Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Αστυνομικοί πλάκωσαν Αφγανό επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του!

Κατάχρηση εξουσίας από όργανα της τάξης εις βάρος Αφγανού που έκανε το …"λάθος" να ζητήσει τα δεδουλευμένα του! Ενεργούσαν για λογαριασμό ενός επιχειρηματία…
Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, εκ των οποίων δύο αστυνομικοί, για επίθεση σε βάρος Αφγανού πολίτη προχώρησαν άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ).
Οι συλληφθέντες είναι δύο αστυνομικοί 49 και 25 ετών που εργάζονται σε υπηρεσία της Αττικής, καθώς και δύο ιδιώτες, ηλικίας 46 και 36 ετών.
Στις 23 Ιουλίου οι δύο αστυνομικοί μετέβησαν με περιπολικό όχημα, μαζί με τον 36χρονο ιδιώτη, στην επιχείρηση του 46χρονου επιχειρηματία, στην περιοχή «Λάκα» Αναβύσσου, όπου εργαζόταν ο 30χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, από το έτος 2010, διαμένοντας σε πρόχειρο κατάλυμα που του είχε παραχωρήσει ο επιχειρηματίας.
Ο 49χρονος αρχιφύλακας επιδεικνύοντας προσβλητική και καταναγκαστική συμπεριφορά σε βάρος του αλλοδαπού, του άσκησε σωματική βία και προκάλεσε φθορές σε αντικείμενα του, παρουσία του 25χρονου αστυφύλακα και του 36χρονου ιδιώτη. Το περιστατικό επαναλήφθηκε και πριν από περίπου δύο εβδομάδες.
Ο 49χρονος αρχιφύλακας και ο 36χρονος ιδιώτης γνωρίζονταν με τον επιχειρηματία και ενεργούσαν για λογαριασμό του, προκειμένου να εξαναγκάσουν τον αλλοδαπό υπήκοο να αποχωρήσει από την επιχείρησή του, χωρίς να του καταβάλει δεδουλευμένα ύψους 23.900 ευρώ. Και στις δυο περιπτώσεις οι αστυνομικοί δεν ενημέρωσαν το επιχειρησιακό κέντρο της υπηρεσίας τους για τη μετάβασή τους στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Σύμφωνα με τη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία, κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για παράνομη βία, απρόκλητη σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απλή συνέργεια και ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά καθώς και για παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα, Παρασκευή, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Αναρωτιέμαι ποια θα είναι η τύχη του Αφγανού συνανθρώπου μας  και αν θα πληρωθεί εντέλει τα χρήματα που ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου