Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η Greenpeace "αδειάζει" τον Βενιζέλο...


Με αυτή τη φωτογραφία και λεζάντα «Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τα λόγια» σχολίασε το ελληνικό γραφείο της Greenpeace την ομιλία του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης στη...
Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα όπου ο Βαγγέλης Βενιζέλος παρουσίασε την πολιτική της κυβέρνησης για την κλιματική αλλαγή ούτε λίγο ούτε πολύ ως παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση.
Όπως επεσήμανε η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση «Μέχρι τώρα όμως η κυβέρνηση έχει να δείξει ένα μακρύ κατάλογο πολιτικών που καταστρέφουν το κλίμα».
Την ίδια ώρα και στο πλαίσιο της της πανευρωπαϊκής εκστρατείας για την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα το πλοίο σύμβολο της Greenpeace, Rainbow Warrior ΙΙΙ θα βρίσκεται από τις 25 έως τις 28 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο.,

Όπως επισημαίνει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση, το Rainbow Warrior ΙΙΙ επιστρέφει στην Ελλάδα για να αναδείξει το τεράστιο περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος της εξάρτησης από το πετρέλαιο και να προωθήσει την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως λύση στο ενεργειακό πρόβλημα των νησιών του Αιγαίου. Όπως αναφέρει το το ελληνικό γραφείο της Greenpeace «η ηλεκτροπαραγωγή με καύση πετρελαίου στα νησιά του Αιγαίου κοστίζει στους Έλληνες καταναλωτές 800 εκατ. € ετησίως και ευθύνεται για σημαντική ρύπανση που απειλεί τη δημόσια υγεία και επιβαρύνει το μοναδικό φυσικό περιβάλλον των νησιών μας».

Σχόλιο μου: Την ίδια στιγμή που η Greenpeace ξεσκεπάζει τον Βενιζέλο, το «Έθνος» προσπαθεί να χτυπήσει πάλι τον Παπανδρέου, ο οποίος -εκτός που ήταν επίσημος καλεσμένος του Κλιτών στο συμπόσιο για το περιβάλλον, όπου και τον παίνεψε τον Παπανδρέου στην ομιλία του- συμμετείχε και στην μαζική διαδήλωση για το περιβάλλον, ανάμεσα σε απλούς πολίτες. Αν τα βλέπεις με καθαρό μάτι, την δουλεία του «έθνους» και της κάθε ελεγχόμενης φυλλάδας στην χώρα αυτή, το λες άνετα εγχώρια εργολαβία σπίλωσης του Παπανδρέου. Με άλλα λόγια, οι δημοσιογράφοι έγιναν παραπληροφοριοδότες των πετρελαιαρχών- εφοπλιστών- τραπεζιτών ιδιοκτητών των ελληνικών ΜΜΕ. 
Όσο για τον Βενιζέλο και τα … «μεγαλεία» του στις ΗΠΑ ακολουθεί ανάρτηση… με στοιχεία…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου