Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Για να τα λέμε ΟΛΑ για την στάση του Χαρδούβελης απέναντι της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου…

Για να τα λέμε ΟΛΑ για την στάση του Χαρδούβελης απέναντι της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου…


Και όχι μόνο αυτό που θέλει να περάσει ο πρώην(?) blogger του Βενιζέλου εδώ… και νυν… και λέω και νυν, διότι ότι μάσκα και αν θέλει να φορέσει τώρα ο ιδιοκτήτης του blog, είχε τις γραπτές κόντρες του με τους παπανδρεϊκους, όταν στήριξε τον Βενιζέλου πριν ένα χρόνο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, στην σελίδα του fb «ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ». Έστω και αν ο διαχειριστής τα έσβησε για τους δικούς ΤΟΥΣ (των βενιζελικών) λόγους… 

Από εδώ:

“Τέλος, σχολιάζοντας την στάση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2009, ο κ. Χαρδούβελης εκτίμησε πως «για τέσσερις - πέντε μήνες «πάταγε μία στη μια βάρκα και μια φορά στην άλλη», δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Θυμάμαι ότι έδωσε τότε και ένα κοινωνικό επίδομα, και είχε υπερισχύσει η άποψη ότι προσέχουμε την οικονομία στην αρχή και μετά βάζουμε τάξη στα δημοσιονομικά μας. Ήρθε, όμως, η αρχή του 2010 και οι αγορές πλέον είχαν ξυπνήσει σε ένα ελληνικό πρόβλημα. Για πρώτη φορά έβλεπαν ότι μια χώρα της Ευρωζώνης, δεν ήταν μια άλλη «μικρή Γερμανία» όπως πίστευαν, και άρχισαν να μη θέλουν να μας δανείσουν. Τα spreads είχαν αρχίσει να αυξάνονται και νομίζω ότι κορωνίδα ήταν το γεγονός του Νταβός, όπου ο κ. Παπανδρέου μίλησε τότε με άλλους ηγέτες, και όλοι το θεωρούσαν δεδομένο ότι πάμε για χρεοκοπία. Τότε αντιληφθήκαμε ότι έχουμε μπροστά μας έναν τοίχο, ότι δεν μπορούμε να ζούμε με δανεικά, διότι οι άλλοι δεν θα μας δανείσουν, τελείωσε το παλιό παραμύθι, άλλαξε η πολιτική και μπήκαμε στο Μνημόνιο».”

Συνέχεια για τον Χαρδουβέλης εδώ

Σχόλιο μου: Ο Χαρδουβέλης υπέρ των αγορών και καμιά λέξη -ούτε μια- για την ευθύνη των ευρωπαίων ηγετών με τις καθυστερήσεις τους για τον μηχανισμό στήριξης και με την επιβαλλομένη από αυτούς -και από την Μέρκελ- πολιτική της λιτότητας στον ελληνικό λαό, ώστε να «γίνει παράδειγμα προς τους άλλους», όπως δήλωσε η ίδια τότε. (Στην οποία λιτότητα εναντιώθηκε τότε το ΔΝΤ, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει τα δάνεια χωρίς της εγγυήση της ΕΕ (μηχανισμός στήριξης) και η λιτότητα για την Ελλάδα ήταν ο όρος της Μέρκελ, με το οποίο όρο συμφώνησαν όλοι οι αξιωματούχοι της ΕΕ εντέλει).


Κύριε Χαρδουβέλη, καμιά λέξη υποθέτω ούτε τώρα, όταν ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς θέλουν να «τελειώσουν με την τρόικα» μόνο επειδή αυτή ζητάει να πληρώσει και η ολιγαρχία και τα ονόματα στις λίστες αυτά που τους αναλογούν. Ούτε λέξη υποθέτω για το γεγονός του δανεισμού από τις αγορές με μεγαλύτερο επιτόκιο που θα το πληρώσει και πάλι ο εξαθλιωμένος ελληνικός λαός. Ούτε λέξη για τις τράπεζες που το 2011 έριξαν την κυβέρνηση και για το πως διορίσαν τους αχυράνθρωπους τους οι τραπεζίτες που τώρα έχουν τους 2 μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους στην Ευρώπη (και όχι μόνο) με τα λεφτά μας… όταν τότε ήταν έτοιμοι για φαλιμέντο. Ούτε λέξη για πολλά άλλα ακόμα. Απλά ο σημιτικός μηχανισμός αποφάσισε να παρουσιάζει στον ελληνικό λαό ότι δήθεν είστε… «παπανδρεϊκός» διότι σε κάτι χιλιοστά στηρίζετε ανάμεσα στην μεγάλη κριτική που κάνατε. Αυτά και δεν τρώνε όλοι κουτόχορτα. Ευτυχώς. 

«Ο τεχνοκράτης δεν έχει συνείδηση, δεν έχει τοποθέτηση μέσα στην κοινωνική δομή. Είναι πληρωμένο χέρι. Είναι όπως πληρώνεις κάποιον για να κάνει μια δολοφονία, πληρώνεις τον τεχνοκράτη να σου βγάλει τη δουλειά. Λοιπόν ‘τεχνοκράτης’ δεν είναι ουδέτερη λέξη.»
Ανδρέας Παπανδρέου


Τι πέτυχε λοιπόν ο Σαμαράς με τον ανασχηματισμό; Ουσιαστικά παρέδωσε ολοκληρωτικά τη χώρα στο διεθνές τραπεζικό λόμπι, του οποίου ο Γκίκας Χαρδούβελης αποτελεί βασικό εκπρόσωπο, ενώ παράλληλα επιχείρησε να ικανοποιήσει τα εθνικιστικά αισθήματα της βάσης του κόμματός του. Τοποθέτησε μια βιτρίνα τύπου Λε Πεν για να κρύψει τους ανθρώπους των ελληνικών και ξένων τραπεζών που έχουν αναλάβει και επισήμως τη διακυβέρνηση της χώρας.

από εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου