Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ο Λοβέρδος τότε και τώρα...Αποδείξεις για το πώς ψεύδεται ασύστολα για το ΔΝΤ

Από την συνέντευξη του Λοβέρδου στο Βήμα της Κυριακής 16 05 2010:
"Στην ομιλία μου στη Βουλή στις 8.12.2008 είχα εκτιμήσει ότι η Ελλάδα δεν θα έβρισκε χρήματα να δανειστεί και θα ετίθετο υπό επιτροπεία... μόλις στο δεύτερο Υπουργικό Συμβούλιο, αρχές Νοεμβρίου, υποστήριξα ότι η επίλυση του Ασφαλιστικού αποτελεί εμπροσθοβαρή υποχρέωση της Κυβέρνησης. Ενώ το Δεκέμβριο, ως Υπουργός, συγκρούστηκα για το θέμα της προνομιακής μεταχείρισης των συνταξιούχων των ΔΕΚΟ και έκανα με τον πιο δημόσιο, ρητό και κατηγορηματικό τρόπο την ανακοίνωση ότι τα ταμεία στο Υπουργείο μας δεν έχουν καθόλου χρήματα. Η εμπλοκή της Ελλάδας στην επιτήρηση ήταν μια διαδικασία που οι συνθήκες της Ε.Ε. προβλέπουν. Γι αυτό και από την πρώτη στιγμή την θεώρησα αναπόφευκτη διαδικασία και ξεκίνησα με θετικό τρόπο τη διαπραγμάτευση, χωρίς περιστροφές και τριτοκοσμικές δήθεν αντιρρήσεις. Προσπαθώ να σας πω , ότι είχα συνείδηση της δραματικής κατάστασης. Η εμπλοκή στην πορεία του ΔΝΤ δεν μεταβάλλει την πολιτική μας φυσιογνωμία, ως ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε η εμπλοκή του ΔΝΤ είναι πολύ μεγαλύτερη στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης των άλλων κρατών της Ε.Ε. που πλήττονται. Να σημειωθεί, για να μην ξεχνιέται, ότι στο μηχανισμό για τη στήριξη της Ελλάδας το ΔΝΤ συμμετέχει κατά 25% ενώ στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό συμμετέχει κατά 33%. Ο αγώνας για τη διάσωση της πατρίδας δεν προσαρμόζεται σε κομματικές ταμπέλες."
"Προτού μου απαντήσετε ότι δεν σας απασχολεί το πολιτικό κόστος, θα ήθελα να μου πείτε αν σας ανησυχεί η συνολική αποδοκιμασία των πολιτών."
" Βεβαίως και με ανησυχεί. Πιστεύω όμως πως προσπαθώ να συμβάλω στη διάσωση της πατρίδας. Υποστηρίζω τον Πρωθυπουργό στην προσπάθειά του να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, πιστεύοντας ότι η χώρα αξιοποιεί την τελευταία της ευκαιρία. Με βάση τη δική μου εμπειρία, άλλη λύση για την Ελλάδα δεν υπάρχει. Άρα όσο και αν απογοητεύομαι πολλές φορές με αυτά που λέγονται για τους πολιτικούς, ξέρω ότι πρέπει να επιμείνουμε με αυταπάρνηση στην προσπάθειά μας να σώσουμε την πατρίδα."
Φαίνεται ότι τον απασχολεί το πολιτικό κόστος τώρα που ηγείται...κόμμα... έτσι εξηγείται πώς μιλώντας στην εκπομπή “Η άλλη όψη” της ΝΕΤ, ο Λοβέρδος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: "Έλεγα στον κ. Παπανδρέου και στο υπουργικό συμβούλιο ότι δεν πρέπει να προσφύγουμε στους Αμερικανούς, στο ΔΝΤ. Όχι στο ΔΝΤ. Και μου απαντούσαν: γιατί όχι στο ΔΝΤ; Εγώ έλεγα ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή ήταν το ασφαλέστερο καταφύγιο".



Τι έγινε,Λοβέρδε, «Άλλη λύση για την Ελλάδα δεν υπάρχει»???!!!!!!!!





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου