Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Αν είναι λοιπόν να τους στείλετε και εξορία μετά από όλα αυτά, στείλτε τους όλους στο δικό μου νησί…!

Όπως το ξαναείπα, μετά τα πιστοποιητικά πασοκοφροσύνης ήρθανε και φακελώματα… «δημοκρατικά» και ύπουλα.
Στην μεγάλη τους ανάγκη να χτυπήσουν τον Γιώργο Παπανδρέου, κάποιοι έψαξαν μέσα στο πλήθος στις φωτογραφίες των εγκαινίων της έκθεσης του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου. Έβαλαν σε κύκλο το πρόσωπο δυο ανθρώπων από χιλιάδες που ήρθαν με αγάπη και σεβασμό προς την ιστορία των μεγάλων πολιτικών που άλλαξαν την Ελλάδα, παλεύοντας για την Δημοκρατία ολόκληρου λαού. Ένας νέος που έχει φύγει όπως τόσοι άλλοι από το κόμμα του Βενιζέλου, εξαιτίας της μετάλλαξης του, και ένας που, όπως γράφει η εφημερίδα «ήταν στην ομάδα υποστήριξης του Παπανδρέου στην Χαριλάου Τρικούπη». Αν κρίνω από την (μάλλον) ηλικία των προσώπων στις φωτογραφίες, αν ο ένας ήταν στην «ομάδα υποστήριξης» όταν τα κεντρικά γραφεία βρισκόταν στην Χαριλάου Τρικούπη (πριν να πάνε στην Ιπποκράτους), πρέπει να ήταν ακόμα μαθητής λυκείου. Αλλά, όπως γράφει ο ίδιος στο δικό του προφίλ, μόνο ως φοιτητής ήρθε στην Αθήνα. Άρα το πρώτο λάθος. Δεύτερο. Όπως ξέρουμε όλοι, τον Γιώργο Παπανδρέου τον ακολουθήσαμε (και τον ακολουθούμε!) πολλά άτομα όλων των ηλικιών, όπως και πολλοί νέοι, οι οποίοι τον υποστηρίζουμε, μοιράζοντας το ίδιο όραμα Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με υπονοούμενες συναλλαγές, όπως πχ συναρθρώσεις στα μπουζούκια μιας συγκεκριμένης ομάδας της σημερινής νεολαίας, η και «καρέκλες» κομματικών γραμματέων (και Φαρισαίων). Απεναντίας.
Βεβαίως ότι, τις πληροφορίες προς την εφημερίδα κάποιοι τις έστειλαν, μαζί με τα ονόματα και τις φωτογραφίες, από όπου ξεχωρίζουν τα δυο πρόσωπα περιγραμμένα σε κόκκινους κύκλους. Μάλλον προς παραδειγματισμό των «αντιφρονούντων» που «τόλμησαν» να πάνε στα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» και στην ομιλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου.
Ο παραδειγματισμός συνεχίστηκε όμως, από τι κατάλαβα, με τα κεντρικά της Χαριλάου Τρικούπη να στείλουν με σμς το άρθρο της εφημερίδας με τα «στιγματισμένα» πρόσωπα, προς όλα τα μέλη της ΚΠΕ και προς τους ευρωβουλευτές.
Υπήρχε μεγάλη αντίδραση στο διαδίκτυο από πάρα, μα πάρα πολλούς αηδιασμένους, οι οποίοι ακριβώς τέτοιες πρακτικές πολέμησαν στον μάκρη και δύσκολο αγώνα για την Δημοκρατία!!! (Όπως και στα άρθρα του επίκαιρου τα οποία δημοσίευσα).
Σήμερα διάβασα την αξιοπρεπέστατη απάντηση προς την εφημερίδα του ενός από δυο νεολαίους «δακτυλοδεικτούμενος» από τα κεντρικά γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. Προσπαθώ εδώ και δυο μέρες να είμαι διακριτική σε ότι αφορά ονόματα, με σεβασμό προς τις προσωπικότητες των δυο νέων, με τους οποίους συμμερίζομαι και υποστηρίζω το ίδιο όραμα, αν μη τι άλλο. Νέοι που αγωνίζονται με αξιοπρέπεια για τις ιδέες τους και για την καθημερινή τους επιβίωση, όπως τόσοι άλλοι από εμάς.

Θα αφήσω όμως εδώ μια παράγραφο της απάντησης του ενός, που θεωρώ ότι εξηγεί όλη την ουσία της συμπεριφοράς της τρομοκρατημένης σημερινής ηγεσίας του πασοκ.

"Ισχυρίζεστε ότι όλος αυτός ο κόσμος που παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος Α. Παπανδρέου επί ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση του κινήματος, ήταν όλοι εγκάθετοι και κλακαδόροι;
Ισχυρίζεστε ότι το σύνθημα που φώναξαν χιλιάδες θεατές , μέσα κι έξω από την αίθουσα του Ζαππείου, «Γιώργο γερά, Να φύγει η Δεξιά» ήταν σύνθημα αποδοκιμασίας στον κ. Βενιζέλο ;
Γνωρίζω ότι η λαϊκή σοφία από αιώνες διαπίστωσε ότι «Όποιος έχει τη μύγα , μυγιάζεται». Αυτό όμως αφορά τις μύγες και αυτόν που μυγιάζεται ! Εάν η καλή δημοσιογράφος της Realnews και η Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ (που υιοθέτησε και κοινοποίησε το κείμενο με την απαράδεκτη και προσβλητική για εμένα στοχοποίησή μου στην φωτογραφία που το συνόδευε) θεωρούν ότι η φράση-σύνθημα «Να φύγει η Δεξιά», που προαναφέρθηκε, συνιστά αποδοκιμασία για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ας το γράψουν , ως έχουν καθήκον αληθείας και αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών."


Τελειώνω το αφιέρωμα μου έτσι όπως άρχισα… μετά τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων ήρθανε τα φακελώματα, οι ρουφιανιές και ο παραδειγματισμός. Αν είναι λοιπόν να τους στείλετε και εξορία μετά από όλα αυτά, στείλτε τους όλους στο δικό μου νησί…!


Ολόκληρο το κείμενο της απάντησης εδώ, εδώ και εδώ

Σχετικό άρθρο εδώ 

Υ.Γ. και εδώ η δεύτερη απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου