Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Αποκαλυπτικό των προθέσεων του Βαγγέλη Βενιζέλου...

Αποκαλυπτικό των προθέσεων του Βαγγέλη Βενιζέλου, θεωρείται από τη μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών, ενεργών και μη, του Κινήματος, το άρθρο του πολύ στενού συνεργάτη, συμβούλου και συμμαθητή του, από τα πρώτα μαθητικά τους χρόνια, Γιάννη Δατσέρη, στο «Έθνος».

Σημειώνεται (προς ενίσχυση των λεχθέντων περί στενών σχέσεων) ότι ο κ. Δατσέρης είναι σύζυγος της πρώην ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Συλβάνας Ράπτη, η οποία ήταν το μόνο μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, που μετέχει στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του κ. Βενιζέλου.

Ο κ. Δατσέρης, στο άρθρο του, αναφέρει το εξής, πολύ ενδιαφέρον, για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, τα οποία θεωρείται ότι τίθενται ύστερα από συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κινήματος, προκειμένου να βολιδοσκοπηθούν οι διαθέσεις των στελεχών και της εναπομείνασας κομματικής βάσης. Η οποία, όπως λένε έμπειρα στελέχη, «όσο πιο μικρή είναι, τόσο πιο εύκολα ελέγχεται».

Σύμφωνα με τη πρόταση Δατσέρη (Βενιζέλου;) στο επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο, πρέπει να στηθούν δύο κάλπες.

Για το όνομα του ΠΑΣΟΚ. Αν πρέπει να παραμείνει, ως έχει ή να αλλάξει και ποιο πρέπει να είναι από δω και πέρα. Πρόκειται για ένα θέμα που έχει τεθεί και κατά το παρελθόν, αλλά είχε απορριφθεί. Ο κ. Δατσέρης αποκάλυψε, σε συνέντευξή του στο vimafm, ποιο είναι το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και 0,80% να παραμείνει, είπε, η κόντρα μεταξύ «εκσυγχρονιστών» και «ριζοσπαστών» θα συνεχίσει να υπάρχει, όσο υπάρχει το όνομα. Πρόκειται για μια παλιά άποψη των «εκσυγχρονιστών” του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους ανήκει ο κ. Δατσέρης. Ο ίδιος είπε στη σημερινή του συνέντευξη ότι ο χαρακτήρας του κόμματος πρέπει να είναι σοσιαλδημοκρατικός-ευρωπαϊκός. Από την άλλη πλευρά παρατηρείται ότι κανένας δεν εμποδίζει τον κ. Βενιζέλο ή οποιονδήποτε, να ιδρύσει νέο κόμμα και να το ονομάσει όπως θέλει, αλλά, σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να παραδώσει τη «σφραγίδα» του ΠΑΣΟΚ. Παρατηρείται, επίσης, ότι εσωτερικές αναταραχές στο ΠΑΣΟΚ σημειώθηκαν μόνο κατά τις περιόδους που οι «εκσχυγχρονιστές» δεν ήταν στην ηγεσία του Κινήματος. Η πρώτη αμφισβήτηση εκδηλώθηκε από τον Κώστα Σημίτη, γύρω από τον οποίο συσπειρώθηκαν στελέχη που δεν μετείχαν στην τότε κομματική και κυβερνητική εξουσία, αλλά και στελέχη που για διαφόρους λόγους δεν είχαν καλές προσωπικές σχέσεις με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτή η αμφισβήτηση κορυφώθηκε στη διάρκεια του προβλήματος υγείας του Ανδρέα και κατέληξε με τη εκλογή του Κώστα Σημίτη ως πρωθυπουργού και ,εν συνεχεία, ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αμέσως μετά τα πράγματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ηρέμησαν, καθώς ο αντίπαλος του κ. Σημίτη, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ουδέποτε αμφισβήτησε την εξουσία Σημίτη, περιοριζόμενος στη διαχείριση του 30% που εκπροσωπούσε και διαπραγματευόμενος, με βάση αυτό, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Η επόμενη αμφισβήτηση, αναφέρεται, ξεκίνησε και πάλι από τους «εκσυγχρονιστές», στους οποίους προστέθηκε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, εμφανιζόμενος ως διάδοχος του Κώστα Σημίτη, ο οποίος, όμως, είχε δώσει το χρίσμα στον Γιώργο Παπανδρέου. Ωστόσο, ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (το 2004) δεν κατόρθωσε να ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα που είχε δημιουργήσει στην κοινή γνώμη η δεύτερη 4ετία διακυβέρνησης του κ. Σημίτη και έχασε τις εκλογές, με 5 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ, ενώ οι δημοσκοπήσεις έδιναν 10 μονάδες. Η αμφισβήτηση του Γιώργου Παπανδρέου άρχισε τον Φεβρουάριο του 2007, όταν τα στελέχη του «εκσυγχρονισμού» άρχισαν να περιοδεύουν σε όλη τη χώρα και σε κλειστές συναντήσεις αμφισβητούσαν τις επιλογές της ηγεσίας. Όπως υποστηρίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η αμφισβήτηση συνεχίσθηκε και κορυφώθηκε το καλοκαίρι του 2007, την περίοδο που η Ελλάδα καίγονταν από τις πυρκαγιές, με πολλούς νεκρούς στην περιοχή της Ηλείας. Εκείνη την περίοδο και γνωρίζοντας πως έχουν τα πράγματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Καραμανλής προκήρυξε πρόωρες εκλογές, τις οποίες και κέρδισε. Το έδαφος είχε στρωθεί και ο Βαγγέλης Βενιζέλος πήγε στο Ζάππειο για να θέσει θέμα απομάκρυνσης του Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία του Κινήματος.

Το δεύτερο θέμα που θέτει ο κ. Δατσέρης είναι καινοφανές. Προτείνει στο επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να στηθεί μια δεύτερη κάλπη, για τη νομιμοποίηση της ηγεσίας. Η διαφορά μεταξύ νομιμοποίησης της ηγεσίας και εκλογής ηγεσίας είναι τεράστια. Όπως παρατηρείται από έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για μια διαδικασία, η οποία μπορεί να έχει προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Η οργανωμένη βάση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με στελέχη που γνωρίζουν, έχει συρρικνωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και δεν είναι δύσκολο να ελεγχθεί από στελέχη με προϋπηρεσία, όπως ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Πέππας, ο Φελώνης, ο Τσολιάς κλπ. Αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι μια παρόμοια διαδικασία θα συνιστούσε «καταστατικό πραξικόπημα», αφού δεν προβλέπεται από καμία καταστατική διαδικασία. Όπως αναφέρουν, αυτό που προβλέπεται είναι η εκλογή Προέδρου με καθολική ψηφοφορία από τη βάση, με συμμετοχή, δηλαδή, μελών και φίλων του Κινήματος, τα οποία, σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθήθηκε στις προηγούμενες περιπτώσεις, εγγράφονται , στους αντίστοιχους καταλόγους μέχρι την τελευταία στιγμή. Τα ίδια στελέχη θεωρούν πολύ δύσκολο να γίνει αποδεκτή μια τέτοια διαδικασία, η οποία θα νομιμοποιήσει, δια της πλαγίας, τις επιλογές του κ. Βενιζέλου από τον Μάρτιο του 2012 και, πολύ περισσότερο, θα του δώσει «λευκή ψήφο», για να διαχειριστεί το κόμμα στη βάση της στρατηγικής του επιλογής για κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ στο διηνεκές. Γι αυτό και συζητείται, μετ΄ επιτάσεως, ως ενδεχόμενο, η αποχή όλων των «μη βενιζελικών» δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ στις προσυνεδριακές διαδικασίες και στο ίδιο το Συνέδριο.

πηγή agenda-news.gr

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Κεντρικό πρόσωπο στο καρτέλ του κοτόπουλου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής

Με ποινή 40 εκατομμυρίων ευρώ τιμώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τις 13 εταιρίες που είχαν στήσει το καρτέλ του κοτόπουλου στην ελληνική αγορά, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και o συνεταιρισμός «Πίνδος».

Με μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα του κ. Κασσή, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι υπήρξε πρόεδρος της Πίνδος από το 2004 μέχρι και το 2012 ενώ παλαιότερα είχε διατελέσει και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της.



Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, το καρτέλ άντεξε 14 ολόκληρα χρόνια, από το 1996 μέχρι και το 2010 ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο βουλευτής ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει, είχε παραδεχθεί δημοσίως τη συμμετοχή του στις συναντήσεις που γίνονταν στον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων, υποστήριζε όμως πως δεν γινόταν καμία συζήτηση για εναρμόνιση τιμών στην αγορά και χαρακτήριζε ατυχείς τις έρευνες της ΕΠΑΝΤ.

Φυσικά, ο κ. Κασσής δεν πρόκειται να διαγραφεί από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, παρά την καταδίκη των πρακτικών του συνεταιρισμού στον οποίο διετέλεσε πρόεδρος. Στην Ελλάδα, διαγράφεσαι μόνο αν δυσαρεστήσεις τον αρχηγό και δεν ψηφίσεις κάποια διάταξη, κατά τα λοιπά το μαντρί σε ανέχεται για πάντα...

Υ.Γ 1 Ο κ. Κασσής συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012 από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά από πρόταση της ομάδας Σκανδαλίδη. Να τον χαίρονται.

Υ.Γ 2 Από το 2008 μέχρι το 2012, ο κ. Κασσής υπήρξε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Δόξας Κρανούλας. Με αυτή του την ιδιότητα κατηγορείται και για τα στημένα παιχνίδια!

πηγή parapolitiki

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Στη Βουλή έξι δικογραφίες κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και υπουργών

Στη Βουλή έξι δικογραφίες κατά του πρωθυπουργού και υπουργών
Έξι δικογραφίες σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών διαβιβάστηκαν στη Βουλή

Η πρώτη δικογραφία αφορά μήνυση πολίτη από τη Χαλκίδα κατά των Αντώνη Σαμαρά, Νίκου Δένδια και Χαράλαμπου Αθανασίου για τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη. Με το ίδιο θέμα σχετίζεται και η δεύτερη δικογραφία που διαβιβάστηκε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά τεσσάρων πολιτών.

Επίσης διαβιβάστηκε δικογραφία έπειτα από μηνυτήρια αναφορά πολίτη κατά των υπουργών Εξωτερικών, Περιβάλλοντος και Εθνικής Άμυνας.


Μια ακόμη δικογραφία διαβιβάστηκε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία κατά του τέως υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και μια ακόμη δικογραφία διαβιβάστηκε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία με την οποία καταγγέλλονται ο νυν υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Η κυβέρνηση εμπαίζει και πάλι τον ελληνικό λαό με καινούργιο τρικ…

Την ίδια στιγμή που το μισό οικογενειακό επίδομα (τέκνων) θα πάρουν φέτος οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα από τον ΟΑΕΔ, λόγω κατάργησης των εισφορών που χρηματοδοτούσαν την παροχή αυτή από τον Ιούλιο…

…η κυβέρνηση υπόσχεται αλλαγές στους μισθούς , λόγω μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, δηλαδή ότι από τον Ιούλιο όλοι οι μισθωτοί θα πρέπει να δούν μείωση κρατήσεων στις αποδοχές τους κατά 1%, που μεταφράζεται σε μια έμμεση αύξηση μισθού… ΕΚΤΟΣ ΑΝ κάποιοι εργοδότες να την απορροφήσουν συνεχίζοντας να πληρώνουν τους ίδιους μισθούς παρότι οι κρατήσεις θα έχουν μειωθεί για τους εργαζόμενους.



Αυτό μου θυμίζει το κοινωνικό μέρισμα των 500 ευρώ που «δόθηκε» σε φτωχούς, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ήταν … φιλοξενούμενοι… συμπεριλαμβανομένου και ότι στους περισσότερους το επίδομα το έχει κατασχεθεί η τράπεζα -με την απόλυτη έγκριση της κυβέρνησης Σαμαρά&Βενιζέλο-όπου η κυβέρνηση τους τα κατάθεσε στο ΔΗΘΕΝ δικό τους λογαριασμό…

Μυστική σύσκεψη στο Μαξίμου… “φακέλωσαν” τους βουλευτές με στόχο την διασφάλιση των επώδυνων μέτρων…

Ο «πονοκέφαλος» των προαπαιτούμενων και οι «ύποπτοι βουλευτές» στα θερινά τμήματα ήταν το αντικείμενο πολύωρης μυστική σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Με εντολή Σαμαρά-Βενιζέλου, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού Δημήτρης Σταμάτης και Σταύρος Παπασταύρου συναντήθηκαν με τους Παναγιώτη Ρήγα (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) και Χρήστο Πρωτόπαπα από το ΠΑΣΟΚ.


Η τετράδα που συνιστά την ομάδα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, ασχολήθηκε με τα καυτά θέματα που πρέπει να περάσουν από την Βουλή και είναι προαπαιτούμενα για την τρόικα. Έχοντας τους καταλόγους των κοινοβουλευτικών ομάδων τους ανά χείρας, συζήτησαν τη σύνθεση των θερινών τμημάτων, ποια μέτρα θα περάσουν και πότε και φυσικά ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν από πλευράς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μην υπάρξουν καλοκαιρινές… εκπλήξεις.

Με θηλιές στο λαιμό στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας οι καθαρίστριες… Στέλεχος της ΝΔ απαντάει: "καλά σας κάνουν"…

Φώναξαν συνθήματα και απέκλεισαν την είσοδο

Οι καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών έκλεισαν συμβολικά την είσοδο των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού διεκδικώντας την επαναπρόσληψη τους.

Φορούν θηλιές στο λαιμό τους και κρατούν ένα πανό το οποίο γράφει "Σκούπα σε κυβέρνηση μνημόνια ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ".

Αργότερα. θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τζιμάρα.


Σε δηλώσεις που έκανε μάλιστα η κ. Δήμητρα κατήγγειλε το γεγονός ότι την στιγμη που άνοιξαν το πανό τους και έκλεισαν την είσοδο, κάποιος που έβγαινε απο το κτίριο τους είπε χαρακτηριστικά "καλά σας κάνουν".

περισσότερα εδώ

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Στέλεχος της Εθνικής αγοράζει αρχοντικό αξίας 10,5 εκατ. ευρώ στο Λονδίνο, Πόρσε και Μπέντλεϊ

Στέλεχος της Εθνικής αγοράζει αρχοντικό αξίας 10,5 εκατ. ευρώ στο Λονδίνο, Πόρσε και Μπέντλεϊ
Λίγοι χρηματιστές στο Λονδίνο επιθυμούν να δουλέψουν για λογαριασμό μιας ελληνικής κρατικής τράπεζας. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Bloomberg, μία ματιά στη Bentley ή το αρχοντικό του Παύλου Στελλάκη στην αριστοκρατική συνοικία Belgravia μπορεί να τους κάνει να αλλάξουν γνώμη.

Για περισσότερο από μία δεκαετία, ο Στελλάκης προήδρευε μιας private-equity θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Κι ενώ η τράπεζα και η οικονομία της χώρας όδευαν προς την κατάρρευσης, αυτός ευημερούσε. Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ του ότι το 2009, την εποχή που η Εθνική Τράπεζα λάμβανε την πρώτη δόση κρατικής βοήθειας, ο Στελλάκης κέρδιζε μπόνους ύψους 2,805 εκατομμύρια ευρώ ( 3,8 εκατομμύρια δολάρια) για τα επόμενα τρία χρόνια, εκτός από το βασικό μισθό των 492.111 ευρώ (501.197 στερλίνες).

Μάλιστα, από το 2010 οι αποδοχές του είναι 60% υψηλότερες ετησίως από αυτές του CEO της τράπεζας, σύμφωνα με έγγραφα της εταιρείας, καθώς ο μισθός του Αλέξανδρου Τουρκολιά ήταν 267.134 ευρώ το 2013, όπως αναφέρει το πρατορείο.
Τα funds που επιβλέπει έχουν υποαποδόσει έναντι των ανταγωνιστών και έχουν αποφέρει ελάχιστα κέρδη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο αρθρογράφος του Bloomberg επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι οι Ελληνες φορολογούμενοι, οι οποίοι διαθέτουν το 57% της Εθνικής Τράπεζας μετά τη διάσωσή της έναντι 8,5 δισ. ευρώ, δεν έχουν κανένα λόγο στις αποδοχές του κ. Στελλάκη.  Αντ' αυτού, ο παχυλός μισθός του καθορίζεται από μία τριμελή επιτροπή της NBGI Private Equity, η οποία περιλαμβάνει μάλιστα τον ίδιο τον κ. Στελλάκη, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας. 

"Σε μία εποχή που οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπτονται, τα στελέχη τραπεζών, που στηρίζονται από κρατικούς πόρους, δεν πρέπει να κερδίζουν τόσα πολλά χρήματα. Είναι άδικο”, λέει στο Bloomberg η πρώην υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, η οποία, ωστόσο, μιλάει γενικά για τον κλάδο και όχι ειδικά για τον κ. Στελλάκη.

Ο 55χρονος Στελλάκης, ο οποίος ήταν πρόεδρος και CEO της NBGI, πλήρωσε 8,4 εκατομμύρια στερλίνες (10,5 εκατ. ευρώ) το 2009  για μία βίλα με έξι κρεβατοκάμαρες στην περιοχή Βelgravia του Λονδίνου, μόλις ένα τετράγωνο από τους κήπους του Παλατιού του Μπάκιγχαμ. Εχει επίσης ακίνητα στη Νέα Υόρκη και τη νότια Γαλλία, καθώς και ένα στόλο από πολυτελή αυτοκίνητα, στα οποία περιλαμβάνονται μία Μπέντλεϊ και δύο Πόρσε, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Ο κ. Στελλάκης έχει πτυχία στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου έχει σπουδάσει και ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζαςα, Γιώργος Ζανιάς, ο οποίος ήταν ένας από τους καθηγητές (λέκτορας) του στα μέσα της δεκαετίας του '80. Πριν προσληφθεί από την Εθνική το 1996 για να "τρέξει" την NBG International, η οποία δραστηριοποιείται στην επενδυτική- τραπεζική,  ο κ. Στελλάκης εργαζόταν στην λονδρέζικη εμπορική τράπεζας Ηill Samuel. Ο ίδιος ήταν επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής από το 1999 έως το 2002.

Ο κ. Στελλάκης κρατάει χαμηλό προφίλ τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Ελλάδα, ενώ απασχολεί σπανίως τον Τύπο. Παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, περιγράφεται από τους συνεργάτες ως ευγενικός, απόμακρος και λάτρης των αυτοκινήτων και το σκι του.


Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, πάντως, αναφέρει ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Εθνική, την NBGI και τον κ. Στελλάκη, αλλά ουδείς δέχθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ.

ΞΥΠΝΑ!

Καμιά φορά να ανοίξεις τα ματιά σου είναι ότι επίπονο σου έτυχε ποτέ. Αλλά τι όμορφο είναι να μην βρίσκεσαι πια στο σκοτάδι!!! Κάνε την προσπάθεια και ΞΥΠΝΑ!

Μισθοί με κουπόνια αλλά και σε είδος

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
Μισθοί με κουπόνια αλλά και σε είδος!!!

Συνθήκες Μεσαίωνα επικρατούν στην αγορά εργασίαςμ με μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων να πληρώνονται όχι μόνο με καθυστέρηση αρκετών μηνών, αλλά σε είδος, ακόμα και με κουπόνια.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", το οποίο παραθέτει στοιχεία από έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, περίπου 1.200.000 εργαζόμενοι αμείβονται με καθυστέρηση από 3 έως 12 μήνες, ενώ είναι διαδεδομένο πλέον το φαινόμενο της αποπληρωμής σε είδος.

Εργοδότες απασχολούν εργαζόμενους καταβάλλοντάς τους ως αμοιβή δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο ή ημερήσια σίτιση ενώ σε πολλές άλλες περιπτώσεις επιχειρήσεις λιανεμπορίου καταβάλλοην μέρος του μισθού των εργαζομένων τους με κουπόνια αγοράς τροφίμων και άλλων προϊόντων.

Το φαινόμενο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" δεν αφορά μόνο σούπερ μάρκετ αλλά και άλλες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου που καταβάλουν ως και το 1/3 των μηναιάιων αποδοχών των υπαλλήλων τους με τη μορφή κουπονιών αγοράς τροφίμων από σούπερ μάρκετ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΓΣΕΕ οι εργοδότες προχωρούν σε διάφορες μεθόδους αδυνατ΄νωτας να καταβάλλουν τους μισθούς.
Έτσι καταγράφονται τα παρακάτω φαινόμενα:


Μισθός σε είδος: Το είδος μπορεί να είναι η δωρεάν διαμονή σε ένα δημάτιο ξενοδοχείου ή να αντιστοιχεί στην ημερήσια σίτιση που προσφέρει ο εργοδότης έναντι 8ωρης εξαρτημένης εργασίας.
Καταβολή αμοιβής ανά τρίμηνο και όχι μηνιαίως.
Προπσλαμβάνουν νέους και νέες κυρίως κάτω των 25 ετών ακόμα και με μηνιαία σύμβαση 4ωρης απασχόλησης με 180 ευρώ, δηλαδή 2,25 ευρώ ημερομίσθιο.
Μη καταβολή δώρων. Οι συνήθεις μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι εργοδότες είναι να δώσουν σε είδος αντί για χρήμα το Δώρο (τρόφιμα, καύσιμα κλπ) ή να το παζαρέψουν, δίνοντας το μισό ή τμήμα του και υποχρεώνοντας τον εργαζόμενο να υπογράψει ότι το εισέπραξε ολόκληρο.
Περίπου 1.000.000 εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν, όπως επιβάλλει ο νόμος, το επίδομα αδείας.
Αυξάνονται συνεπώς οι περιπτώσεις όπου εργοδότες δίνουν 100 ή 200 ευρώ τον μήνα αντί για μισθό, λέγοντας πως θα καταβάλουν μελλοντικά τα υπόλοιπα.


Υ.Γ. Έπρεπε να έχουν πάρει διαστάσεις “τσουνάμι” τα περιστατικά ώστε να «ανακαλυφθεί η Αμερική»…;;; Αφού αυτές οι συνθήκες μαζί με την εκμετάλλευση των ανθρώπων υπάρχουν εδώ και δυο δεκαετίες τουλάχιστον, αν και σε μικρότερο βαθμό έως τώρα. Αν έκανες καταγγελία στο ΣΔΟΕ σου απαντούσαν ότι δεν είναι η αρμοδιότητα τους. Το ίδιο και για τις υπερφουσκωμένες τιμές. Όπως δηλώνει και η τρόικα «τα σώματα ελεγκτών στην Ελλάδα είναι απόλυτα διεφθαρμένα». Για αυτό και η κυβέρνηση δεν δέχεται κανένα ανεξάρτητο από το εξωτερικό να τους ελέγξει… Οι ντόπιοι ελεγκτές εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα τα οποία διόρισαν αυτή την κυβέρνηση.

«Ακύρωσαν» της δυνατότητες της Διαύγειας 1

«Ακύρωσαν» της δυνατότητες της Διαύγειας 1
Δύο είναι οι βασικές «απώλειες» που προκύπτουν για τους πολίτες αλλά και τους «ενοχλητικούς» δημοσιογράφους: Παύει η δυνατότητα των πολιτών να παρακολουθούν και να βρίσκουν με χρονολογική σειρά τις διοικητικές πράξεις ενός φορέα καθώς επίσης και τις διοικητικές πράξεις ενός συγκεκριμένου υπογράφοντα, είτε πρόκειται για πολιτικό προϊστάμενο, είτε για απλό υπάλληλο.
«Κρύβουν» χιλιάδες φορείς από τα αδιάκριτα βλέμματα
Η νέα Διαύγεια δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς τις πράξεις μόνο μιας σειρά Υπουργείων και Δήμων καθώς και ελάχιστων ανεξάρτητων αρχών, που αποτελούν μόλις ένα μικρό κλάσμα των φορέων της χώρας. Έχουν «κρυφτεί», ουσιαστικά, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, οι Περιφέρειες και, κυρίως, οι χιλιάδες φορείς, εταιρίες, νομικά πρόσωπα, εποπτευόμενοι φορείς Δήμων, Περιφερειών και Υπουργείων, όπου βρίσκεται φυσικά το ενδιαφέρον και μέσω των οποίων συχνά επιχειρείται να συγκαλυφθούν ενέργειες και αποφάσεις που κάποιοι δεν επιθυμούν να είναι γνωστές στο κοινό.

Κάπως έτσι ανακαλύφθηκαν αρκετοί περίεργοι διορισμοί, μεταθέσεις ή αποσπάσεις, δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ για αχρείαστες ιστοσελίδες και άλλα σκάνδαλα, που πλέον θα συγκαλύπτονται μέσα στο πέπλο της Διαύγειας 2.

Η κυβέρνηση κρύβει την «Διαύγεια» από τα αδιάκριτα βλέμματα
Η απόκρουση της «ενοχλητικής» πρόσβαση των πολιτών αλλά και του Τύπου στις αποφάσεις της Διοίκησης φαίνεται ότι είναι ο στόχος της «μεταρρύθμισης» στο σύστημα ανάρτησης των αποφάσεων της Διοίκησης, τη γνωστή σε όλους «Διαύγεια», η οποία πράγματι είχε κάνει, παρά τα προβλήματά της, ένα σημαντικό βήμα για τη διαφάνεια στη Διοίκηση.


Και αυτό γιατί η πολυδιαφημισμένη Διαύγεια 2, παρά τις γενικόλογες και ανούσιες διακηρύξεις περί αναβάθμισης δεν κάνει τίποτε άλλο από το να περιορίζει την πρόσβαση των πολιτών στη λεπτομερή και στοχευμένη παρακολούθηση των αποφάσεων και πράξεων της Διοίκησης και να πανηγυρίζει για κάποια αχρείαστα στατιστικά στοιχεία, λες και ο αριθμός των αναρτήσεων των τελευταίων ημερών έχει κάποια σημασία αν δεν μπορείς να εξειδικεύσεις τις αναζητήσεις σου.

«Ακύρωσαν» της δυνατότητες της Διαύγειας 1

Δύο είναι οι βασικές «απώλειες» που προκύπτουν για τους πολίτες αλλά και τους «ενοχλητικούς» δημοσιογράφους: Παύει η δυνατότητα των πολιτών  να παρακολουθούν και να βρίσκουν με χρονολογική σειρά τις διοικητικές πράξεις ενός φορέα καθώς επίσης και τις διοικητικές πράξεις ενός συγκεκριμένου υπογράφοντα, είτε πρόκειται για πολιτικό προϊστάμενο, είτε για απλό υπάλληλο.

Πατήστε επάνω στην εικόνα

Θεωρητικά αυτή η δυνατότητα υπάρχει, πρακτικά όμως, η νέα ΔΙΑΥΓΕΙΑ παραπέμπει το χρήστη σε μια σειρά από ανούσιες αναζητήσεις μέσα σε χιλιάδες ή εκατομμύρια αποφάσεις που στερούν τη δυνατότητα ουσιαστικής αναζήτησης. Στο προηγούμενο περιβάλλον της Διαύγειας ο χρήστης μπορούσε με ένα απλό κλικ σε κάθε στοιχείο της ανάρτησης (που ήταν ενεργό λινκ) να μεταβεί τις αποφάσεις, ανά φορέα, ανά υπογράφοντα, ανά είδος πράξης κλπ με φθίνουσα χρονολογική σειρά και όχι να επιλέγει ανάμεσα σε κάποια από τις προτεινόμενες.

Η απώλεια αυτής της δυνατότητας συσκοτίζει κάθε αναζήτηση καθώς Υπουργεία, Δήμοι κλπ αναρτούν καθημερινά τόσο μεγάλο όγκο πράξεων που είναι αδύνατη η παρακολούθησή τους. Κυρίως φυσικά, αναθέσεις, συμβάσεις, διορισμοί κλπ είναι οι πληροφορίες που ενδιαφέρουν τους πολίτες και όσους έχουν έννομο συμφέρον, όμως στο νέο περιβάλλον η δυνατότητα αυτή, έστω και ανάμεσα σε εκατομμύρια παρόμοιες πράξεις, δίνεται μόνο για τις τελευταίες 30 μέρες. Προγενέστερα …..

«Κρύβουν» χιλιάδες φορείς από τα αδιάκριτα βλέμματα

Η νέα Διαύγεια δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς τις πράξεις μόνο μιας σειρά Υπουργείων και Δήμων καθώς και ελάχιστων ανεξάρτητων αρχών, που αποτελούν μόλις ένα μικρό κλάσμα των φορέων της χώρας. Έχουν «κρυφτεί», ουσιαστικά, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, οι Περιφέρειες και, κυρίως, οι χιλιάδες φορείς, εταιρίες, νομικά πρόσωπα, εποπτευόμενοι φορείς Δήμων, Περιφερειών και Υπουργείων, όπου βρίσκεται φυσικά το ενδιαφέρον και μέσω των οποίων συχνά επιχειρείται να συγκαλυφθούν ενέργειες και αποφάσεις που κάποιοι δεν επιθυμούν να είναι γνωστές στο κοινό.

Κάπως έτσι ανακαλύφθηκαν αρκετοί περίεργοι διορισμοί, μεταθέσεις ή αποσπάσεις, δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ για αχρείαστες ιστοσελίδες και άλλα σκάνδαλα, που πλέον θα συγκαλύπτονται μέσα στο πέπλο της Διαύγειας 2.

Πρόσβαση σε εκατομμύρια αναρτήσεις με αχρείαστες πληροφορίες


Πατήστε επάνω στην εικόνα

Η ουσία της Διαύγειας ήταν μέχρι σήμερα ότι μπορούσε κάποιος σε τακτική βάση να παρακολουθεί τις εξειδικευμένες πληροφορίες για φορείς ή υπογράφοντες ενώ τώρα ή  «αναζήτηση» φέρνει στο προσκήνιο χιλιάδες αχρείαστες αναρτήσεις που συσκοτίζουν πλήρως την εικόνα. Για παράδειγμα αναζητώντας κάποιος στο πεδίο «Επιτροπή αρθρου 152 Ν.3463/06 Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης» (μια από τις επιτροπές που υπάρχουν σε κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ελέγχει τη νομιμότητα πράξεων μετά από προσφυγές πολιτών και φορέων) θα του «επιστρέψει» αποτελέσματα για 1.798.318 πράξεις (!) γεγονός που καταργεί κάθε δυνατότητα να βρει χρήσιμες πληροφορίες.

Το νέο περιβάλλον είναι περισσότερο «εχθρικό» για το χρήση, παύει η δυνατότητα χρήσης ενεργών λινκ σε κάθε ανάρτηση, που ήταν το πιο σημαντικό πριν, ενώ οι δυνατότητες αναζήτησης που διαφημίζει η ΔΙΑΥΓΕΙΑ, υπολείπονται κατά πολύ όσων είχαν αναπτύξει από την πρώτη στιγμή, εθελοντικά, διάφοροι προγραμματιστές, οι οποίοι παρείχαν ελεύθερα τις υπηρεσίες στο κοινό, όπως η γνωστή yperdiavgeia.gr

Κατάργησαν όλα τα παλιά λινκ

Μάλιστα, το Υπουργείο έχει καταργήσει όλες τις διευθύνσεις του προηγούμενου καθεστώτος, γεγονός αδιανόητο για την κουλτούρα του διαδικτύου, με αποτέλεσμα να χαθούν όλες οι προηγούμενες αναρτήσεις της διοίκησης και το «στίγμα» τους στο διαδίκτυο. Ακόμη και αν κάποιος ξέρει το μοναδικό αριθμό διαδικτυακής ανάρτησης (ΑΔΑ) μιας απόφασης το λινκ που εμφανίζεται δεν λειτουργεί! Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή προσπάθεια οπισθοχώρησης από την όποια διαφάνεια είχε επιτευχθεί μέχρι σήμερα με τη «Διαύγεια». Στο εξής η Διοίκηση επανέρχεται σε μεγάλο βαθμό στο καθεστώς της ανεξέλεγκτης λειτουργίας της χωρίς «ενοχλητικό»  έλεγχο και διαφάνεια.


Σχόλιο μου: Ακύρωσαν ουσιαστικά και την Διαύγεια. Καθημερινά η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει γιατί είχαν τόσο μένος ώστε να ρίξουν τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος πολέμησε τα συμφέροντα και τα κακώς κείμενα του κράτους. Ας θυμηθούμε τι έλεγε και πως έπραξε ο πρώην Πρωθυπουργός (δείτε το βίντεο).
Υ.Γ. Σαμαρά- Βενιζέλο &συνεργάτες, θα σας πάρουν με τις πέτρες!!!!!!!!!

Εταιρείες «βιτρίνες» έκλεβαν ένσημα εργαζομένων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι παραπάνω εμπλεκόμενοι από το 2005 έως το 2012, είχαν συστήσει και λειτουργούσαν πάνω από 12 επιχειρήσεις - «βιτρίνες», οι οποίες μέσω ενός δαιδαλώδους δικτύου αλληλοεπικάλυψής τους, δραστηριοποιούνταν σε εικονικές ασφαλίσεις του προσωπικού τους αλλά και του προσωπικού άλλων επιχειρήσεων.

Με τη μεθοδολογία αυτή απαλλάσσονταν οι πραγματικοί εργοδότες, τόσο από την υποχρέωση ασφάλισης των εργαζομένων τους στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.), όσο και από την καταβολή των ανάλογων εισφορών σε άλλους φορείς του Δημοσίου (Δ.Ο.Υ. κλπ).

Αποτέλεσμα της εξαπάτησης των προαναφερόμενων Δημοσίων Υπηρεσιών ήταν να δημιουργούνται υπέρογκα χρέη από την μη απόδοση των κάθε είδους εισφορών και οικονομικών υποχρεώσεων των επίμαχων επιχειρήσεων. Παράλληλα οι πραγματικοί εργοδότες των εργαζομένων, είχαν σημαντικό περιουσιακό όφελος που προέκυπτε από τη δόλια απαλλαγή τους από την υποχρέωση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών για το προσωπικό που οι ίδιοι απασχολούσαν.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ότι υπάλληλος σε μία από τις εμπλεκομένες επιχειρήσεις, αν και εργαζόταν ανελλιπώς από το έτος 2003 έως και το 2010, ασφαλίσθηκε πραγματικά μόνο για έξι (6) μήνες το 2006 και επτά (7) το 2012, ενώ για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, φερόταν εικονικά ασφαλισμένος διαδοχικά στις «μαϊμού» εταιρείες.


Καθοριστικό ρόλο στην εγκληματική δραστηριότητα των εικονικών επιχειρήσεων, είχαν οι λογιστές τους, οι οποίοι σε συνεργασία με τους εργοδότες και τους επιχειρηματίες των πραγματικών επιχειρήσεων, προέβαιναν στις επίμαχες εικονικές ασφαλίσεις του προσωπικού, αποκομίζοντας και αυτοί επιμέρους ποσοστό από το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος.

περισσότερα εδώ

Τα εισιτήρια θα κοστίζουν πραγματικά 50% περισσότερα

Μεγάλα λόγια...«Προσφέρουμε συγκοινωνίες με ένα ευρώ την ημέρα», υποστήριξε ο υπουργός, «ξεχνώντας» βεβαίως να πει ότι οι μεγάλοι χαμένοι από αυτή τη… γενναιοδωρία είναι οι επιβάτες που χρησιμοποιούν κάρτα μόνο για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, που σήμερα κοστίζει 20 ευρώ και με τη νέα ρύθμιση θα πληρώνουν 50% περισσότερα (30 ευρώ)!

περισσότερα εδώ

Αξιολόγηση δύο ταχυτήτων

Αξιολόγηση δύο ταχυτήτων θα εφαρμοστεί ως φαίνεται στους δημοσίους υπαλλήλους, με τους αποσπασμένους σε βουλευτικά γραφεία να ευνοούνται από τη σχετική διαδικασία.
Πρόκειται για 2.000 περίπου δημοσίους υπαλλήλους που έχουν αποσπαστεί και υπηρετούν σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών και στο γραφείο του Έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν, ακόμη και στα κόμματα ή στην ΑΔΕΔΥ και σε φορείς αυτής, όπως το Κοινωνικό Πολύκεντρο που εποπτεύει.

Σύμφωνα με τα «Νέα», που επικαλείται σχετική απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κριτές των συγκεκριμένων υπαλλήλων θα είναι οι άμεσοι προϊστάμενοί τους. Οι ίδιοι δηλαδή οι βουλευτές, ευρωβουλευτές, γενικοί διευθυντές και γενικοί γραμματείς των κομμάτων και της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι ζήτησαν την απόσπασή τους, θα είναι και οι αξιολογητές τους!

περισσότερα εδώ

ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ

Αφορολόγητα 140 ΔΙΣ ευρώ των ελλήνων εφοπλιστών. Δωράκια αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στον κάθε έλληνα καναλάρχη… δώρα ανεξέλεγκτων ποσών στους τραπεζίτες… δώρα στους μεγαλοεργολάβους… τεράστιες επιδοτήσεις στους «αυτοδημιούργητους» μεγάλους επιχειρηματίες… δώρα μαζί με τις ξεχασμένες λίστες στα συρτάρια των υπουργών, λίστες ελλήνων ονομάτων με πιθανό αδικαιολόγητο πλουτισμό και με αμύθητα αφορολόγητα ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού… κτλπ
Τα μάρμαρα τα πληρώνει ο λαός με πολύ μεγαλύτερη ανεργία από εκείνη που είναι καταγεγραμμένη επίσημα. Και που φροντίζουν να την ενισχύσουν και άλλο με περισσότερες απολύσεις σε ένα κράτος που έτσι και αλλιώς δεν είχε μεριμνήσει για παραγωγικές μονάδες εργασίας στο βαθμό που όφειλε.
Απολύσεις, ανεργία. Οι μικροί πληρώνουν τους μεγάλους. Ακόμα πιο πολύ και ακόμα πιο επίπονα. Με ένα «χάρη των θυσιών του ελληνικού λαού» οι διορισμένοι κυβερνόντες “καθαρίζουν” μέχρι να απαιτήσουν την επόμενη αφαίμαξη από τους πολλούς, τέτοιου επιπέδου ώστε να καλύψει τα “δωράκια” και τα κενά από την ΜΗ πληρωμή των βαρών από την ελληνική ολιγαρχία στο βαθμό που τις αναλογεί.

Δεν είναι μόνο η φτώχια, ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ακόμα περισσότερο!
Δεν είναι το δικαίωμα στην δουλειά που εξαλείφεται πια, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ !

Και είναι και η ΣΙΩΠΗ ενός μαρμαρωμένου λαού…


Αυτά ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Η ΣΙΓΗ ΠΕΡΙ ΑΥΤΗΝ

Μία πολύ σημαντική δικαστική απόφαση για τα πολιτικά ήθη και έθιμα στην χώρα μας πέρασε «στα ψιλά», προφανώς δι’ ευνόητους λόγους, άσχετους όμως με την δημοκρατία και την ενημέρωση

Γνήσιο προϊόν της αντιμνημονιακής υστερίας στην χώρα μας, ήτοι της αρνήσεως οποιασδήποτε αλλαγής από το στρεβλό παρελθόν, ο κ. Πάνος Καμμένος, ιδρυτής και πρόεδρος από διετίας του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθημερινά υβρίζει, απειλεί, φωνασκεί και χλευάζει την νοημοσύνη αυτών των συμπατριωτών μας που έχουν την παράξενη μανία να… σκέπτονται.
Το 2009, ο κ. Πάνος Καμμένος –γόνος οικογένειας που θησαύρισε πουλώντας μεταχειρισμένα αυτοκίνητα– ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τότε, είχε κατηγορήσει το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, και ειδικότερα του αδελφού του Ανδρίκου, για εμπλοκή σε μία υπόθεση χρεωγράφου τύπου CDS , από το οποίο οι εμπλεκόμενοι θα αποκόμιζαν όφελος κάποιων ευάριθμων εκατομμυρίων ευρώ. Όμως, την περασμένη εβδομάδα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. «ψευδείς και συκοφαντικούς» και τού επέβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ.
Παρότι υπάρχει σε εξέλιξη ανάλογη διαδικασία μετά από αγωγή του Ανδρίκου Παπανδρέου, η συγκεκριμένη απόφαση (2284/14, πρόεδρος Βασιλική Παπαϊωάννου, μέλη Αντωνία Μέγγουλη και Φωτεινός Καλαφάτης) δίνει ξεκάθαρη απάντηση στις καταγγελίες αυτές, παρά το γεγονός ότι η αγωγή είχε εγερθεί από την εταιρεία IJ Partners με έδρα την Ελβετία και πρόεδρο και νόμιμο εκπρόσωπο τον Θεόδωρο Μαργέλλο. Το αποτέλεσμα αυτής είναι, όπως προαναφέραμε, να καταδικασθεί σε αποζημίωση 100.000 ευρώ ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. για ηθική βλάβη που προκάλεσε στην εταιρεία ισχυριζόμενος ότι αυτή αγόρασε τα «γυμνά» ασφάλιστρα δανειστικού κινδύνου (CDS ) με βάση αναφοράς τα ελληνικά ομόλογα που πούλησε στο τέλος του 2009 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Με απλά λόγια: ότι η εταιρεία πόνταρε (χωρίς να κατέχει ελληνικά ομόλογα) πάνω στην χρεοκοπία της χώρας, «έχοντας εσωτερική ενημέρωση για την ένταξη της χώρας σε μηχανισμό στήριξης».
Το δικαστήριο, στο δια ταύτα της 28σελιδης απόφασης αναφέρει: «Προς αποκατάσταση δε της ηθικής βλάβης που η ενάγουσα υπέστη, το δικαστήριο ενόψει της εντάσεως της προσβολής και της ευρύτατης διάδοσης των συκοφαντικών ισχυρισμών που αποδείχτηκαν ψευδείς, του βαθμού υπαιτιότητας και της εντάσεως του δόλου του εναγομένου, που μιλούσε για στοιχεία που αποδείκνυαν την επίδικη συναλλαγή σε CDS , τα οποία ήταν ανύπαρκτα και ουδέποτε προσκομίστηκαν, τις κατ’ επανάληψη δηλώσεις των επίδικων συκοφαντικών ισχυρισμών και μάλιστα παρά την διάψευσή τους από την ενάγουσα, της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης των διαδίκων, οι οποίοι αμφότεροι είναι οικονομικά εύρωστοι, κρίνει ότι πρέπει να επιδικαστεί στην ενάγουσα το ποσό των 100.000 ευρώ».
Μάλιστα, το δικαστήριο, στο μακρύ ιστορικό της υπόθεσης επισημαίνει την άμεση διάψευση του ισχυρισμού του Π.Καμμένου από την ελβετική εταιρεία, την μετέπειτα (16/5/2013) διάψευση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πως η εταιρεία αγόρασε CDS , αλλά και την δημόσια δήλωση το 2010 στον διεθνή Τύπο του προέδρου της Θ.Μαργέλλου κατά της αγοράς «γυμνών» CDS , την ώρα που ο ίδιος ήταν κάτοχος ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου 15,5 εκατ. ευρώ.
Επισημαίνουμε ότι ο Πάνος Καμμένος, με συνεντεύξεις του σε κανάλια και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, ύβριζε και απειλούσε. Όταν όμως εκλήθη από το δικαστήριο να προσκομίσει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, ουδέν προσκόμισε. Έτσι, το δικαστήριο στην απόφασή του επισημαίνει: «Οι ισχυρισμοί του εναγόμενου δεν αποδείχθηκαν αληθείας, αλλά ψευδείς, καθώς ο εναγόμενος δεν ανταποκρίθηκε στο βάρος των αποδείξεων. Δεν προσκόμισε ουδεμία συναλλαγή της ενάγουσας σε CDS επί ελληνικών ομολόγων και ουδένα κωδικό αυτής στον διεθνή οργανισμό ISDA, κάτι που αποδεικνύει το ψευδές των καταγγελιών».
Μάλιστα αναφέρεται πως στο δικαστήριο η πλευρά του εναγόμενου ισχυρίστηκε πως θεωρούσε τα περιστατικά αληθή, αλλά «ούτε εκείνη ισχυρίστηκε ότι είναι αληθής η καταγγελία αλλά πως διατήρησε επιφυλάξεις κατά την διατύπωσή της» –κάτι που, κατά το δικαστήριο, δεν έκανε.
Το δικαστήριο απορρίπτει πάντως το αίτημα της εταιρείας να είναι άμεσα εκτελεστή η απόφαση, ενώ αποφασίζει πως κάθε φορά που ο Πάνος Καμμένος θα επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς, που κρίθηκαν συκοφαντικοί, θα πληρώνει πρόστιμο 500 ευρώ και τού επιδικάζει τα δικαστικά έξοδα 12.500 ευρώ. Προφανώς, η πλευρά Καμμένου θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Μία απόφαση που, με εξαίρεση το Capital.gr , αποσιωπήθηκε ακόμα και από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα που είχαν φιλοξενήσει και διαδώσει τις «καταγγελίες» του Πάνου Καμμένου. Έναν πολιτικό που ο «σοφός» λαός ανέδειξε και σε μελλοντικό ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων στην χώρα. Προφανώς δε, αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι δεν θέλουν, για την ώρα, να προβάλλεται το θέμα –και ο νοών νοείτω.

πηγή http://europeanbusiness.gr/

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Περιορισμούς στην ελεύθερη κίνηση εργαζομένων στην ΕΕ αποφάσισαν Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία και Ολλανδία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα στο Χάρπζουντ της Σουηδίας ότι συμφώνησε με τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Σουηδίας και της Ολλανδίας στην «καταπολέμηση των καταχρήσεων της ελευθερίας της κίνησης» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Συμφωνήσαμε ότι οφείλουμε να συνεργασθούμε για να αντιμετωπίσουμε τις καταχρήσεις της ελευθερίας της κίνησης», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Άγκελα Μέρκελ, τον Φρέντρικ Ράινφελντ και τον Μαρκ Ρούτε.

«Είναι ακριβές ότι πρέπει να είμαστε ελεύθεροι να ταξιδεύουμε σε όλη την Ευρώπη για να εργασθούμε, αλλά όχι και ότι είμαστε ελεύθεροι να εκμεταλλευόμαστε καταχρηστικά τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας. Θεωρούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει απαντώντας στις ανησυχίες των ψηφοφόρων», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Το ζήτημα που κυριάρχησε στην προεκλογική εκστρατεία των ευρωεκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τα δικαιώματα των εργαζομένων που προέρχονται από τις φτωχότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατέληξε στη νίκη του κόμματος που τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, του Κόμματος για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου.


«Με στόχο τη διασφάλιση της ελευθερίας της κίνησης, έχουμε ανάγκη από ισότητα στην αγορά εργασίας. Αυτό σημαίνει να αντιμετωπίσουμε τις καταχρήσεις που την απειλούν», είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Επισήμως νεκρό το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Τη χειρότερη ημέρα για το κράτος δικαίου στην ιστορία της Ελλάδας, μετά την πτώση της δικτατορίας, επέλεξαν οι υφιστάμενοι του Ν.Δένδια για να σατιρίσουν τους αιτούντες άσυλο στη χώρα μας.
Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής του υπουργείου δημόσιας τάξης ο απερχόμενος υπουργός έλαβε σαν αναμνηστικό μια αίτηση ασύλου με τα στοιχεία του.

Την ίδια ημέρα, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Βέλγιο παραχωρούσε πολιτικό άσυλο σε έναν πρόσφυγα κρίνοντας ότι το ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν είναι σε θέση να τον προστατεύσει από τις επιθέσεις της νεοναζιστικής χρυσής αυγής αλλά συμμετείχε και το ίδιο σε εναντίον του επιθέσεις.
Ο Μαμαντού Μπα είχε καταγγείλει τις επιθέσεις που δέχθηκε από την Χ.Α και την ΕΛ.ΑΣ σε μέσα ενημέρωσης γεγονός που τον μετέτρεψε σε στόχο και για τις δυο αυτές ομάδες του ελληνικού κράτους και παρακράτους.

Η είδηση κάνει τα τελευταία 24ωρα το γύρο του κόσμου μέσω του Euronews αλλά αποσιωπάται από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας – από δημοσιογράφους δηλαδή όπως οι παρουσιαστές του MEGA που υποστήριζαν ότι οι πρόσφυγες παίρνουν τα παιδιά τους και πάνε και πνίγονται.
Η απόφαση του Βελγίου να προσφέρει άσυλο σε έναν πολίτη που είχε ήδη λάβει άσυλο σε άλλη χώρα της ΕΕ αποτέλεσε την σημαντικότερη αμφισβήτηση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα από την εποχή που το Συμβούλιο της Ευρώπης απέπεμψε τη χώρας μας στα χρόνια της χούντας των συνταγματαρχών.

Τώρα λοιπόν που οι εκλεκτοί του δικτάτορα Παπαδόπουλου, όπως ο Μάκης Βορίδης, γίνονται υπουργοί τα στελέχη του υπουργείου δημόσιας τάξης αποφάσισαν να σατιρίσουν τους αιτούντες πολιτικού ασύλου.

Πρόκειται για το ίδιο χαρτί που ζητούσαν οι γυναίκες και τα παιδιά που πνίγηκαν στο Φαρμακονήσι όταν το ελληνικό λιμενικό αποφάσισε να τους επαναπροωθήσει στην Τουρκία παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις τους ότι το σκάφος βυθίζεται.
Πρόκειται για το ίδιο χαρτί που θα είχε σώσει τις ζωές ανθρώπων που έφευγαν από τα πεδία των μαχών της Συρίας και του Αφγανιστάν – τα οποία ζητούσε να βομβαρδίσουμε ο Βενιζέλος.

Τελικά το χαρτί το πήρε ο Δένδιας.

Ο Λάτσης μπαίνει στο ΥΠ.ΟΙΚ οι καθαρίστριες βγαίνουν με ασθενοφόρα

Σε επίδειξη πρωτοφανούς αγριότητας προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις απέναντι στις καθαρίστριες που βρίσκονταν στο υπουργείο Οικονομικών.
Όπως μεταδίδει ο Δρομογράφος τα ΜΑΤ χτύπησαν τις ηλικιωμένες γυναίκες στέλνοντας μια από αυτές στο νοσοκομείο ενώ για αρκετή ώρα εμπόδιζαν την πρόσβαση στο χώρο ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου επιχειρούσε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.
Εν τω μεταξύ σήμερα πραγματοποιήθηκε και η τελετή παράδοσης – παραλαβής της οικονομικής εξουσίας καθώς ο πρώην υπάλληλος του Λάτση, Γκίκας Χαρδούβελης, αποχώρησε από την Eurobank (θέση την οποία διατηρούσε ακόμη και όταν διαπραγματευόταν το ελληνικό χρέος με το διεθνές λόμπι των τραπεζών IIF) για να αναλάβει την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Η πρώτη ημέρα του μη εκλεγμένου υπουργού Οικονομικών δίνει όπως φαίνεται και το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν ΕΔΩ (πηγή του άρθρου) προέρχονται από τον δρομογράφο, που αποτέλεσε και την βασική πηγή ενημέρωσης για ό,τι συνέβαινε όλη την ημέρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Ποιο υπουργείο πήρε ο Λε Πεν στην κυβέρνηση Σαμαρά;

Στα χτεσινά δελτία ειδήσεων υπήρχε ένας συμβολισμός στον οποίο θα έπρεπε ίσως να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία.
Η Μαρίν Λε Πεν, πραγματοποίησε επίθεση «από τα αριστερά» στον πατέρα της Ζαν- Μαρί Λε Πεν για τα αντισημιτικά του σχόλια . Την ίδια ημέρα ο Έλληνας πρωθυπουργός τοποθετούσε τον παλαιό συνομιλητή του Λε Πεν, Μάκη Βορίδη, στη θέση του υπουργού Υγείας.
Είναι λίγες οι χώρες στην Ευρώπη, όπου το αγαπημένο παιδί του πρώην δικτάτορα Παπαδόπουλο και παλιός συνοδοιπόρος του ναζιστή Μιχαλολιάκου, θα μπορούσε να λάβει ένα τέτοιο χρίσμα.
Είναι και λίγες οι κυβερνήσεις, βέβαια, που θα μπορούσαν να συνδυάσουν έναν κοσμοπολίτη, τεχνοκράτη υπουργό οικονομικών με ορισμένα από τα πιο εθνικιστικά, λαϊκιστικά στοιχεία της δεξιάς, όπως η Βούλτεψη, ο Ντινόπουλος και ο Γιακουμάτος, που τοποθετήθηκαν σε υπουργικές θέσεις για να κραυγάζουν κάθε βράδυ στα «μεσημεριανάδικα» και στα «νυχτερινάδικα» δελτία ειδήσεων.
Σημαίνει μήπως αυτός ο συνδυασμός ότι ο Σαμαράς καίει τις τελευταίες του εφεδρείες προσπαθώντας να συνδυάσει τα αταίριαστα – βάζει δηλαδή στο τραπέζι ό,τι του περίσσεψε από τον πάτο του βαρελιού;
Κάθε άλλο.
Η αντίθεση του οικονομικού επιτελείου με το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο αποτελεί μάθημα στρατηγικής από την πλευρά του Μαξίμου.
Καταρχάς γιατί με το καθημερινό τους «ξεκατίνιασμα» οι νέοι υπουργοί θα προκαλούν την απαραίτητη βαβούρα στα παλαιά ΜΜΕ και τα social media δίνοντας στον υπουργό οικονομικών την ησυχία που χρειάζεται για να εντείνει την κοινωνική γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού.
Κατά δεύτερον γιατί το επιτελείο Σαμαρά έπιασε το νόημα των ευρωεκλογών, το οποίο έδειξε ότι ένα μεγάλο τμήμα των Ευρωπαίων ψηφοφόρων αναζητά πολιτικούς με τους οποίους ελπίζει να αντισταθμίσει την επέλαση των δυνάμεων της αγοράς και την ολοκληρωτική οικονομική επέλαση της Γερμανίας.
Η επιστροφή στα μέσα προστασίας που προσέφερε το έθνος κράτος δεν είναι λανθασμένη επιλογή σε μια περίοδο κυριαρχίας της οικονομίας – καζίνο των χρηματαγορών. Αντιθέτως αποδεικνύει πόσο καλά λειτουργεί σε ορισμένες περιπτώσεις το ένστικτο των ψηφοφόρων. Το πρόβλημα είναι ότι η αριστερά απέτυχε να παρουσιάσει συγκροτημένες εναλλακτικές προτάσεις, που θα χρησιμοποιούσαν το κράτος σαν ασπίδα προστασίας των πολιτών, αφήνοντας έτσι ελεύθερο το πεδίο για την επέλαση της εθνικιστικής δεξιάς.
Η αναφορά από την Αριστερά σε αφηρημένες έννοιες ευρωπαϊκού διεθνισμού, μέσα μάλιστα στο αντιδημοκρατικό πλαίσιο της ΕΕ, και η καταδίκη σαν «εθνικιστικής» κάθε πρότασης που ζητούσε επιστροφή στα εθνικά μέσα χάραξης δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής ήταν φυσικό να αποξενώσει μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος που αναζητούσε μια ελάχιστη αξιοπρέπεια απέναντι στην καθημερινή ταπείνωση που αντιμετωπίζει.
Τι πέτυχε λοιπόν ο Σαμαράς με τον ανασχηματισμό; Ουσιαστικά παρέδωσε ολοκληρωτικά τη χώρα στο διεθνές τραπεζικό λόμπι, του οποίου ο Γκίκας Χαρδούβελης αποτελεί βασικό εκπρόσωπο, ενώ παράλληλα επιχείρησε να ικανοποιήσει τα εθνικιστικά αισθήματα της βάσης του κόμματός του. Τοποθέτησε μια βιτρίνα τύπου Λε Πεν για να κρύψει τους ανθρώπους των ελληνικών και ξένων τραπεζών που έχουν αναλάβει και επισήμως τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ως σκέψη είναι άριστη. Το αν θα του βγει και στην πράξη μένει να αποδειχτεί.

Ο χαρακτήρας των Ελλήνων σύμφωνα με την Britannica

Π​​ριν από μερικές ημέρες, ένας φίλος από τα πολύ παλιά μου έδωσε ένα κείμενο στα αγγλικά και ελληνικά, από την Encyclopedia Britannica, το οποίο περιγράφει τον χαρακτήρα των Ελλήνων. Το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο (λόγω των αποτελεσμάτων των εκλογών), το οποίο θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Μια παράκληση μόνο. Εστω και αν σας φαίνονται κοινοτοπίες, διαβάστε μέχρι το τέλος γιατί εκεί σας περιμένει μια έκπληξη.

«Παρά τη σύνθετη προέλευσή τους, την ευρεία γεωγραφική εξάπλωσή τους και τα κοσμοπολίτικα ένστικτά τους, οι σύγχρονοι Ελληνες είναι ένας αξιοσημείωτα ομοιογενής λαός, αισθητά διαφορετικός κατά τον χαρακτήρα από τους γειτονικούς λαούς, ενωμένος από τον κοινό ενθουσιασμό για τους εθνικούς στόχους και βαθύτατα πεπεισμένος για την ανωτερότητά του έναντι των άλλων εθνών. Ο ξεχωριστός χαρακτήρας τους, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή τάση τους να αντιμετωπίζουν τους μη ελληνικούς πληθυσμούς ως βαρβάρους, αντισταθμίζει, στην πραγματικότητα, τη μεγάλη ενέργεια και τον ζήλο τους στην αφομοίωση άλλων φυλών. Η προνομιακή θέση την οποία απέκτησαν ...οφειλόμενη στον ανώτερο πολιτισμό τους, την ευελιξία τους, τον πλούτο τους και το μονοπώλιο της εκκλησιαστικής εξουσίας, θα τους επέτρεπαν πιθανώς να εξελληνίσουν μονίμως το μεγαλύτερο μέρος της Βαλκανικής, αν έδειχναν περισσότερη συμπάθεια προς τις άλλες χριστιανικές φυλές.

Πάντα ως η πιο πολιτισμένη φυλή στην Ανατολή επηρέασαν τον ένα μετά τον άλλο τους... κατακτητές τους και τα εντυπωσιακά πνευματικά τους χαρίσματα δικαίως τους εξασφάλισαν μια λαμπρή θέση στο μέλλον.

Ο έντονος πατριωτικός ζήλος των Ελλήνων είναι συγκρίσιμος με εκείνον των Ούγγρων. Δύναται να εκφυλισθεί σε αλαζονεία και δυσανεξία. Ενίοτε τυφλώνει την κρίση τους και τους εμπλέκει σε απερίσκεπτα εγχειρήματα, αλλά παρ’ όλα αυτά περιέχει την καλύτερη εγγύηση για την τελική επίτευξη των εθνικών στόχων τους... Το πατριωτικό τους αίσθημα, δυστυχώς, υπόκειται στην εκμετάλλευση ιδιοτελών δημαγωγών και δημοσιογράφων, που ανταγωνίζονται στην υπερβολή των εθνικών αξιώσεων και στην κολακεία της εθνικής ματαιοδοξίας.

Σε καμία άλλη χώρα το πάθος της πολιτικής δεν είναι τόσο έντονο. Παθιασμένες πολιτικές συζητήσεις δίνουν και παίρνουν στα καφενεία. Οι εφημερίδες, που είναι εξαιρετικά πολυάριθμες και γενικώς μικρής αξίας, καταβροχθίζονται και κάθε κυβερνητικό μέτρο επικρίνεται και αποδίδεται σε ιδιοτελή συμφέροντα. Η επίδραση του Τύπου είναι τεράστια, ακόμη και τα γκαρσόνια στα καφενεία και οι υπηρεσίες στα σπίτια έχουν τη δική τους εφημερίδα και συζητούν με άνεση τα πολιτικά προβλήματα της ημέρας.

Μεγάλο μέρος της ενέργειας του έθνους ξοδεύεται σε αυτό τον διαρκή πολιτικό πυρετό, εκτρέπεται από πρακτικούς στόχους και, ούτως ειπείν, εξαερώνεται με τα λόγια. Η ανεξαρτησία της γνώμης και η κριτική τείνουν προς την απειθαρχία του δημοσίου τομέα και έχει παρατηρηθεί ότι κάθε Ελληνας στρατιώτης είναι ένας στρατηγός και κάθε ναύτης ναύαρχος....

Μικρή είναι και η πειθαρχία στις τάξεις των πολιτικών κομμάτων, τα οποία δεν διατηρούν τη συνοχή τους χάρη σε κάποια ξεκάθαρη αρχή, αλλά χάρη στην προσωπική επιρροή των ηγεσιών τους. Αποστασίες είναι συχνές και κατά κανόνα κάθε βουλευτής στο κοινοβούλιο διαπραγματεύεται τους όρους με τον αρχηγό του. Εξάλλου ο ανεξάρτητος χαρακτήρας των Ελλήνων, εύκολα αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στη Βαλκανική χερσόνησο όπου μια κυβέρνηση δεν μπορεί να υπολογίσει ότι μπορεί να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία με επιβολή πειθαρχίας σε ψηφοφορίες. Στις πολιτικές διαμάχες, ελάχιστοι είναι οι ενδοιασμοί, αλλά επιθέσεις που αφορούν την ιδιωτική ζωή είναι σπάνιες. Η αγάπη για τον ελεύθερο διάλογο είναι σύμφυτη με το βαθιά ριζωμένο δημοκρατικό ένστικτο των Ελλήνων. Είναι στο φρόνημα ο πιο δημοκρατικός ευρωπαϊκός λαός, ούτε ίχνος λατινικού φεουδαλισμού επιζεί και αριστοκρατικές αξιώσεις γελοιοποιούνται...

Οι Ελληνες επιδεικνύουν μεγάλη πνευματική ζωντάνια. Είναι έξυπνοι, ερευνητικοί, πνευματώδεις και επινοητικοί, αλλά αβαθείς. Η παρατεταμένη πνευματική προσπάθεια και η ακρίβεια δεν τους αρέσουν, η δε αποστροφή τους στη χειρωνακτική εργασία είναι περισσότερο εμφανής. Ακόμη και οι αγρότες είναι μετρίως εργατικοί. Αφθονες ευκαιρίες ξεκούρασης προσφέρουν οι εκκλησιαστικές εορτές.

Η επιθυμία για εκπαίδευση είναι έντονη ακόμη και στα χαμηλότερα στρώματα. Τα ρητορικά και λογοτεχνικά επιτεύγματα ασκούν μεγάλη έλξη στην πλειονότητα από τα επιτεύγματα στα πεδία της σύγχρονης επιστήμης. Ο αριθμός των προσώπων που επιδιώκουν τη σταδιοδρομία στα επαγγέλματα του πνεύματος είναι υπερβολικός. Σχηματίζουν ένα τμήμα της κοινωνίας που περισσεύει, ένα μορφωμένο προλεταριάτο, που προσκολλάται σε διάφορα κόμματα με την ελπίδα της κρατικής απασχόλησης και ξοδεύει την ύπαρξή του ασκόπως, περιφερόμενο στα καφενεία και στους δρόμους όταν το κόμμα τους είναι εκτός εξουσίας.

Από χαρακτήρα οι Ελληνες έχουν ζωντάνια, είναι εύχαρεις, εύλογοι, προσεκτικοί, συμπαθητικοί, πρόσχαροι με τους ξένους, φιλόξενοι, προσηνείς με τους υπηρέτες ή τους οικείους τους, ιδιαίτερα απλοί και λιτοί στη συμπεριφορά τους, φιλικοί και ενωμένοι στην οικογενειακή τους ζωή...

Τα ελαττώματα των Ελλήνων, σε μεγάλο βαθμό, πρέπει να αποδοθούν στη μακροχρόνια υποταγή τους σε ξένες φυλές. Η εξυπνάδα τους συχνά εκφυλίζεται σε πονηριά, η ευρηματικότητά τους σε ανειλικρίνεια, η λιτότητά τους σε απληστία και η επινοητικότητά τους σε απάτη. Η ανεντιμότητα δεν είναι εθνικό ελάττωμα, αλλά πολλοί που δεν θα καταδέχονταν να κλέψουν δεν θα διστάσουν να καρπωθούν παράνομα κέρδη μέσω δολιότητας και παραπλάνησης. Πράγματι, η εξαπάτηση συχνά ασκείται ανώφελα για την απλή πνευματική ικανοποίηση που παρέχει.

Στην οξύνοια των οικονομικών τους δοσοληψιών, οι Ελληνες παροιμιωδώς υπερτερούν των Εβραίων, αλλά υπολείπονται των Αρμενίων. Η αξιοσημείωτη ικανότητά τους στις επιχειρήσεις ορισμένες φορές βλάπτεται από την κοντόφθαλμη προσέγγισή τους, που τους κάνει να επιδιώκουν το άμεσο κέρδος εις βάρος του μακροπρόθεσμου. Η ματαιοδοξία και ο εγωισμός τους, που σημειώνεται, ακόμα και από τους πιο ευνοϊκά διακείμενους παρατηρητές, τους κάνει ζηλόφθονους, απαιτητικούς και ευάλωτους στην κολακεία.

Από κοινού με άλλους νοτίους ευρωπαϊκούς λαούς, οι Ελληνες είναι ιδιαίτερα ευέξαπτοι, ο εμπαθής χαρακτήρας τους εύκολα προσβάλλεται από μικρές προκλήσεις και ασήμαντες λογομαχίες συχνά καταλήγουν σε ανθρωποκτονίες. Είναι θρήσκοι, αλλά καθόλου φανατικοί, εκτός σε περιπτώσεις πολιτικό-θρησκευτικών θεμάτων, που θίγουν τις εθνικές τους επιδιώξεις.

Γενικώς, οι Ελληνες μπορεί να περιγραφούν ως ένας έξυπνος, φιλόδοξος και ευρηματικός λαός, ικανός για μεγάλες προσπάθειες και θυσίες, αλλά ελλιπής σε ορισμένα πιο στερεά χαρακτηριστικά που οδηγούν στην εθνική μεγαλοσύνη».

Είμαι βέβαιος ότι και εσείς θα συμφωνήσετε με τα περισσότερα σημεία της παραπάνω περιγραφής του χαρακτήρα των Ελλήνων. Ξέρετε όμως ποιο είναι το τραγικό στην ιστορία αυτή; Το παραπάνω λήμμα προέρχεται από την έκδοση της Encyclopedia Britannica του έτους 1910 -1911, δηλαδή πριν από περισσότερα από 100 χρόνια! Οταν διάβασα το σημείωμα νόμιζα ότι ήταν παραποιημένο και σαν άπιστος Θωμάς, μπήκα στο site της Britannica (ιδού, τι μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία) και πιστοποίησα ότι ήταν όντως αυτούσια μετάφραση από τις σελίδες 430 – 431, του 12ου τόμου. Πέρασαν 100 χρόνια και παρά το ευρωπαϊκό λουστράρισμα που αποκτήσαμε, στην ουσία έχουμε παραμείνει οι ίδιοι. Ειδικά η επισήμανση για «ένα μορφωμένο προλεταριάτο, που προσκολλάται σε διάφορα κόμματα με την ελπίδα της κρατικής απασχόλησης» περιγράφει απόλυτα το πελατειακό κράτος. Ακόμα, η αναφορά σε «ιδιοτελείς δημαγωγούς και δημοσιογράφους, που ανταγωνίζονται στην υπερβολή των εθνικών αξιώσεων και στην κολακεία της εθνικής ματαιοδοξίας» νομίζει κανείς ότι φωτογραφίζει συγκεκριμένα σημερινά κόμματα και πρόσωπα. Τέλος, η περιγραφή των κομμάτων, των βουλευτών που εκβιάζουν, του Τύπου (που σήμερα περιλαμβάνει όλα τα ΜΜΕ) λες και αναφέρεται στη σημερινή κατάσταση.


Ισως έτσι να εξηγείται η παντελής άρνησή μας σε κάθε είδους αλλαγή ή μεταρρύθμιση που είναι απαραίτητη να γίνει, διότι ενώ ουσιαστικά «ο κόσμος άλλαξε, αλλάξαν οι καιροί» (όπως λέει και ένα παλιό τραγούδι), εμείς επιμένουμε να παραμένουμε στα ίδια και τα ίδια. Και στασιμότητα σε ένα κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται ισοδυναμεί με οπισθοδρόμηση και περιθωριοποίηση.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

11 εκατομμύρια άδεια σπίτια στην Ε.Ε και οι άστεγοι 4,1 εκατομμύρια...


11 εκατομμύρια είναι τα άδεια σπίτια στην Ευρώπη ενώ οι άστεγοι 4,1 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε από την Ε.Ε η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Αν υπήρχε πολιτική βούληση το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης θα μπορούσε να λυθεί σε 5 λεπτά...

Μία πρώτη απλή σκέψη; Φοροαπαλλαγές για όσους προσφέρουν δωρεάν τα άδεια σπίτια τους σε αστέγους και νεαρά ζευγάρια. Άλλο αντάλλαγμα; Η αντιπροσφορά κοινωνικής εργασίας απο τους φιλοξενούμενους  με την συνδρομή των Τραπεζών Χρόνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian στην Ισπανία κενά είναι περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια σπίτια ενώ 2 εκατ. άδειοι χώροι παραμένουν σε Γαλλία και Ιταλία, 1,8 εκατ. στη Γερμανία και περισσότερα από 700.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Περίπου 300.000 σπίτια είναι άδεια στην Ελλάδα και 400.000 στην Ιρλανδία.
Πολλά από αυτά είναι εξοχικά που είχαν χτιστεί  λίγο πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, το διάστημα 2007 - 2008.  Άλλα αγοράστηκαν ως επένδυση από ανθρώπους που δεν επρόκειτο να μείνουν ποτέ σε αυτά - υπάρχουν και εκατοντάδες χιλιάδες μισοχτισμένα.
Αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των άδειων σπιτιών ενώ εκατομμύρια φτωχοί ζητούν στέγη.  Ένας μεσίτης μουρμόυρισε: «τι σοκαριστική σπατάλη»!
«Απίστευτο! Είναι τεράστιος ο αριθμός», είπε ο Ντέιβιντ Άιρλαντ, στέλεχος  της  οργάνωσης Empty Homes, που αγωνίζεται για να δοθούν σε άστεγους άδεια σπίτια: «Τα σπίτια έχουν χτιστεί για να ζουν άνθρωποι μέσα, εάν αυτό δεν γίνεται κάτι σίγουρα πάει λάθος στην αγορά κατοικίας»...
Σύμφωνα με τα στοιχεία την ΕΕ, υπάρχουν 4,1 εκατ. άστεγοι σε όλοι την Ευρώπη.
«Είναι σκάνδαλο ότι τόσα πολλά σπίτια έχουν επιτρέψει να μείνουν κενά. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κάνουν όσο το δυνατό περισσότερα για να μπουν στην αγορά κατοικίας αυτά τα άδεια σπίτια. Το πρόβλημα των αστέγων διευρύνεται σε όλη την ΕΕ. Ο καλύτερος τρόπος να επιλυθεί είναι να μπουν στην αγορά τα άδεια σπίτια», αναφέρει ο διευθυντής της FEANTSA, μίας οργάνωσης για τους άστεγους της Ευρώπης.
Τον προηγούμενο μήνα οι ευρωβουλευτές ενέκριναν ψήφισμα που ζητά από την Κομισιόν να αναπτύξει μία στρατηγική για τους αστέγους χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.
Η έρευνα του Guardian αποκάλυψε ότι το ένα τρίτο των σπιτιών στην πιο ακριβή περιοχή του Λονδίνου, το «Billionaires Row» είναι άδεια, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων που έγιναν ερείπια μένοντας εγκαταλελημένα  25 και πλέον χρόνια.
Τα περισσότερα από τα κενά - εγκαταλελειμμένα σπίτια βρίσκονται στην Ισπανία,  όπου στα μέσα της δεκαετίας του 2000 τα αγόραζαν κυρίως Βρετανοί και Γερμανοί για να έχουν μια θέση στον ήλιο... Η τελευταία ισπανική απογραφή, που δημοσιεύθηκε πέρυσι, έδειξε ότι περισσότερα από 3,4 εκατ. σπίτια ήταν άδεια. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία.
Στη Γαλλία τα τελευταία επίσημα στοιχεία από το INSEE δείχνουν ότι 2,4 εκατ. σπίτια ήταν άδεια το 2012 από 2 εκατ. που ήταν το 2009.
Η Ιταλία αναμένεται να δώσει στοιχεία για τις άδειες κατοικίες από την απογραφή που έγινε το καλοκαίρι. Ωστόσο, σύμφωνα με έκθεση της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας το 2011 υπήρχαν 2,7 εκατομμύρια το 2011 και το 2012 εκτιμάτο στα 2 εκατ.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο περισσότερα από 700 εκατ. σπίτια είναι άδεια. Στην Πορτογαλία, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, 735.000 κατοικίες είναι άδειες, μια αύξηση της τάξης του 35% σε σύγκριση με το 2001. ..

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Εκλογικό υλικό πεταμένο στα σκουπίδια...

Σακούλα σκουπιδιών με πεταμένο εκλογικό υλικό βρέθηκε στην Περιμετρική οδό της Πάτρας.
Σύμφωνα με το dete.gr, τον μαύρο σάκο απορριμμάτων εντόπισε ένας...
οδηγός ο οποίος κατέβηκε από το αυτοκίνητό του για να τον απομακρύνει από το δρόμο. Κουβάλησε τον σάκο μέχρι την λωρίδα ασφαλείας και όταν τον άνοιξε έπεσε από τα σύννεφα βλέποντας ότι είχε μέσα εκλογικό υλικό.
Σε  ένα από τα κουτιά μάλιστα υπήρχε το επίσημο τηλεγράφημα εκλογικού τμήματος της Πάτρας με τα αποτελέσματα. Πρόκειται για το δεύτερο τηλεγράφημα το οποίο θα έπρεπε να παραδοθεί στον αρμόδιο του Πρωτοδικείου μιας και το συγκεκριμένο έγγραφο διευκολύνει την έγκυρη διαδικασία για την μετάδοση των αποτελεσμάτων του υπουργείου. Το τηλεγράφημα όμως,... είχε πεταχτεί στα σκουπίδια. Εκτός όμως από το τηλεγράφημα μέσα στα σκουπίδια υπήρχαν όλα τα δικαιολογητικά των μελών των εφορευτικών επιτροπών που δεν μπορούσαν να παραστούν. Έγγραφα, πιστοποιητικά από γιατρούς κλπ Δηλαδή, τα προσωπικά δεδομένα όλων των μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Ακόμη μέσα στα σκουπίδια βρέθηκαν και οι δηλώσεις εκπροσώπων κομμάτων αλλά και εκατοντάδες φάκελοι που περίσσεψαν και φυσικά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τους επιστρέψει προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε επόμενη εκλογική διαδικασία.

Στην χώρα όπου δεν λαμβάνονται υπόψη αυτοί που ψηφίσαν, πως να λαμβάνεται υπόψη μια αποχή της τάξης του 50% (και αυτό με ένα νόμο της τελευταίας στιγμής που προέβλεπε ένα υποψήφιο για κάθε οικογένεια);;; Πώς να λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα που σε άλλα κράτη θα είχαν οδηγήσει σε παραιτήσεις κυβερνόντων και άλλων προέδρων κομμάτων; Για ποια «δημοκρατία» συνεχίζουμε λοιπόν να μιλάμε;;; ΠΕΤΑΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…
Αλλά γιατί να αναρωτιέμαι όταν ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ «Ελιάς» KAI TOY αντιπροέδρου ΤΗΣ κυβέρνησης…
Τέτοια είναι η «δημοκρατία» με την σημερινή κυβέρνηση. ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ!!! ΟΥΤΕ ΕΔΩ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ…; ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ;;; ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝΚαι το πιο σημαντικό: ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΗΣ.
Στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, μια κυβέρνηση του …δημοκρατικού τόξου… προσπαθεί να την τελειώσει… ΝΤΡΟΠΗ.