδίσατε χρόνο» με το να ρίξετε την κυβέρνηση Παπανδρέου  με τα αντιμνημονιακά σας ψέματα, μετά «ανασυγκροτήσατε την πατρίδα», με το να διαλύσετε και πάλι την κάθε διαφάνεια και πρόνοια στο κράτος και τώρα θα ικανοποιήστε βασικά αιτήματα των «λαϊκών» «ανεξάρτητων» καμμένων εφοπλιστών, της φασιστικής «χρυσής αυγής» και των λοιπών δεξιών μορφωμάτων… κάτσε να δεις πως αλλιώς λέγεται η ΧΑ… θυμήθηκα «λαϊκός σύνδεσμος»… ε, μα, λέω και ‘γω, πως μιλάς τόσο «λαϊκά»… έχεις "χάρισμα", βρε παιδί μου.  Εσείς δεν θα το διαλύσετε, θα το ενισχύσετε το «δημοκρατικό» φασιστικό μαγαζί… Εκεί οπού η Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτεται να πάρει την προεδρία της Ελλάδας εξαιτίας της φιλοφασιστικής κυβέρνησης σου, εσύ βάζεις το "κερασάκι" στην ετοιμόρροπη "τούρτα"… Τόσο μεγάλη απελπισία έχετε μετά από τα τόσο “επιτυχημένα” γκάλοπ που σας τα «μαγειρεύουν» οι φίλοι…

Να τα «λαϊκά» σας στρώματα..
Χάρισμα σας, αλλά έξω από το συνταγματικό τόξο!! Άντε, ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του!



Αυτούς στηρίζεις Βαγγέλη????????????



Ο γελοίος αυτού του Σ/Κ…

Ο σύμβουλος… στρατηγικής του Αντωνάκη Σαμαρά, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, σε άρθρο του με τίτλο «Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη βάση της παράταξης», κάνει κάλεσμα ένωσης προς τους «ανεξάρτητους» καμμένους και προς τα χρυσά κλούβια αυγά, προκαλώντας λαϊκό ντελίριο. Όλα τα λαϊκά στρωματά, ενωμένα φωνάζουν: Φαήλο, προχώρα, σε “θέλει” όλη η χώρα…

Υ.Γ. “Ευτυχώς” που γράφεις… στρατηγικά άρθρα και μας κάνεις να σκάει λίγο και το χειλάκι μας…

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν ο Φαήλος Κρανιδιώτης πλειοδοτούσε στη στρατηγική της έντασης επί Γιώργου Παπανδρέου

Η ακροδεξιά ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί τις τελευταίες μέρες να στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια ακραία πολιτική δύναμη, που σε τίποτα δεν διαφέρει από τη Χρυσή Αυγή.

Ακόμα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επέλεξε να ασχοληθεί μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του και δεν τόλμησε να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία για το μίσος που καλλιέργησε επί...

...των ημερών του Γιώργου Παπανδρέου.

Χθες, ο γνωστός ιδεολόγος της άκρας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης ο οποίος είναι άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, υποστήριξε με άρθρο του τον Χρύσανθο Λαζαρίδη και τη θεωρία των δυο άκρων.

Ας θυμίσουμε μερικές από τις δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Κρανιδιώτη κι ας κρίνουν οι πολίτες αν είναι ακραίες κι αν καλλιεργούν την ένταση.


Όταν θα διαρραγεί το κέλυφος της δυσπιστίας αυτών των συμπολιτών μας, τότε ένα ορμητικό ποτάμι στην κοινωνία και την κάλπη θα σαρώσει την ανικανότητα και την ιδιοτελή μοχθηρία τους σε βάρος του Λαού και υπέρ της πάρτης τους. Τίποτα λοιπόν δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει, τίποτα που να δώσει άλλοθι στην αδίστακτη κλίκα που ασελγεί πάνω στην Πατρίδα. Αν τεκμηριωθούν όσα βλέπουμε κι υποψιαζόμαστε ότι έγιναν, αφού θεσμικά θα φύγουν, θεσμικά θα τους πάμε ανεβαίνοντας την Μεσογείων δεξιά για να πληρώσουν το λογαριασμό. Άλλοθι όμως δεν θα τους δώσουμε.

Στη Μεσογείων δεξιά βρίσκεται το Γουδή και υποθέτω ότι θυμάστε όλοι τα συνθήματα τύπου «οι προδότες στο Γουδή».


Σιγά σιγά στους δρόμους βγαίνουν νοικοκυραίοι κι όπως προβλέπαμε, θα αποδειχθεί ότι έχουν πολύ πιο βαρύ χέρι από τους επαναστάτες ημιαπασχόλησης των Βορείων Προαστίων, του Ψυχικού και των Εξαρχείων. Άλλο να κάνεις το κομμάτι σου μεταξύ σχολής και «Sugar» κι άλλο να είσαι φρεσκοαπολυμένος σαρανταπεντάρης με γυναίκα, παιδιά, δόσεις, νοίκια και φροντιστήρια. Και να ΄χεις ψηφίσει και ΠΑΣΟΚ γιατί «λεφτά υπάρχουν»! ΄Ωρε μάνα μου! Αυτοί προς το παρόν μουτζώνουν και γιουχάρουν αλλά άμα η κατρακύλα συνεχιστεί, το επόμενο αγώνισμα θα έχει μαλτεζόπλακα και στυλιάρι.

Να κι ένα ωραίο εθνικιστικό παραλλήρημα, πάλι από τον Οκτώβριο του 2011, υπέρ του Αντώνη Σαμαρά:

Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, ο Κυπριακός Ελληνισμός, οι εναπομείνασες ελληνικές κοινότητες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και η άλλη μεγάλη Ελλάδα της Διασποράς πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή την συντακτική Εθνοσυνέλευση. Έλληνες από το Σικάγο και την Μελβούρνη, από το Βανκούβερ και την Αργεντινή, από την Χειμάρα και την Λευκωσία, μαζί με τους Ελλαδίτες, να συγκροτήσουμε το Κοινόν των Ελλήνων και να ορίσουμε την νέα ελληνική Πολιτεία.(....)Μαζί τους λοιπόν να φτιάξουμε τον νέο καταστατικό χάρτη του Έθνους, ενισχύοντας κι όχι αποψιλώνοντας τα εθνικά χαρακτηριστικά. Όλοι οι Έλληνες, απ’ όλη τη Γη, στις φάλαγγες του μέλλοντος. Θεσμικά. Για πάντα.
(...)
Εκτός από τις Εθνοσυνελεύσεις της Επανάστασης, της αληθινής, όχι της «ανακυκλωμένης» από τους σκουπιδιαραίους της «ενημέρωσης», ξέρετε ποιοι άλλοι έκαναν συντακτική Εθνοσυνέλευση; Ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος κι ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου. Ποιό όνομα ταιριάζει και μπορεί να μπει δίπλα σε αυτά; Αυτού που θα οδηγήσει τον όλο Ελληνισμό ενάντια στον μικροελλαδισμό, αυτού που είναι Αρχηγός κι όχι διαχειριστής και σίγουρα όχι Ηγεμών της Βλαχίας, που μαζεύει τα δοσίματα για την Υψηλή Πύλη…

Αυτή ήταν η Νέα Δημοκρατία την περίοδο 2009-2011 και μέσα από τα δικά της σπλάχνα ξεπετάχτηκε τόσο το τσίρκο των Ανεξάρτητων Ελλήνων όσο κι ένα τεράστιο ακροατήριο που τελικά προτίμησε τη Χρυσή Αυγή.


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία μεγαλύτερη ευθύνη για τη διάχυση της βίας από τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας εκείνης της περιόδου. Η αντιμνημονιακή Νέα Δημοκρατία υπήρξε ένα χυδαίο πολιτικό έκτρωμα που συνετέλεσε τα μέγιστα στην κοινωνική εκτροπή κι' αυτό δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί.

Ευχαριστούμε στους φίλους της parapolitiki, σωστό το άρθρο σας, αλλά βοηθήστε με λίγο με κάτι που θέλω να θυμάμαι, ποια ήταν η στάση σας τότε με το δημοψήφισμα…? Για να μου φρεσκάρετε καλύτερα την μνήμη… 


Όσο για το περιστατικό με την είδηση του αστυνομικού που πέθανε «χθες αθόρυβα» που διαδίδεται περιέργως σήμερα στο διαδίκτυο- το περιστατικό είναι από το 2007 (έτος που η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίχτηκε με πολλεεεεεεεεεές δυνάμεις, για δεύτερη της τότε συνεχόμενη θητεία …) και η είδηση θανάτου (δυστυχώς) του αστυνομικού είναι 12 Δεκεμβρίου 2008. και όχι χθες.

Όσο για το περιστατικό με την είδηση του αστυνομικού που πέθανε «χθες αθόρυβα» που διαδίδεται περιέργως σήμερα στο διαδίκτυο- το περιστατικό είναι από το 2007 (έτος που η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίχτηκε με πολλεεεεεεεεεές δυνάμεις - εντός και εκτός της- για δεύτερη της τότε συνεχόμενη θητεία…έτος που μερικοί προετοίμαζαν το πρώτο Ζάππειο με έτοιμα όλα τα ελληνικά ΜΜΕ...…) και η είδηση θανάτου (δυστυχώς) του αστυνομικού είναι 12 Δεκεμβρίου 2008. και όχι χθες. 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 2008, ΤΑ SITES... παρόλο που πολλά τα έσβησαν και προσπαθούν να περάσουν την είδηση σαν ...σημερινή... ολοπερίεργως...

greece-salonika 12/12/2008
"Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας

To greece-salonika απέσυρε το άρθρο για λίγο, για να το εμπλουτίσει με πιο πολλές πληροφορίες:

Έσβησε χθες -αθόρυβα- 24χρονος αστυνομικός, θύμα κουκουλοφόρων του 2007.

Χθες έσβησε ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007. Όλο αυτό το διάστημα ήταν ουσιαστικά ζωντανός-νεκρός.
Δεν ήταν αρκετά νέος,ήταν ήδη 24 ετών.
Δεν ανήκε στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί έβγαζε 750.
Δεν είχε όνειρα για τη ζωή του, είχε όπλο, κι ας μην το τράβηξε ποτέ για να σωθεί.
Δεν είχε μάνα να τον κλάψει,γιατί ήταν ένας μπάτσος, ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος.
Κάποιοι θάνατοι δεν πουλάνε το ίδιο, αλλά μαντέψτε,πονάνε το ίδιο.


Ποιος είναι ο αστυνομικός;Δυστυχώς θυμηθείτε το περιστατικό...."Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι την 23.10 ώρα της06/07/2007, δύο (2) αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία μέτρων ασφαλείας για αποτροπή κλοπών, επιθέσεων και φθορών ξένης περιουσίας,(σπάσιμο οχημάτων, καταστημάτων ή εγκαταστάσεων κ.α αδικημάτων) όπως έχεισυμβεί κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια συναυλίας συγκροτημάτων μουσική ςστις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό, δέχθηκαν απρόκλητα δολοφονική επίθεση από πλήθος ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η αναίτια επίθεση έγινε από τριάντα τουλάχιστον άτομα, με ενωμένες δυνάμεις ταοποία διέπραξαν βιαιοπραγίες σε βάρος των δύο (2) αστυνομικών, με γρόνθους,λακτίσματα και υλικά αντικείμενα (σιδηρολοστούς, ρόπαλα, θλώντα όργανα),προκαλώντας σε αυτούς βαρείες σωματικές βλάβες. Ειδικότερα ο ένας αστυνομικός (γεν. 1983), φέρει βαριές κακώσεις κεφαλής,πολλαπλά τραύματα στο σώμα και νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου, ευρισκόμενος σε καταστολή.Η κατάσταση του εγκυμονεί κίνδυνο ζωής. Ο δεύτερος αστυνομικός (γεν. 1972), επίσης νοσηλευόμενος φέρει ρωγμώδες κατάγματα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά. Η βάναυση επίθεση συνεχίζει μια σειρά προκλήσεων έναντι της έννομης τάξης και΅΅καταδρομώνΆΆ που αποδέχονται με απάθεια το ενδεχόμενο αποτέλεσμα της σωματικής βλάβης και της ανθρωποκτονίας από ΅΅άτομαΆΆ που ασκούνται στη βία, μάλλον ως πρόταση και στάση ζωής και ως ΅΅πολιτική παρέμβασηΆΆ. Η Ελληνική Αστυνομία κινείται για την ανακάλυψη των δραστών".

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Η απορία του ΒΒC για τη στάση της ελληνικής αστυνομίας

O δημοσιογράφος του BBC, Paul Mason με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στο Κερατσίνι έκανε μία ανάρτηση στο twitter απευθυνόμενος στην ελληνική κυβέρνηση:
«η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να εξηγήσει στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί αστυνομικοί και πολίτες που πετούν πέτρες φαίνεται να συνεργάζονται σε αυτό το video;».

Ο Βρετανός δημοσιογράφος, ο οποίος είναι οικονομικός συντάκτης στην εκπομπή Newsnight του BBC «ανέβασε» μαζί με το tweet του και ένα video από το info-war από τα χθεσινά επεισόδια στο Κερατσίνι, λίγες ώρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής.


Στο video φαίνονται άτομα με πολιτικά να πετούν πέτρες και να βρίζουν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ ομάδα ανδρών της αστυνομίας που βρίσκεται στο ίδιο σημείο κάνει σαν να μην υπάρχουν.


ΠΗΓΗ ΕΔΩ




Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Τώρα...?


Η Νέα Δημοκρατία (και οι στενοί φίλοι της, αποδεδειγμένα εκ των υστέρων…) μέχρι «χθες» υπερηφανευόταν ότι έριξε τον Παπανδρέου, τώρα που «πάει να τη ρίξει» ο Συριζα γιατί ζητά την προστασία του… Συντάγματος;

Ο μεγαλύτερος μεταλλουργικός Όμιλος της Ελλάδας μεταφέρει την έδρα του


Ο μεγαλύτερος μεταλλουργικός Όμιλος της Ελλάδας μεταφέρει την έδρα του και τη μετοχή του στις Βρυξέλλες.
Είναι η τρίτη ελληνική επιχείρηση το τελευταίο 12μηνο που μεταφέρει την έδρα της στο εξωτερικό, μετά την Κόκα-Κόλα και την ΦΑΓΕ. Η απόφαση για τη μεταφορά της έδρας του μεγαλύτερου μεταλλουργικού ομίλου της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, ο οποίος καλύπτει το 10% των ελληνικών εξαγωγών.
Στη συνέχεια, μάλιστα, στο κοινό εταιρικό σχήμα που θα έχει ως έδρα το Βέλγιο θα προστεθεί και η εταιρία Cofidin, η οποία κατέχει σήμερα και αυτή ποσοστό στην εισηγμένη ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1937 και εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 1947. Ανήκει στις εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται στον χρηματιστηριακό δείκτη της Μorgan Stanley (MSCI).

Ο Όμιλος αποτελείται από 80 περίπου εταιρίες, έξι εκ των οποίων οι ΕΛΒΑΛ, ΧΑΛΚΟΡ, ΣΙΔΕΝΟΡ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, ΕΤΕΜ και ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (όλες πρωτοπόρες στον τομέα τους η κάθε μία, και εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών).

Στην ιδιοκτησία της ΒΙΟΧΑΛΚΟ υπάρχουν αστικά ακίνητα στην περιοχή της Αθήνας και σημαντικές εκτάσεις γης, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.


Όσον αφορά το «μέλλον» των χιλιάδων εργαζομένων, δεν υπάρχει η ελάχιστη αναφορά από μέρους του ομίλου.

Εκκαθάριση ζητά η τρόικα από τα ΜΜΕ για να “κουρέψει” το χρέος τους

Με τη συμφωνία διαγράφονται έως και 50% των δανείων και δίνεται η δυνατότητα για εκ νέου δανεισμό. Απαραίτητη η μείωση 30% λειτουργικού κόστους επιχειρήσεων.

Σε…κρυφή συμφωνία για τη ρύθμιση των χρεών τους στις τράπεζες έχουν καταλήξει τρόικα και εκδότες, σύμφωνα με πληροφορίες του bankwars.gr.

Όπως αναφέρεται, το γεγονός ότι καμία πίεση δε φαίνεται να ασκείται από το κλιμάκιο για αποπληρωμή των χρεών των μεγαλοεκδοτών, αλλά και το ότι υπήρξε κοινή συνάντηση κάποιων εκ των εκδοτών  με τον Πρωθυπουργό το καλοκαίρι χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, έχει εξήγηση και αυτή είναι η συμφωνία που έχει επέλθει μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.

Σύμφωνα δε με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας τα τρία βασικά σημεία της συμφωνίας είναι:

1. Διαγραφή χρεών. Στο πλαίσιο της εξυγίανσης των χαρτοφυλακίων τους, οι τράπεζες θα σβήσουν το 40% ή ακόμα και 50% των δανείων.
2. Δυνατότητα δανεισμού εκ νέου. Αν το σβήσιμο μέρους των δανείων συνδυαστεί με ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού, τότε θα επιτραπεί η έκδοση νέων δανείων.

3. Εκκαθάριση. Μείωση σημερινού λειτουργικού κόστους πάνω από το 30% και δραστική μείωση προσωπικού με απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών. Ελάχιστοι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με πάνω από 800 ευρώ καθαρά. Και όσοι θα εισπράττουν παραπάνω, θα το “δικαιολογούν”, εργαζόμενοι σε πολλά από τα μέσα ενημέρωσης του κάθε εκδοτικού μαγαζιού.

Τρόικα: Ζητά ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των απεργιών στο Δημόσιο

Ένα νέο εργασιακό νόμο, που θα περιορίζει τις δυνατότητες λήψης απόφασης για την κήρυξη απεργίας, κυρίως στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ζήτησε η τρόικα κατά την προηγούμενη επίσκεψή της, πλην όμως κάτω από την αντίδραση των κυβερνητικών εταίρων παρέπεμψε τη συζήτηση για αργότερα. «Είναι σαν να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά» είναι η άποψη της κυβέρνησης, που ανησυχεί ιδιαιτέρως μήπως η τρόικα επαναφέρει την επόμενη εβδομάδα το θέμα.

Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν το αίτημα της τρόικας για νέο εργασιακό νόμο που θα περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας, ανησυχούν μήπως η τρόικα επανέλθει κατά τον επικείμενο έλεγχο, λόγω και της μεγάλης κοινωνικής αναταραχής που αναμένεται στη χώρα, με επίκεντρο τις απεργίες των εκπαιδευτικών.


Το αίτημα της τρόικας, ωστόσο, προκαλεί μείζονες απορίες, καθώς αποτελεί παρέμβαση στο εσωτερικό δίκαιο της χώρας, αλλά βρίσκεται και σε κόντρα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Εντείνονται, μάλιστα, οι προβληματισμοί μήπως η αντιπροσωπεία της τρόικας μεταφέρει περισσότερο επιθυμίες εγχώριων κέντρων, που τη βάζουν μπροστά, όπως στο παρελθόν έχει συμβεί και σε σειρά άλλων πραγμάτων.

Το διακύβευμα είναι η Δημοκρατία.

“Αν το 1974 το διακύβευμα ήταν η απεξάρτηση από ξένες δυνάμεις, σήμερα το διακύβευμα είναι η απεξάρτηση από μια πελατειακή πρακτική και λογική του ελληνικού κράτους που αποτέλεσε την ρίζα μια νέας εξάρτησης σε δανειστές και δανεικά και σε πελατειακά κατεστημένα.

Το διακύβευμα είναι η Δημοκρατία.
Είναι μια δημοκρατική επανάσταση στους θεσμούς της χώρας.”

"Στη ζωή μου, στην πολιτική, έκανα πάντα ένα βήμα μπροστά. Παίρνοντας κόστος και ρίσκο, αλλά πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον της Δημοκρατίας, της πατρίδας και του πολίτη.
Και κάθε φορά άκουγα τα σχολιανά μου. κάθε φορά άκουγα οτι είμαι ανεύθυνος, επικίνδυνος, το θυμάμαι όταν μίλησα υπέρ της ελεύθερης ραδιοφωνίας και επισκέφτηκα το σταθμό, του δημάρχου τότε Μιλτιάδη Έβερτ, τα άκουσα... . Όταν νομοθετούσα το ανοιχτό πανεπιστήμιο και το Ι.Β. ήμουν τότε ανθέλληνας. Όταν μίλησα για την ανάγκη να απελευθερώσουμε τα πανεπιστήμια απο το κράτος και να μπορουν να γίνουν, μη κερδοσκοπικά, μη κρατικά πανεπιστήμια, όταν είπα να μην φυλακίζουμε εκείνους που χρησιμοποιούν ναρκωτικά, να τους θεραπεύουμε, και να πάμε σε μια αποποινικοποίηση ουσιών όπως της κάνναβης , βεβαίως τα άκουσα...
Οταν στο κίνημα μου είπα διαφάνεια να μπαίνουν τα Μ.Μ.Ε. , να δημιουργούνται επιτροπές , να ψηφίζονται οι σύνεδροι με διαδικασίες κάλπης, κάποιοι με κατηγόρησαν οτι προωθώ κάλπικο κόμμα. Οταν πρότεινα να εκλέγεται ο πρόεδρος του κόμματος απο τον πολίτη, πλατιά, πολλοί φοβήθηκαν και μιλούσαν για παρωδία. Σήμερα, η πρακτική αυτή υιοθετείται απο κόμματα σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο την αξιωματική αντιπολίτευση. Όταν νομοθετούσα το εγγυημένο ποσοστό των μουσουλμανοπαίδων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πολλοί εξέφρασαν φόβους, σήμερα είναι βασικός πυλώνας ένταξή τους στην κοινωνία μας. Όταν κουβαλούσα έναν υπολογιστή και μιλούσα για το διαδίκτυο, ως μια επανάσταση για τη δημοκρατία και τη διαφάνεια, πολλοί γελούσαν. Και όμως σήμερα εφαρμόζουμε ηλεκτρονικά τη διαύγεια και φέρνουμε το ψηφιακό σχολείο στο νέο μαθητή. Όταν μίλησα για άμεση εκλογή του προέδρου της Ε.Ε. είπαν αυτός είναι εκτός τόπου και χρόνου. Σήμερα πια συζητιέται σοβαρά. Όταν ξεκίνησα το άνοιγμα προς την Τουρκία, ήμουν και πάλι προδότης. Σε λίγο καιρό όμως όλοι χαιρέτησαν τις πολλές συμφωνίες με τη γείτονα χώρα. Και παρά τις δυσκολίες έχουμε 11 χρόνια μιας καλύτερης σχέσης, χωρίς συγκρούσεις. Όταν παλέψαμε για το Ελσίνκι και την ένταξη της Κύπρου λίγοι το πίστευαν. Όμως έγινε πραγματικότητα. όχι όλα αυτά δεν ήτανε τυχοδιωκτισμός. ήταν μια απλή απόφαση.
-Να μη μείνω στα τετριμμένα.
-Να μη μείνω στις νόρμες της συντήρησης!
-Να σπάω τα ταμπού για το καλό του τόπου!
Όπως και σπάω ταμπού με το δημοψήφισμα. Να φύγουμε απο τις παραδόσεις του Βυζαντινισμού, να πάμε στις παραδόσεις τις αρχαιοελληνικές της άμεσης δημοκρατίας. κι ας φοβηθεί, το πολιτικό κατεστημένο."


Γεώργιος Α. Παπανδρέου

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Πάρτι με 5 δισ. ευρώ "μαύρο χρήμα" από ιερείς και μοναχούς ακόμα και του Αγίου Όρους

Μπίζνες με χιλιάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια που εκδίδονταν στο όνομα αχυράνθρωπων, ακόμα και φυλακισμένων, αποκάλυψε το ΣΔΟΕ. Μοναχοί και ιερείς συμμετείχαν στο φαγοπότι των παράνομων επιδοτήσεων και του «μαύρου» χρήματος, με τζίρο 5 δισ. ευρώ. Στο «κάδρο» των επιτηδείων αγρότες, επιχειρηματίες και συνταξιούχοι. «Ιερές» μπίζνες με πλαστά και εικονικά τιμολόγια που εκδίδονταν στο όνομα αχυρανθρώπων, ακόμα και φυλακισμένων, εντόπισε το ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με τα πορίσματα των ελέγχων, δεκάδες μονές στην Ελλάδα συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι των 5 δισ. ευρώ μαύρου χρήματος και παράνομων επιδοτήσεων με πλαστά παραστατικά. Το «παζλ» των αποκαλύψεων του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το ethnos.gr συμπληρώνουν υποθέσεις απάτης κατά του Δημοσίου με εικονικά τιμολόγια στις οποίες πρωταγωνιστούν χιλιάδες αγρότες, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, κρατούμενοι ελληνικών φυλακών και ιερείς.

Δημοσιευμα απο το ΕΘΝΟΣ

Μοναχοί και ιερείς ακόμα και του Αγίου Όρους εμφανίζονται να συμμετείχαν στο φαγοπότι των παράνομων επιδοτήσεων και του «μαύρου» χρήματος, με τζίρο 5 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Έθνους», που αποκάλυψε στοιχεία του ΣΔΟΕ για την ύπαρξη χιλιάδων πλαστών και εικονικών τιμολογίων, τα οποία εκδίδονταν στο όνομα αχυράνθρωπων, μέχρι και κρατούμενων σε φυλακές.

Όπως φαίνεται από τα πορίσματα των εξονυχιστικών ελέγχων που διεξήχθησαν, δεκάδες μονές στην Ελλάδα συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι μαύρου χρήματος και παράνομων επιδοτήσεων με πλαστά παραστατικά. Τις αποκαλύψεις συμπληρώνουν υποθέσεις απάτης κατά του Δημοσίου με εικονικά τιμολόγια στις οποίες πρωταγωνιστούν χιλιάδες αγρότες, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, κρατούμενοι ελληνικών φυλακών και ιερείς. Οι εκδότες πλαστών και εικονικών τιμολογίων ανέρχονται σε 4.103 και ο αριθμός των παραστατικών που εξέδωσαν είναι πάνω από μισό εκατ. (503.200)!

Η πλέον συνηθισμένη πρακτική που ακολουθούν σε αυτές τις περιπτώσεις τα μοναστήρια είναι να προστρέχουν για το έργο σε τοπικούς εργολάβους. Στο εικονικό τιμολόγιο η τιμή είναι πολλαπλάσια με στόχο την απορρόφηση της χρηματοδότησης. Το δε παραστατικό εκδίδεται σε άλλο πρόσωπο ή εταιρεία. Η διαφορά πάει στις τσέπες των επιτήδειων.

Σύμφωνα με πορίσματα των ελέγχων, δεκάδες μονές συμμετείχαν στην έκδοση πλαστών παραστατικών. Από αυτές ξεχωρίζει η Μονή Σίμωνος Πέτρας, που εμφάνισε τιμολόγιο € 600.000, που είχε εκδοθεί στο όνομα κρατούμενου στις φυλακές Διαβατών. Τον κρατούμενο εμφάνιζε ως εργολάβο του έργου αναστήλωσης. Η Μονή της Σίμωνος Πέτρας είναι από τα μοναστήρια που έχει εξασφαλίσει τη μερίδα του λέοντος σε κοινοτικά προγράμματα, διεκδικώντας τα έργα να γίνονται με αυτεπιστασία από το μοναστήρι.

Για μια άλλη Μονή της Κρήτης, που συμμετείχε σε κοινοτικό πρόγραμμα, αποκαλύφθηκε από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ ότι είχε εκδόσει εικονικά τιμολόγια €270.000. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σαρωτικοί έλεγχοι γίνονται και σε ταμεία αρκετών ενοριών, όπου υπάρχουν ενδείξεις διακίνησης μαύρου χρήματος.




Το περίεργο είναι ότι, έστω και αν η είδηση είναι περίπου μιας μέρας, "πέρασε σαν σφαίρα" και τώρα 17/09/2013 είναι περίπου εξαφανισμένη από το ελληνικό διαδίκτυο, ούτε μία λέξη απο τα Ελληνικά ΜΜΕ 2 μέρες τώρα, έστω και αν (προ)χθές ήταν η πρώτη είδηση για το BBCnews για την Ελλάδα, όπως και στο google.gr, οπού τώρα "έκανε φτερά" από περίπου όλα τα site… και όμως γίνονται ακόμα "θαύματα"... μετά Βατοπεδίου εποχής...




Παραπέμπεται ο Τ. Μαντέλης για το σκάνδαλο Siemens

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης και τέσσερα ακόμα πρόσωπα για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο της Siemens....

Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 10 Νοεμβρίου.
Ειδικότερα, με το υπ΄αριθμόν 1828/2013 βούλευμα εκτός από τον πρώην υπουργό παραπέμπονται στο εδώλιο οι Γεώργιος Τσουγκράνης, Αντωνία Μάρκου, Ηλίας Γεωργίου και Αριστείδης Μαντάς. Αντίθετα, το Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει από την κατηγορία για την υπόθεση τον Δημήτριο Νέγρη. Επιπλέον, το δικαστικό συμβούλιο έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μαντέλης κατηγορείται ότι έλαβε από τα μαύρα ταμεία της Siemens 450.000 γερμανικά μάρκα. Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση κατά του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Κάποιοι προσποιούνται ότι τώρα ανακαλύπτουν τον κ. Καμμένο…

ΔΙΑΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ: «ΣΆΛΟΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΈΣ ΤΟΥ ΚΑΜΜΈΝΟΥ ΓΙΑ ΛΙΝΤΣΆΡΙΣΜΑ ΔΗΜΆΡΧΟΥ».ΚΆΠΟΙΟΙ ΆΛΛΟΙ ΖΗΤΟΎΝ ΚΑΙ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑ.
Πολύ σωστά όλα αυτά.
Πού ήταν όμως ο «σάλος» όταν ο κύριος αυτός το .....
2011 αποκαλούσε τον πρωθυπουργό της χώρας «έμμισθο broker διεθνών τοκογλύφων»;
Πού ήταν ο «σάλος» όταν  ο κύριος αυτός το 2011 έλεγε για την οικογένεια Παπανδρέου «εδώ έχουμε μια συμμορία οικογενειακή, η οποία λειτουργεί με τους νόμους της κόζα νόστρα»;
Πού ήταν ο «σάλος» όταν ο κύριος αυτός το 2011 αποκαλούσε τον Γ. Παπανδρέου «Τσολάκογλου»;
Πού ήταν ο «σάλος» όταν ο κύριος αυτός το 2012, μιλώντας για τον Αντρίκο Παπανδρέου, έγραφε«την κλείνει ο Αντρίκος την offshore… Δεν θα γλιτώσετε λαμόγια» και «θα τους τελειώσουμε τους απατεώνες»;
Πού ήταν ο «σάλος» όταν ο κύριος αυτός το 2012, μιλώντας για τον Αντρίκο Παπανδρέου, έγραφε«αν δεν έλθει ακόμη μία φορά θα κάνουμε τη δίκη κάτω από το σπίτι του…»;

Δεν υπήρξε κανένας «σάλος» για όλα αυτά.

Ο κ. Καμμένος ήταν μέχρι τα τέλη του 2011 κανονικότατος βουλευτής της Ν.Δ.
Κανείς από το κόμμα του δεν του είχε πει τίποτα.

Αντίθετα: κάθε κατηγορία που εκτοξευόταν από το στόμα του κ. Καμμένου, κάθε «φαρμακερή» ατάκα αναπαράγονταν με ενθουσιασμό σε χρόνο dt διαδικτυακά σε όλες τις φιλικά προσκείμενες προς τη Ν.Δ. ιστοσελίδες – και μετά σε όλες τις αντίστοιχες εφημερίδες. Όσο δε πιο γελοία ήταν η κατηγορία, όσο πιο άθλια ήταν η ατάκα, τόσο πιο άμεση και εκτεταμένη ήταν η αναπαραγωγή.

Το σύστημα σιγόνταρε τον κύριο αυτό ως συνώνυμο της «αποκαλυπτικής, μαχητικής πολιτικής». Ο κύριος αυτός κατάφερνε πάντα να βγάζει “ειδήσεις”: κραδαίνοντας “έγγραφα”, εκτοξεύοντας κατηγορίες, χρησιμοποιώντας τις λέξεις-κλειδιά για τηλεθέαση: ξεπούλημα, υποταγή, δοσίλογοι, Τσολάκογλου, προδότες.
Βόλευε πολλούς. Γιατί με το “λέγε λέγε” βοηθούσε στην αποδόμηση του Παπανδρέου με τις πιο άθλιες κατηγορίες και έδινε τη δυνατότητα στα ηγετικά στελέχη της Ν.Δ. να το παίζουν πιο σοβαροί – σε σχέση με τον Καμμένο – στην αντιπολίτευσή τους, χωρίς όμως να αδειάζουν τον βουλευτή τους.

Ο κ. Καμμένος είναι προϊόν Σαμαρά και ΝΔ. Για να τον χρησιμοποιήσουν ενάντια στην κυβέρνηση Παπανδρέου, άλλοι τον ανέχτηκαν, άλλοι τον κάλυψαν, άλλοι τον σιγοντάρησαν.
Και μετά τον λούστηκαν.

Ο κύριος αυτός έφτιαξε κόμμα. Πήρε ψήφους. Μπήκε στη Βουλή. Όλα αυτά βρίζοντας με όποια χυδαιότητα μπορεί να φανταστεί κανείς τον Παπανδρέου – αυτός ήταν ο πολιτικός του λόγος.

Τώρα όμως το σύστημα δεν τον χρειάζεται.

Εξ’ου και ο "σάλος".

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Προτιμώ να σπάσω τις αλυσίδες!

Μερικοί θέλουν να συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια και να μην ρίχνουν ευθύνες εκεί που πρέπει να το κάνουν, δηλαδή στους μεγάλο τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομηχάνους, εκδότες, καναλάρχες, όπως και στα ανδρείκελα τους, τα οποία προτείνουν οι κομματικές επιτροπές προς βουλευτικές θέσεις και για άρχοντες όλων των κομμάτων… τους οποίους στηρίζουν όλα τα μέσα που έχει η ολιγαρχία: ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, κομματάρχες, χρήματα, έως και εκκλησιαστικό ψήφο επιστρατεύουν σε αυτό των αγώνα.

Προσωπικά αρνούμαι να είμαι απλά μια δούλα αυτών που, έχοντας υπό έλεγχο στις τσέπες τους την οικονομία της χώρας, νομίζουν ότι έχουν την Ελλάδα, την βουλή, την αυτοδιοίκηση και στην τελική τον Ελληνικό λαό, σαν κτήμα τους.
Προτιμώ να ζήσω ελεύθερη και να σπάσω τις αλυσίδες! 

Διότι δεν φοβάμαι την ικανότητα μας σαν άνθρωποι, αλλά την δική τους ανικανότητα, όπως και αυτών που, τους έκαναν και συνεχίζουν να τους κάνουν, αφεντικά όλων μας.

Όπως επίσης, διότι ο μόνος “δεσμός” μου είναι η συνείδηση μου και η Αγάπη για μια Ελλάδα και μια κοινωνία απελευθερωμένη από ότι την κατατρώει, την οποία Ελλάδα οφείλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας.



Αυτή είμαι και έτσι θέλω να πορεύομαι ΠΑΝΤΑ. Εσείς…Έλληνες?

Τα φίδια δυστυχώς βρίσκονται παντού…

Από το inbox μου στο fb, εντελώς στα ξαφνικά, από έναν εντελώς άγνωστο και ΜΗ φίλο: 
  • Η συζήτηση ξεκίνησε Πέμπτη
  • δημητρης γιαμαλης

    δεν ξέρω ότι αυτό που έχετε πάθει ,είναι ολική κομματική τύφλωση ,η αν έχετε κάποιο προσωπικό δεσμό με την οικογένεια παπανδρεου..η και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την δυνατότητα να καταλαβαίνεις ,απλά πράγματα ,η αν τελικά ζείτε όχι απλά εκτός Ελλάδας ,αλλά εκτός από τον πλανήτη γη .....διαφορετικά δεν εξηγείται το λιβάνισμα ,στον άνθρωπο που σχεδόν ΌΛΟΙ ,οι σύντροφοι του υπουργοί ,βουλευτές,στελεχοι ,οι πάντες τον έχουν ,καταγγείλει ,από ολοκληρωτική ανικανότητα ,να διεκπεραίωσει να πραγματοποιησει το παραμικρό, θετικο για τον τοπο ,μεχρι για τον μεγαλύτερο καταστροφέα πρωθυπουργό όλων των εποχών.......όσο για την γνώμη του ελληνικού λαού , που βρίσκεται μεταξύ τρέλας και απελπισίας ,,,,,,ρωτήστε για τον Γιωργάκη και τις ήμερες του ,,,,και ίσως καταλάβετε για το μέγεθος του πολίτικου αλλά και του άνδρα ,που ,στην χτεσινή ομιλία του ήταν άγνωστες ,οι λέξεις αυτοκριτική ,και κυρίως συγνώμη
  • ΚΑΡΜΕΝ ΓΛΙΓΛΗ

    Ακριβώς επειδή ζω στην Ελλάδα της λαμογιάς (οπού κέρδισαν πάντα «τα 3 μ») εδώ και δεκαετίες, ήμουν δίχως εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολιτικούς (και όχι μόνο). Ήλπιζα πάντα να υπάρχει ένας πολιτικός που να μην τον θέλουν οι -διεφθαρμένοι και οι βρισκόμενοι σε συναλλαγές με τα εξωθεσμικά κέντρα- πολιτικάντες τις δεκάρας που έχουμε δυστυχώς στείλει στην βουλή, μετά από τις προτάσεις των κομματικών επιτροπών. Το ύποπτο για μένα προσωπικά, είναι να σε θέλουν τα λαμογια, όπως τους αποκαλεί ο κόσμος. Οπως ύποπτο είναι να μην καταλαβαίνεις οτι για αυτους που έως το 2009 ΄είναι υπεύθυνοι για τα χρέη, δεν μιλάει κανείς τίποτα. Τσιμουδιά για αυτούς, το κατεστημένο πολεμάει τον μοναδικό Πολιτικό που τους εναντιώθηκε. Για αυτό και αν μην είχαμε έναν Γιώργο Παπανδρέου, θα έπρεπε σαν υγιείς νοητικά λαός, να ψάξουμε να τον βρούμε. Επίσης ένας ψυχικά υγιείς κόσμος θα ήθελε έναν πολιτικό που δεν τον θέλουν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και τα αφεντικά τους, οι οποίοι κρατώντας την οικονομία της χώρας στην τσέπη τους, όπως και την πλειοψηφια της βουλής των πολιτικών όλων των κομμάτων, νομίζουν ότι κρατάνε όλη την Ελλάδα κτήμα τους, μαζί με τους Έλληνες. Αυτή η ολιγαρχία έχει επιστρατεψει όλους αυτούς που πούλιουνται για προσωπικό συμφέρον. Λίγοι τους αντιστέκονται στην πράξη. Προσωπικά από τους πολιτικούς, είδα μόνο έναν που να το κάνει και να το εννοεί. Για αυτό και μόνο εκείνον τον «βαράνε». Ολόκληρος ο κόσμος τους βρίζει όλους και τελευταία τους βρίζει όλο και πιο πολύ αυτούς που έκαναν τα χρέη έως το 2009, όπως και αυτούς που τον έριξαν τον Παπανδρέου, βασιζόμενοι σε ψεύτικες υποσχέσεις και συνεχίζουν τώρα με τρισχειρότερα μέτρα. Και αυτοί είναι ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ για τους οποίους είναι άγνωστες οι λέξεις «συγνώμη» όπως και η αυτοκριτική. Ο Παπανδρέου φορτώθηκε με λάθη τα οποία δεν του αναλογούσαν και είχε το μεγαλείο ψυχής να μην κάνει πίσω και να ασχοληθεί πρώτα απ’ όλα με το πώς να σώσει την χώρα από την λαίλαπα που προκάλεσαν αυτοί οι πολιτικαντες. Με το πώς και που να βρει τα λεφτά για να πληρώσει τους μισθούς και συντάξεις. Αυτά. Σε αυτή την χθεσινή του ομιλία είπε ξεκάθαρα ότι ανέλαβε το πολιτικό κόστος, όπως και τα όποια ανθρώπινα λάθη- καθυστερησεις. Αλλά μαγικές λύσεις κύριε, δεν υπάρχουν και όποιος είναι ανώριμος να πιστεύει ακόμα σε νεράιδες και ξωτικά, δεν θα έπρεπε να έχει καν δικαίωμα ψήφου, κατά την γνώμη μου. Εμπιστεύομαι επίσης τον μόνο Έλληνα πολιτικό που εμπιστεύεται τους πολίτες (βλέπε δημοψήφισμα), αν μη τι άλλο, οπως τον εμπιστεύτηκα πάντα. Κύριε, δεν έχω κανένα «προσωπικό δεσμό με την οικογένεια Παπανδρέου» όπως λέτε. Το μόνο «δεσμό» (για να χρησιμοποιήσω τα λόγια αυτά που προτιμάτε) που με χαρακτηρίζει πάντα είναι με την συνείδηση μου και η αγάπη για τις μελλοντικές γενιές, στα οποία οφείλουμε ΟΛΟΙ μια Ελλάδα που τους αξίζει, απαλλαγμένη από όλες τις λαμογιες και τα λαμογια που μας ξεζούμισαν έως τώρα.




    Συμπέρασμα μου σήμεραΑναρωτιέμαι αν ένας πρωην κηπουρός, αδρανής σαν υποστήριξη στον ΓΑΠ, τουλάχιστον για το διάστημα: από το Νοέμβρη 2011εως το Μάρτη 2012, όπως και νυν υποστηρικτής της… καινούργιας πορείας (τον οποίο τον αποθεώνει σήμερα ένα blog που μια συγκεκριμένη στιγμή έδωσε μια λάθος πληροφορία, πολύ βρόμικη και παραπλανητική τότε!) ξέρει ότι τον έχει @φίλο…  Η μπορεί να πρόλαβε να μην τον έχει πια… τουλάχιστων εκεί
    Προσωπικά δεν θα ξεχάσω αυτό το θανατηφόρο βλέμμα του, που μου έριξε μια φορά έξω από την Βουλή, παρόλο που έως τώρα δεν κατάλαβα ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί… η αν το κατάλαβαν αυτοί που έπρεπε να τον είχαν καταλάβει.  

    Μπορεί να υπάρχει συνέχεια… με ονόματα και καταστάσεις. Κομμένα τα παιχνίδια!


    Το μόνο που μπορεί να καταφέρετε, "γατόνια", είναι αυτό :

Θέλει αρετή και τόλμη να πεις τους προδότες, "προδότες" μέσα στα μούτρα τους και να σε χειροκροτούν κιόλας.

Στο σημείο της ομιλίας του Γιώργου Α. Παπανδρέου για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, οπού έλεγε :
«κανένας στρατηγικός στόχος δεν επιτυγχάνεται αν δεν μεσολαβήσουν ήττες, πισωγυρίσματα, λοιδορίες, λιποψυχίες, προδοσίες»
Στην αίθουσα ακουστήκανε χειροκροτήματα και φωνές :” ΣΕ ΡΙΞΑΝΕ, ΓΙΩΡΓΟ, ΣΕ ΡΙΞΑΝΕ!”
Ακούστε ΕΔΩ το ηχητικό.



ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ!

Άλλοι, λοιπόν, ήταν οι εμπρηστές. Και όμως το μόνο θέμα συζήτησης είναι πόσα και ποια λάθη έκαναν οι πυροσβέστες.



Αναλάβαμε το 2009, τις ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας.

Όπως απεδείχθη αργότερα, μαζί παραλάβαμε και μια βόμβα, που απειλούσε την ύπαρξη της χώρας και το μέλλον του Ελληνισμού.

Γιατί το βασικό πρόβλημα της χώρας δεν ήταν το Πρόγραμμα Προσαρμογής, ούτε η «συνταγή» του 2010.

Το βασικό της πρόβλημα, η πραγματικά θανάσιμη συνταγή, ήταν το πελατειακό πάρτι μέχρι το 2009.

Ένα πάρτι που είχε οδηγήσει τη χώρα να έχει ταυτόχρονα,

Και ύφεση στο -3%,

Και δημόσια διοίκηση διαλυμένη,

Και χρέος στα 320 δισ. και ιλιγγιωδώς αυξανόμενο,

Και νέο έλλειμμα στα 36,5 δισ. όπως μάθαμε αργότερα,

Και αβυσσαλέο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας με το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στο 14%,

Και, το κυριότερο, θανάσιμο έλλειμμα αξιοπιστίας, μετά τα όσα είχαν δει οι εταίροι μας και οι αγορές την πενταετία 2004-2009.

Από την ψευδεπίγραφη απογραφή του 2004 ως την αποστολή χωρίς καμία αιδώ ψευδών στοιχείων στην Ένωση ακόμα και δύο μέρες πριν τις εκλογές του 2009.

Τέτοιο εκρηκτικό κοκτέιλ αρνητικών παραγόντων ταύτοχρονα, δεν αντιμετώπισε κανένα άλλο Κράτος – Μέλος της Ένωσης. Και μάλιστα, σε μια συντηρητική Ενωση – με μεγάλες ευθύνες για την έλλειψη εποπτείας της Κυβέρνησης Καραμανλή – που όμως μας παρακολουθούσε με αμηχανία, καχυποψία, αδρανούσα, χωρίς γνώση ή εμπειρία προηγούμενη για το τι μέλλει γενέσθαι.

Άλλοι, λοιπόν, ήταν οι εμπρηστές.

Και όμως το μόνο θέμα συζήτησης είναι πόσα και ποια λάθη έκαναν οι πυροσβέστες.

Ως Πρωθυπουργός της χώρας ανέλαβα την ευθύνη για ό,τι δεν έγινε σωστά τα δύο χρόνια της διακυβέρνησής μου. Για κάθε καθυστέρηση, λάθος ή παράλειψη.

Ξέρω όμως ότι τη διετία 2009-2011, μέσα στις χειρότερες δυνατές συνθήκες, έγινε μια αρχή προς τη σωστή κατεύθυνση, παντού.

Σε κάθε τομέα.

Αρχή, που αν είχε γίνει έστω λίγα χρόνια πριν, δεν θα χρειαζόμασταν ποτέ Μνημόνια.

Σήμερα, δεν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα που να μην οφείλεται σε ενέργειες που εμείς ξεκινήσαμε. Από τη μείωση των ελλειμμάτων, τη φοροδιαφυγή και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, μέχρι την αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

Ξέρω επίσης ότι, με στοιχειώδη ουσιαστική πολιτική συναίνεση το 2010, όταν η χώρα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα ή έστω αμέσως μετά τη Συμφωνία των Βρυξελλών τον Οκτώβριο του 2011, η χώρα θα βρισκόταν σήμερα σε πολύ καλύτερη μοίρα.

Θα είχε γλυτώσει πολλά.

Θα είχε περάσει σήμερα, ήδη, τον κάβο.

Κανονικά, σε συνθήκες στοιχειώδους πολιτικής ομαλότητας, σε λίγες εβδομάδες θα κρινόταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το έργο μίας τετραετίας.

Θα ήταν, είμαι σίγουρος, οι εκλογές της επόμενης ημέρας για την Ελλάδα.

Οι εκλογές της νέας σελίδας στην ιστορία της χώρας.

Δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Γιατί την ώρα της ύψιστης εθνικής ευθύνης, κάποιοι σκεφτόντουσαν μόνο πώς θα αναρριχηθούν γρηγορότερα στην εξουσία.

Και κάποιοι άλλοι πώς θα τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα με μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Ο καθένας από αυτούς είχε τους δικούς του λόγους.

Αποτέλεσμα;

Έπληξαν τη χώρα και το δημόσιο συμφέρον.


Γεώργιος Α. Παπανδρέου

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Κρίμα… και μου ήσουν περίπου συμπαθής...

Διάβασα τον εντελώς παράλογο συλλογισμό, του τύπου: «Έχει θετικό απολογισμό και του ενός η θητεία και του άλλου, με τον ιδιαίτερο τρόπο που ο καθένας χειρίστηκε τα θέματα. Αλλά, βασικά, υπήρξαν αποτυχημένοι πρωθυπουργοί, οδήγησαν το κόμμα στο περιθώριο, επομένως δεν νομίζω ότι έχει κανένα νόημα η παρουσία τους».
Αυτός που «αποτυχαίνει» σε οτιδήποτε επάγγελμα δεν μπορεί να έχει θετικό απολογισμό, κύριε «φάσκω και αντιφάσκω ανάλογα με όπου φυσάει ο άνεμος»… “Ξέχασε” ο mister «μαζί τα φάγαμε» ότι ένας πρωθυπουργός έχει ως πρώτη του μέριμνα την χώρα και μετά το κόμμα. Όπως και “ξέχασε” ότι ήταν “πετυχημένος”  υπουργός Ιμίων και Οτσαλάν στον “Κινέζο” και ότι διετέλεσε αντιπρόεδρος στον ΓΑΠ… τότε που “ξέχασε” να τα πει στον “ελαιόψωμο” για τις οργανώσεις που έκλεισαν το κόμμα (δηλαδή άφηναν την βάση απέξω)… και επίσης “ξέχασε”  ότι τον Γ. Παπανδρέου δεν τον προειδοποίησε ΚΑΝΕΙΣ, μάλλον, ότι στις οργανώσεις του κόμματος άλλαξαν μόνο τα πρόσωπα, ενώ οι εκσυγχρονιστικές νεοφιλελεύθερες ιδεολογίες έμειναν ίδιες, μια που τοποθετηθήκαν στις οργανώσεις άτομα που έπαιρναν έγκριση από το γραφείο της Κούρκουλας στο Κολωνάκι- και μόνο έτσι. Έτοιμοι να ροκανίζουν την καρέκλα του Πρωθυπουργού, εκμεταλλευόμενοι ότι ο Παπανδρέου έτρεχε σε όλη την υφήλιο να ζητάει βοήθεια για την Ελλάδα, έτσι ώστε να μην πληρώσουν οι πολλοί του λαού, αυτά που φάγατε εσείς (κομματικές οργανώσεις και βουλευτές, στους οποίους αναφέρθηκες) επί 20 χρόνια, μαζί με την ολιγαρχία από όπου πολλοί έπαιρναν κατευθείαν εντολές, όπως έκαναν -και συνεχίζουν- και άλλοι από ΟΛΑ τα κόμματα. Αυτά.

Α, και να μην ξεχάσω και εγώ, τουλάχιστον αυτό: “ξέχασες”, βεβαίως, να μιλάς για πολλά πεπραγμένα επί του Σημίτη, όπως για την ανάπτυξη των καζίνο, των επιχειρήσεων που έκλειναν σε μια νύχτα, αλλάζοντας στέγη σε διπλανές χώρες με φθηνότερα χέρια εργασίας, μετά από τι έπαιρναν τα αγύριστα θαλασσοδάνεια για επιχειρήσεις βρισκόμενες στα κόκκινα, με την βοήθεια της τότε πολιτικής μεσολάβησης… δίχως να ξεπληρώσουν τίποτα για το ελληνικό κράτος, ούτε καν τις αποζημιώσεις και την ασφάλεια προς τους εργάτες, οι οποίοι βρεθήκαν στην ανεργία από μια μέρα στην άλλη, για την μεγάλη αισχροκέρδεια των καρτέλ, δίχως να τα χτυπάει κανείς τότε, αλλά, εντελώς παράλογα, απεναντίας, τα έβαλαν με τους παραγωγούς, έτσι ώστε να τα δώσουν ακόμα πιο φθηνά στους μαυραγορίτες διαμεσολαβητές. Για τα περίεργα χτυπήματα στο Χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα τον ξαφνικό νεοπλουτισμό των ημετέρων και την φτώχια πολλών άλλων, που έχασαν τον κόπο μιας ζωής και βάλε. Και για πολλά άλλα της γνωστής περιόδου, η οποία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα λούκια που περνάμε τώρα… αλλά τότε η φίλη σου, η γνωστή … αγωνίστρια που «δεν ελπίζει τίποτα» (εκτός από ακόμη μια υπουργική καρέκλα) και είναι «ελεύθερη» ήταν υπεύθυνη για αυτή την «σοσιαλιστική ανάπτυξη» και …πώς να χτυπάς μια καρδιακή φίλη…?

Φαίνεται ότι για αυτό (και μάλλον και για να φέρεις εις πέρας και τα καινούργια σου “καθήκοντα”) δεν μπορείς να διαχωρίζεις την εποχή του Σημίτη- οπού προηγούνταν τα συμφέροντα των λίγων και προετοιμάστηκε ο δρόμος για το ακόμα μεγαλύτερο τους μελλοντικό κέρδος- και την εποχή Γεωργίου Α. Παπανδρέου, ο οποίος πηρέ άλλη μια καυτή πατάτα του Κινέζου και κράτησε την Ελλάδα όρθια και τους Έλληνες με μισθούς και συντάξεις, εναντίων της ολιγαρχίας που ήθελε να τα πάρει όλα εναντίων πινακίου φακής, βάση σχεδίου. Μάλλον για αυτό δεν μπορείς να διακρίνεις ότι ο Σημίτης όντως δεν είναι ενεργός πολιτικά –με την έννοια της πραγματικής πολιτικής- εδώ και πολλαααααα χρόνια και ενός Παπανδρέου που δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται για την χώρα και για τους Έλληνες, δίχως να είναι κολλημένος σε καρέκλες και σε μικρότητες.

Κρίμα… και μου ήσουν περίπου συμπαθής. Θυμάμαι το 2007 όταν είπες για τον τώρα προϊστάμενο σου, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το περίφημο:  “…και τι πάει να πει ότι είναι καλός ρήτορας? Και ο Μουσολίνι ήταν…” Όπως και θυμάμαι και το Μάρτη 2012, όταν το Εθνικό Συμβούλιο ανέδειξε την μοναδική υποψηφιότητα του Ευαγγέλου, έτρεχες να φωνάξεις τους δημοσιογράφους, για να δηλώνεις στις κάμερες την στήριξη σου προς τον πρόσωπο του… τότε που έλεγες αμέσος πριν αυτό το γεγονός, ότι έχεις πολλά χρόνια στο πασοκ και δεν είσαι έτοιμος να φύγεις από την πολιτική σκηνή και για αυτό θα στήριζες τον άλλο χοντρό, «αναγκαστικά, διότι «δεν μπόρεσες να κανείς και αλλιώς».

Και μια που τελευταία συμμετέχεις σε κοινά τραπέζια με τον καινούργιο προϊστάμενο, θα σου δώσω μια συμβουλή έτσι για το φιλότιμο και για την συμπάθεια που σου είχα : καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς… παρόλο που, αν το σκέπτομαι καλύτερα, δεν ξέρω ποιο από τα δυο είναι πιο τρομακτικό στην πράξη.

Επανέρχομαι στο θέμα μια μέρα μετά. Διάβασα εδώ:

“Ο Θόδωρος Πάγκαλος σχολίασε με τον δικό του… ξεχωριστό τρόπο τα όσα εκτυλίχθηκαν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM στάθηκε στα λεγόμενα του Κώστα Σημίτη, επισημαίνοντας ότι για να βλάψει τον Γιώργο Παπανδρέου «αθώωσε τον Καραμανλή», τονίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός «απέτυχε παταγωδώς στη δεύτερη θητεία του».

«Απέτυχε στις διαρθρωτικές και δομικές αλλαγές του κράτους και των θεσμών. Το έχει πει και το έχω γράψει, όπως και πολλοί άλλοι και αν το είχε κάνει και ήταν όλα πετυχημένα τότε γιατί έδωσε το κόμμα στον Παπανδρέου και έφυγε; Συνέβη κάτι; Εκτός αν φταίει πάλι ο λαός που δεν μας ψηφίζει. Κάθε φορά που δεν μας ψηφίζει, έχει τους λόγους του ο λαός. Και πιστεύω ότι ο κ. Σημίτης καταψηφίστηκε επειδή υπήρχε η προοπτική της επανίδρυσης του κράτους, παραμυθιάζοντας το κράτος ψευδόμενος τότε ο κ. Καραμανλής, γιατί δεν είχε στο μυαλό του κάτι τέτοιο. Καταψηφίστηκε επειδή δεν είχαν γίνει αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές», είπε.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «ο κ. Καραμανλής έφταιγε και για να βλάψει τον κ. Παπανδρέου ο κ. Σημίτης, δεν είπε τίποτα για τον κ. Καραμανλή. Είχε την εντύπωση ότι θα έδινε το δαχτυλίδι για να τη “φάει” ο κ. Παπανδρέου και να χάσει τις εκλογές και όταν τα πράγματα έρχονταν στην προοπτική επανόδου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία λόγω της αβελτηρίας της δεξιάς, θα του έλεγε ο κ. Παπανδρέου “έλα πίσω”».”

Επανέρχομαι σήμερα, μια μέρα μετά, για να αναγνωρίσω ότι αυτός ο Πάγκαλος όταν θέλει, τα λέει. Αρκεί να μην είναι μια από την καλή και μια από την ανάποδη. Συνέχισε το δρόμο με τις καλές… και η καρδιά μου είναι μεγάλη.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Έχω ΠΟΛΥ ΘΥΜΟ



Αν δεν ξεχειλίσει η καρδιά του ανθρώπου από αγάπη ή από θυμό, τίποτα δεν μπορεί να γίνει στον κόσμο.

Νίκος Καζαντζάκης

Πολιτική τερατομορφία

Η αλήθεια είναι ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που οικειοποιείται ο Σαμαράς το φέρνει το πρώτο μνημόνιο. Τη μείωση του ελλείμματος που δεκαεξάρισε επί Καραμανλή και οδήγησε στη χρεοκοπία της χώρας τη φέρνει το πρώτο μνημόνιο. Προφανώς, ο Σαμαράς θεωρεί τον Έλληνα πολίτη οικονομικά αγράμματο και τον εμπαίζει με απροκάλυπτο τρόπο. …από τον άρχοντα των Ζαππείων, τον γερμανοτσολιά του πρώην κουρέματος, τον άνθρωπο που δίχασε τον ελληνικό λαό με ισοδύναμα και ανύπαρκτες εναλλακτικές, τον έβγαλε στις πλατείες απλά να ρίξει έναν πρωθυπουργό και να φέρει την αφεντιά του στην εξουσία, μαζεύοντας τον, έπειτα, στο σπίτι μέσω του έλεγχου των ΜΜΕ -έτσι δεν είναι Φίλε αγανακτισμένε;

Οι δε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στο χρόνο διακυβέρνησης Σαμαρά και της πολεμοχαρούς παραδουλεύτρας του αφορούν και μόνο το σύστημα 4-2-1, την εκμάθηση του καλαματιανού στο χορευτικό της δημόσιας διοίκησης και τις προκρούστειες περικοπές. Τίποτε άλλο. Κάθε άλλη κίνηση ήταν στην κατεύθυνση των ισορροπιών με τις συνδικαλιστικές και κάθε λογής ομάδες, από τους ταξιτζήδες, τους πρυτάνεις, τους δημάρχους, τους περιφερειάρχες και ούτω καθεξής.

Πράγματι, το πρώτο μνημόνιο ήταν “λάθος” (?)... Είχε περικοπές μόλις 4 δις, δεν είχε απολύσεις, δεν είχε πλειστηριασμούς, δεν είχε Σάλλες και Μελισσανίδηδες, δεν είχε μοριοδοτούμενους Καλαματιανούς. Και επειδή ο λαϊκισμός σύνδεσης του πρώτου μνημονίου με την κυβέρνηση Παπανδρέου είναι αφόρητος, ας πούμε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, σε μόλις 2 χρόνια, είχε Καλλικράτη, νόμο για την 3βάθμια εκπαίδευση, νέο ασφαλιστικό, Δι@ύγεια, e-syntagografisi, opengov, οικονομική εξυγίανση της ΕΡΤ, θεσμό οικονομικού εισαγγελέα, νόμο για τις off shore και της παναγιάς τα μάτια. Αυτήν τη ρουφιάνα την παναγιά -της οποίας τα μάτια έχει βγάλει- επικαλείται σήμερα ο Σαμαράς και υπάρχει ακόμη στη θέση του πρωθυπουργού.

(Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι δεν επιδιώκει πρόωρες εκλογές, «γιατί κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ελληνική ιδιομορφία», αλλά σημειώνει ότι για την εξάντληση της τετραετίας «κανείς δεν μπορεί να μας εκβιάζει στο μεταξύ»)

πηγή#epikairo


Σχόλιο μου: Μέγα λάθος η τοποθέτηση σου στην “καρέκλα” του “ηγέτη” του ελληνικού λαού, Aντωνάκη!!!. Για να φτάσεις εκεί πούλησες την ψυχή σου και - με την σημαντική βοήθεια του σημερινού αντιπροέδρου σου- διακόψατε στην μέση την προηγούμενη τετραετία, ακριβώς όταν ο Παπανδρέου ακουμπούσε αδρά τα αφεντικά σου – τους τραπεζίτες, κτλπ.. Αυτό το λες και… διαβολική σύμπτωση… δεν ξέρω αν μπορείς να το λες “ελληνική ιδιομορφία”, η απλά και καθαρά, πολιτική τερατομορφία.

Υ.Γ. Προς την “ηγεσία” του "πα.ΣΟΚ."-Η κοινωνία θέλει απαντήσεις, λύσεις και όραμα και δεν την αφορά η όποια ανάλυση με βάση την αγκίστρωση στην εξουσία. Και είναι αμφίβολο αν αυτή η “ηγεσία” θέλει ή μπορεί να δώσει τέτοιου είδους όραμα, αφού απέδειξε ως τώρα ότι προτιμά τη "σιγουριά" της "συντηρητικής δεξιάς".