Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Πως τα 200 χιλιάρικα ήταν τελικά 14 χιλ - καμμία συγνώμη...


Κάποιοι έχουν την αθλιότητα στο αίμα τους. Δεν εξηγείται διαφορετικά η δήθεν επανόρθωση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, σχετικά με το κόστος του ταξιδιού του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα, όπου προήδρευσε του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια εφημερίδα είχε δημοσιεύσει ότι το ταξίδι κόστισε 200.000 ευρω, δημοσίευμα που εκμεταλλεύτηκαν «οι Πρετεντέρηδες» (είπε στο Μέγκα μια από τις γνωστές χριτομενιές του, ότι με 200.000 ο ΓΑΠ μάλλον θα πήγε με διαστημόπλοιο στην Κόστα Ρίκα) οι «κομματικοί», οι Αναστασιάδηδες και βεβαίως όλοι οι συνεπείς «πρόθυμοι».
Σε ό,τι αφορά στην αναπαραγωγή του θέματος από εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, ισχύει ό,τι και για τα ΝΕΑ που δημοσίευσαν τη σχετική "πληροφορία". Σκοπίμως ούτε τα ΝΕΑ ούτε οι υπόλοιποι προσπάθησαν να διασταυρώσουν, ως όφειλαν, την πληροφορία πριν τη δημοσιεύσουν ή την εκφωνήσουν. Ειδικά για τα ΝΕΑ το πράγμα θα ήταν πολύ εύκολο να κάνουν τη διασταύρωση. Αρκούσε ένα τηλεφώνημα στο "ομόσταυλο" Travel Plan που οργάνωσε το ταξίδι και θα έβρισκε το πραγματικό κόστος. Στην καλύτερη περίπτωση τα ΝΕΑ δεν διασταύρωσαν την πληροφορία και την κατάπιαν αμάσητη, όπως κάνουν όλα τα μέσα του ΔΟΛ πλέον, όταν πρόκειται για τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και για όποιον φέρει το όνομα Παπανδρέου. Όσο για τους άλλους, αυτοί βολεύονταν από τη δήθεν πληροφορία των ΝΕΩΝ και απλά αναπαρήγαγαν το ψεύδος χωρίς, βεβαίως, να κάνουν οποιαδήποτε διασταύρωση.
Ύστερα από την κατακραυγή που προκλήθηκε από τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου ΤΑ ΝΕΑ που συγκέντρωσαν την οργή των φίλων του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισαν να "ανασκευάσουν", αλλά το έκαναν με το χειρότερο τρόπο, διαπράττοντας μια ακόμα αθλιότητα. Αφού αναγνωρίζουν παραπλάνηση από την "πηγή" τους, ανέγραψαν και πάλι ψευδές νούμερο, έστω κι αν αυτό ήταν κατά πολύ μικρότερο των 200.000 που είχαν δημοσιεύσει αρχικά. Σύμφωνα με τη νέα εκδοχή των ΝΕΩΝ το ταξίδι κόστισε 33.000 ευρώ. Η εφημερίδα σχολίασε ειρωνικά, "λίγα είναι". Πρώτον, η εφημερίδα δεν ζήτησε συγνώμη, από τον Γιώργο Παπανδρέου, ως όφειλε για δημοσίευση ανακριβών στοιχείων που έθιγαν την τιμή και την υπόληψή του. Δεύτερον δεν ζήτησαν συγνώμη από το αναγνωστικό τους κοινό και το ευρύ κοινό που το αναπαρήγαγε για δημοσίευση ανακριβών πληροφοριών τις οποίες δεν διεσταύρωσαν, όπως οφείλει να κάνει κάθε δημοσιογράφος και κάθε μέσο ενημέρωσης.
Εκεί, όμως, που η εφημερίδα έρχεται να διαπράξει νέα βαρβαρότητα είναι ότι το ποσό των 33.000 ευρώ, το καταλογίζει, ολόκληρο στον Γιώργο Παπανδρέου. Η αλήθεια είναι ότι το ταξίδι, για τον Γ. Παπανδρέου και τους συνεργάτες του κόστισε περί τα 14.000 ευρώ και τα υπόλοιπα 19.000 αφορούσαν τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εκπροσωπείται σε όλες τις Συνόδους της Διεθνούς Σοσιαλιστικής από τότε που έγινε μέλος της. Αυτό έγινε και στην πρόσφατη Σύνοδο της Πορτογαλίας, όπου το ΠΑΣΟΚ (απ)έστειλε αντιπροσωπεία του, αλλά, ακόμα, τα έξοδά της δεν τα χρέωσαν στον Παπανδρέου. Όπως το πάνε, όμως, δεν θα αργήσει να κυκλοφορήσει κάποιος πληροφορία μαϊμού την οποία κάποια πρόθυμα "μέσα" θα φιλοξενήσουν προθυμότατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου