Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η αυτού μεγαλειότης...


Σήμερα πάλι έκανες το θαύμα σου, η αυτού μεγαλειότης «ευφυΐα» των καναλιών…
Βαγγέλα, την τροπολογία για το μισθό της ντροπής, την πέρασες μια ώρα πριν την ψήφιση ολόκληρου του νομοσχεδίου. Τώρα φαίνεται ολόκληρο το σχέδιο εξόντωσης που είχαν μερικοί από αυτούς που βλέποντας ότι ο Παπανδρέου “κρύωνε” την “καυτή πατάτα” που παρέλαβε από τον Καραμανλή, έτσι ώστε να μην γκρεμοτσακιστούμε έξω από την ευρώ, τον έριξαν από πρωθυπουργό. Θυμάμαι πως, όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου έλεγε ότι παλεύει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έτσι ώστε να μην έχουμε μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας και έχοντας απέναντι τους Μερκοζι με το πιστόλι στο τραπέζι… εσύ έκανες «λευκή απεργία» στέλνοντας τον γιο εφοπλιστή φαντάρος σε…τροπικά νησιά … και μην βλέποντας τις σπατάλες των προκατόχων σου εκεί στην άμυνα. Τότε που τα ΜΜΕ ιδιοκτησία των φίλων σου, γέλαγαν με τον ΓΑΠ που επισήμανε τον κίνδυνο και προσπαθούσε να έχει η κάθε οικογένεια τουλάχιστον ένα μισθό… και τώρα όταν όλα τα ΜΜΕ προσπαθούν να περάσουν την τροπολογία της ντροπής σαν μεγάλη σου επιτυχία… όπως λέμε «ευφυΐα» με το ζόρι…
Επίσης σε θυμάμαι στην προηγούμενη κυβέρνηση να λες (εσύ και η παρέα σου) ότι φταίει ο ΓΑΠ, διότι «δεν κάνει πιο γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις». Εδώ και ένα χρόνο βλέπω να κλείνεις τα μάτια και τα αυτιά σου σε όλα που κάνει ο στηριγμένος σου προ-προεκλογικά πρωθυπουργός, ο Σαμαράς, μέχρι και στην κατάργηση ποινικοποίησης του «γρηγορόσιμου», σαν καλός κομπάρσος της δεξιάς. Σήμερα καταλάβανε όλοι εντελώς γιατί τα έκανες όλα αυτά (και άλλα πολλά από όπου και ας πέρασες… έτσι??? Μια που δεν έχουν όλοι «μνήμη της κατσαρίδας»!!!)
Δείτε τους μισθούς της ντροπής:
Μια ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία κατατέθηκε τροπολογία προς ψήφιση από τον Βενιζέλο και το πασοκ. Μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής που δεν αναγνώστηκε καν, στην ολομέλεια του σώματος. Η τροπολογία βεβαίως ψηφίστηκε από την τρικομματική πλειοψηφία με χαρά καθώς ανοίγει το δρόμο για να φθάσει ο κατώτατος μισθός στα 376 ευρώ.
Η εν λόγω τροπολογία προβλέπει για την απασχόληση ανέργων σε ολιγόμηνα προγράμματα της Αυτοδιοίκησης, μέσω ΟΑΕΔ, καθαρές αμοιβές «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας», ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως για εργαζόμενους άνω των 25 ετών, ενώ για κάτω των 25 ετών οι απολαβές θα είναι 17,1 ευρώ ημερησίως και δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως.
Δηλαδή για να πάρει κάποιος τα 490 ή τα 427 ευρώ θα πρέπει να εργαστεί 25 ημέρες. Εάν εργαστεί 22 ημέρες το μήνα όπως προβλέπεται για τους εργαζομένους στην αυτοδιοίκηση, τότε ο μηνιαίος μισθός θα είναι για τους άνω των 25 ετών 431 ευρώ και για τους κάτω των 25 ετών θα είναι 376 ευρώ!!!
Με αφορμή τη μείωση της ανεργίας και κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας ανοίγει ο δρόμος για μισθούς κάτω από 400 ευρώ μηνιαίως.
Όλοι καταλαβαίνουν ότι η νέα μορφή εργασιακών stage που ετοιμάζει η κυβέρνηση με αυτή την τροπολογία που ψήφισε, δε θα είναι κάτι προσωρινό και αποσπασματικό. Θα είναι η αρχή της μείωσης και άλλο του κατώτατου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μισθός ο οποίος, οδεύει ταχέως στον αρχικό στόχο της τρόικα τα 360 ευρώ το μήνα. Με αυτή την επιλογή η κυβέρνηση δείχνει για ακόμη μια φορά το πρόσωπο του σχιζοφρενικού νεοφιλελευθερισμού που την περιβάλλει.
Υ.Γ. Για ακόμη μία φορά ο Πρωθυπουργός απαξίωσε το Ελληνικό κοινοβούλιο καθώς εμφανίστηκε μόνο για να ψηφίσει και επέλεξε το δρόμο της σιωπής εντός της αιθούσης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου