Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Βόμβα σε Προβόπουλο από New York Times


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, ο διοικητής της ΤτΕ βρίσκεται υπό εξέταση για υπόθεση κατάχρησης αξιώματος ενώ αρνητική αναφορά γίνεται στο deal της Πειραιώς με την Proton
Όπως αναφέρεται στο άρθρο των New York Times, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Προβόπουλος να καταχράστηκε το αξίωμά του στο ξεκαθάρισμα τραπεζικής συμφωνίας όπου εμπλέκεται εταιρεία-πρώην εργοδότης του και επιχειρηματίας ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση και απάτη.
Σε εμπιστευτική έκθεση που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο, όπως αναφέρεται στο άρθρο, ανώτερος έλληνας εισαγγελέας αναφέρει ότι ο Προβόπουλος ενέκρινε συμφωνία ύψους 71 εκατ. ευρώ παρά τις προειδοποιήσεις του προσωπικού σχετικά με τη χρηματοοικονομική κατάσταση του αγοραστή.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος, φαίνεται να έχει επιτρέψει στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη να προχωρήσει σε συμφωνία με τον προηγούμενο εργοδότη του κ. Προβόπουλου, την Τράπεζα Πειραιώς σε υπερδιογκωμένη τιμή.

Η συναλλαγή επέτρεψε στον Λ. Λαυρεντιάδη να κερδίσει τον έλεγχο της Proton Bank και εν τω μεταξύ επωφελήθηκε η Τράπεζα Πειραιώς η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου