Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Το ΔΝΤ συνδέει ξεκάθαρα τηv «κινητικότητα» με τις απολύσεις και αφήνει έκθετο τον Μητσοτάκη


Στη δημοσιότητα δόθηκε την Τετάρτη η έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία. Η έκθεση του ΔΝΤ (σελ14.15) συνδέει ξεκάθαρα την "κινητικότητα" με τις απολύσεις, καθώς αναφέρει ρητά ότι 2.000 από τους 4.000 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο, θα απολυθούν.
 Από αυτούς που θα ενταχθούν σε καθεστώς κινητικότητας τον Ιούλιο, ένας σημαντικός αριθμός (2.000), προορίζεται για απόλυση αναφέρει.
Σε άλλο σημείο της έκθεσης, το ΔΝΤ σημειώνει μάλιστα ότι με τη μείωση το χρόνου διαθεσιμότητας από 12 σε 8 μήνες, οι 15.000 απολύσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση θα γίνουν πιο γρήγορα και δεν θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι το τέλος του 2014. Πληροφορίες από ertopen


Real.gr Μητσοτ
άκης - Κινητικότητα
από realmedialive

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι πριν ένα μήνα περίπου, είχε αποσυνυνδέσει τελείως την κινητικότητα από τις απολύσεις. Συγκεκριμένα ανέφερε τότε: η κινητικότητα στο δικό μου το μυαλό και το εξηγήσαμε αυτό με απόλυτη σαφήνεια δεν είναι δεξαμενή απολύσεων, είναι δεξαμενή καλύτερης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου. Άλλο οι απολύσεις, θα τις συζητήσουμε ξεχωριστά, άλλο η κινητικότητα. -


Μιλώντας βέβαια σε εκπομπή του ANT1 πριν 2 μέρες, κάπως θόλωσε τα νερά, καθώς αναφερόμενος στους υπαλλήλους που θα μπουν στη «δεξαμενή» της κινητικότητας, δήλωσε ότι  οι δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν με προσόντα και αξιοκρατικές διαδικασίες έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στο δημόσιο.(οι υπόλοιποι, ποιες διαδικασίες, ποια προσόντα ?)

Το ΔΝΤ συνδέει ξεκάθαρα την "κινητικότητα" με τις απολύσεις αφήνοντας έκθετο τον Κυριάκο, ο οποίος και οφείλει να προβεί στις απαραίτητες διευκρινήσεις πριν κριθεί για πρώτη φορά ως αναξιόπιστος..

Η συγκλονιστική ανακοίνωση των συναδέλφων της Κλαίρης
Μία ημέρα πριν το θάνατό της είχε μάθει ότι απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης από την διαθεσιμότητα

Λεπτομέρειες από τις τελευταίες ώρες της συναδέλφου τους Κλαίρης Καψαχάτη αποκαλύπτονται μέσω της ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νοσηλευτικής  Δευ/θμιας Εκ/σης . Λάρισας    (ΠΣΕΝΔΕ  ΠΕ 18.10).

Η ανακοίνωση έχει ως εξής :

«Την Παρασκευή, 26/07/2013 στις 21.00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λάρισας ήρθε η συνάδελφος, Καψαχάτη Κλεοπάτρα (Κλαίρη) ΠΕ 18.10 (Νοσηλευτικής) και μας ανακοίνωσε:

«Παιδιά, είμαι το πρώτο άτομο που έμαθε επίσημα από το ίδιο το Υπουργείο Παιδεία -την είχαν πάρει τηλέφωνο- ότι βγαίνω σε διαθεσιμότητα…  γιατί  η αίτηση που είχα κάνει για εξαίρεση απορρίφθηκε».

Η Κλαίρη, η δική μας Κλαίρη, είχε κάνει  πριν ενάμιση χρόνο περίπου εγχείρηση καρδιάς (τριπλό bypass) , έκανε αίτηση  εξαίρεσης από τη διαθεσιμότητα και την ενημέρωσαν την Παρασκευή ότι την απέρριψαν.

Το Σάββατο, καθώς ήταν με την οικογένεια της κατέρρευσε.  Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο αλλά ήταν αργά.

Η καρδιά της δεν άντεξε να χάσει τους μαθητές της, τη δουλεία της, την καριέρα της, τον τρόπο ζωής της.

Αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή για να αναδείξει την αδικία που υφιστάμεθα με τον ξεριζωμό και την κατάργηση των 50 ειδικοτήτων από τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, τόσο απότομα, τόσο οριζόντια, τόσο άδικα και καταχρηστικά.

Την ζωή της την πήραν  την ψυχή της όμως, ΟΧΙ, ΑΝΗΚΕΙ ΑΛΛΟΥ !!

Μην ενημερώστε την Τρόικα ότι λείπει ένας από μας και οι αριθμοί δεν βγαίνουν – ίσως δεν δώσει την επόμενη δόση.

Εξάλλου, για όλους αυτούς  δεν έχει σημασία η ζωή αλλά μόνο οι αριθμοί.

Τα σχόλια δικά σας.

Με βαθύ σεβασμό στην μνήμη της

Τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νοσηλευτικής  Δευ/θμιας Εκ/σης                                         Ν. Λάρισας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου