Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Πολλά παιχνίδια παίζονται σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων

Προσοχή δεν είναι...πλάκα...!!!
Είναι-κατά τη γνώμη μου-πολύ σοβαρό ζήτημα...!!!
Δεν πέρασε μια εβδομάδα που "φαγώθηκε" ο εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης από την θέση του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ, την στιγμή που είχε σύσκεψή με τον Γ. Στουρνάρα για την... φοροδιαφυγή...!!!
Με μεγάλες επιτυχίες στην θητεία του...!!!
Ο λόγος ήταν η τοποθέτηση, στην θέση αυτή, του Στέλιου Στασινόπουλου, στενού φίλου του Σαμαρά, μεσσήνιου και πρώην εφόρου...Μεσσήνης...!!!
Από την ανάληψη Στασινόπουλου έγιναν δύο περίεργα γεγονότα:
1- Καταργήθηκε η τηλεφωνική γραμμή 1517 στην οποία μπορούσε ο οποιοσδήποτε πολίτης, διατηρώντας και την ανωνυμία του, να καταγγέλει περιπτώσεις φοροδιαφυγής και φοροκλοπής...!!!
2- Εγινε γνωστό πως οι καταγγελίες θα γίνονται αυτοπροσώπως από τους πολίτες οι οποίοι θα πρέπει να μεταβαίνουν στα γραφεία του ΣΔΟΕ (Πειραιώς 207)...!!!
Κάτι ύποπτο μου μυρίζει η υπόθεση...!!!
Η αντικατάσταση Διώτη φαίνεται πως ήταν αποτέλεσμα πίεσης μεγαλοεπιχειρηματιών-φοροφυγάδων, που θα έβγαιναν στη "σέντρα" από τον αδέκαστο εισαγγελέα...!!!
Αλλά και η κατάργηση, ουσιαστικά, της διαδικασίας των καταγγελιών (ποιός θα ξεκινήσει να πάει στα γραφεία του ΣΔΟΕ να καταγγείλει επωνύμως κάποιο φοροφυγά???) με "πονηρεύει" προς την ίδια κατεύθυνση του κουκουλώματος των μεγάλων...!!!
Αραγε γιατί δεν έχει δώσει η κυβέρνηση στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τους 1.700 και πλέον μεγαλοφοροφυγάδες???
Πολλά παιχνίδια παίζονται σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, που δεν μπορούν να κρύψουν ούτε ευρώ από την εφορία και-επί πλέον-αναλαμβάνουν όλο το βάρος των 11,7 δις ευρώ...!!!
Κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου