Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Σκέψεις περί του συνεδρίου…

Αυτααααά. Ο Πρετεντέρης τα είπε με σιγουριά: στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (που θα προηγηθεί αυτού της «ελιάς») όποιος παίρνει το 50,1% είτε θα πάει, είτε δεν θα πάει στο συνέδριο της «ελιάς»… το άκρως ανησυχητικό για όλους που αγαπάνε ακόμα τον σοσιαλισμό σε ένα ουσιώδης ΠΑΣΟΚ, είναι ότι ο Ντερμπεντέρης είναι απόλυτα σίγουρος από το αποτέλεσμα, όπως φαίνεται από το ειρωνικό του ύφος. Και πώς να μην είναι, όταν οι πασόκοι θα περνάνε την βενιζελική «αξιολόγηση» με τα υψηλά ποσοστά της… «ελιάς» στην περιοχή τους; Και πώς να μην είναι όταν έφυγαν περίπου όλοι οι καθαροί ΠΑΣΟΚ και ήρθαν οι τυχοδιώκτες έτοιμοι για όλα για το προσωπικό τους συμφέρον, ως δήθεν «βάση» και όχι μόνο; Και πώς να μην είναι όταν δεν θα γίνει μάλλον διευρυμένο συνέδριο, ώστε να μπορέσουν να έρθουν όλοι που πονάνε ακόμα το ΠΑΣΟΚ; Και πώς να μην είναι όταν οι αριστερή πρωτοβουλία δεν θέλει να ενισχύσει με την παρουσία της το ΠΑΣΟΚ σε κανένα συνέδριο;
Να θυμάστε για πάντα αυτά που κάνατε όταν δώσατε με τις υπογραφές σας την μοναδική υποψηφιότητα για πρόεδρο του Βενιζέλου… αν όχι το πρωταρχικό: όταν δεν στηρίξατε όπως έπρεπε τον Παπανδρέου πριν από αυτό. Όταν του κάνατε δήθεν “αριστερή” "κριτική" δίχως καμιά ουσιαστική πρόταση έως να καπαρώσετε μια θεσούλα. Όταν οι περισσότεροι από όλες τις πτέρυγες υπογράψατε υπέρ του Βενιζέλου, η τα βρήκατε στην πορεία μαζί του η με τους δικούς του, όπως και με την «ελιά» για την οποία κόπτεστε ότι δεν την θέλετε εκ των υστέρων και όχι τότε όταν έπρεπε... όταν μάλιστα στηρίξατε και υποψηφίους της "ελιάς"πως δεν την θέλετε;; ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ;;; (Και όταν ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝ ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΗ περί της "ελιάς" έως τώρα. Αποφασίσανε και διατάξανε. Με αποτέλεσμα να απομακρύνεται οτιδήποτε καθαρό σοσιαλιστικό της πραγματικά απλής βάσης- δηλαδή μέλη εκτός των μηχανισμών διαφόρων στελεχών, μελλοντικών “δελφίνων”.)
Αυτά ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΧΝΩ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ. Η τελευταία διετία, όπως και η θητεία του Καραμανλή -που τον στηρίξανε το 2007 οι ίδιοι που φέρανε και τον Βενιζέλο ως πρόεδρο, με τις ίδιες μεθόδους της “πέμπτης φάλαγγας” που ο ίδιος τις γνωρίζει καλά- είναι ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΩΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΖΕΙ !! ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ, ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΑΤΕ ΤΟΤΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ και ΚΡΑΤΗΣΑΤΕ ΤΖΑΜΠΑ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!!!

Στον μάκρη δρόμο του κόμματος, αρκετοί -όλων των μηχανισμών- ξεχάσατε το πιο σημαντικό του ΠΑ.ΣΟ.Κ.: τον ΕΦΙΚΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Η αντίθετη γνώμη με την σημερινή ηγεσία του κόμματος μου άρεσε, έστω και αν καθυστερημένα. Αλλά το να καμαρώνεις για τα ποσοστά της «ελιάς» στην περιοχή σου (εκτός που αν δεν υπήρχαν έστω αυτά τα ποσοστά της "ελιάς" θα ήταν έτοιμη η παραίτηση της ηγεσίας του κόμματος), όπως και ότι θα περάσεις με άριστα την αξιολόγηση α-λα Βενιζέλου όταν είσαι εναντίον των μεθόδων και της πολιτικής του, όπως και όταν δηλώνεις ΠΑΣΟΚ και όχι «ελιά», νομίζω ότι είναι τουλάχιστον περιττό… αν όχι φάσκεις- αντιφάσκεις. Γεγονός αρκετά τρομακτικό για την καθαρή βάση που δεν ήθελε και ούτε καν ρωτήθηκε ποτέ για καμιά «ελιά». Δεν έχει να δώσει κανείς λογαριασμό στον Βενιζέλο, αλλά αυτός σε όλους!!! Επιτέλους. Σηκώστε σωστά το ανάστημα, από την στιγμή που αρχίσατε εντέλει!!

Για 3 χρόνια πολλοί ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ. Η σιωπή των φίλων πονάει (!) παραπάνω από τις γιάφκες των εχθρών ανάμεσα μας ως δήθεν «δικούς μας», τα οποία τα καλλιεργούν οι σημιτικοβενιζελικοί επιμελώς από καιρό –από κάτι μήνες έως και 2 χρόνια- και πάλι ως “στατικές βόμβες”, όπως έκαναν παλιά από το 2004 και ειδικά από το 2007 και μετά. “Στατικές βόμβες” που λειτουργούσαν έως και στα γραφεία των φίλων που κράτησαν ακάθεκτα την σιωπή τους αυτά τα τελευταία χρόνια.
Προσοχή ΜΕΓΑΛΗ στα πρόσωπα του “φαίνεσθε” που προωθούνται. Χορτάσαμε «βιτρίνες» χωρίς πραγματική ιδεολογική ουσία. Άνθρωποι των (καλών) λέξεων και όχι των καλών πράξεων απαγορεύονται από εδώ και μπρος να κρατάνε θέσεις που δεν τιμάνε αληθινά για όφελος ολόκληρης της κοινωνίας! … ΑΝ θέλουμε να μιλάμε πια για Σοσιαλιστικό Κίνημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου