Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Ντροπή: Ένας στους δέκα ανέργους παίρνει επίδομα από τον ΟΑΕΔ

Λιγότεροι από ένας στους δέκα ανέργους λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ενώ το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ το μήνα λαμβάνει μόλις το 1,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, αποκλεισμένοι από το επίδομα ανεργίας είναι 1.172.817 άνεργοι, λόγω των αυστηρών περιορισμών που θέτει η νομοθεσία, οι οποίοι σχετίζονται με τον ελάχιστο αριθμό ημερομισθίων που πρέπει να έχει ο άνεργος τα τελευταία χρόνια και άλλους όρους, που λειτουργούν αποτρεπτικά για μεγάλες κατηγορίες ανέργων.

πηγή: tribune.gr

Υπογραμμίζω ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ότι τα στοιχεία των ανέργων ΔΕΝ είναι τα πραγματικά εδώ και δεκαετίες, διότι τα κέντρα ΟΑΕΔ βρίσκονται μακριά (έως και πάνω από 100 χλμ καμιά φορά) από χωριά και κωμοπόλεις, με αποτέλεσμα οι πολλοί πάμφτωχοι άνεργοι που δεν έχουν χρήματα ούτε καν για εισιτήρια, να μην μετακινηθούν κάθε μήνα και επί χρόνια, ώστε να εγγραφούν τυπικά για το κράτος ανάμεσα στους στρατούς των ανέργων. Επίσης η μηνιαία επανεγγραφή τους πρέπει να γίνει μια συγκεκριμένη ημερομηνία και μόνο από το ενδιαφερόμενο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να πάψει η ανεργία του σε περίπτωση που είναι άρρωστος σ’ αυτή την ημερομηνία, έστω και με μια απλή ίωση που τον ξαπλώνει όμως στο κρεβάτι. Ποτέ δεν εξετάστηκε καν η πρόταση μου ώστε να υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής ανέργων από τα ΚΕΠ σε κάθε τόπο διαμονής τους, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία. Σε αυτή την ηθελημένη απάτη του κράτους προστίθενται και το ζήτημα των γκαρσόν, καμεριστριών, ρεσεπσιονίστ, η λαντζέριδων των 2 μηνών της “βαριάς μας βιομηχανίας”- του καλοκαιρινού τουρισμού δηλαδή- στους οποίους και πάλι παύει η ανεργία τους, αν έχουν την… τύχη… να ασφαλιστούν από τους προσωρινούς εργοδότες τους.
Αν έχουμε ανεργία στις γυναίκες αυτή τη στιγμή πάνω από 90% και αφού ο γυναικείος πληθυσμός είναι γύρο στα 6 εκατομμύρια, έχουμε με την μια πάνω από το μισό πληθυσμό της Ελλάδας άνεργο. Η νεολαία έχει ένα ποσοστό γύρο στις 70% ανεργία. Εκτός από αυτούς έχουμε και το ανδρικό πληθυσμό που βρέθηκε χωρίς εργασία τόσο στην οικοδομή με την ύφεση των κατασκευών στην Ελλάδα, όσο και μετά απολύσεων στο δημόσιο και όχι μόνο. Αν προσθέσουμε και τους μικρομεσαίους ελευθέρους επαγγελματίες που δήλωσαν πτώχευση κάτω από το βάρος του άδικου τέλους επιτηδεύματος συν άλλα χαράτσια, με αποτέλεσμα έλλειψη πραγματικού κέρδους για την επιβίωση τους, οι σειρές ανέργων πληθαίνουν επικίνδυνα. Βεβαίως ότι σε όλους αυτούς προστίθενται οι εργάτες στο ναυτικό κλάδο, που αντικαθιστόνται από τους “ελληναράδες” προνομιούχους εφοπλιστές, με φτηνότερα ξένα χέρια εργασίας. Με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα να έχουν μόνιμη δουλειά οι περίπου 400 000 εργαζόμενοι ΑΚΟΜΑ στο δημόσιο. Από τους οποίους όμως, ξεκληρισμένοι από τον ανάλγητο κράτος (και με τις θεωρίες λιτότητας μιας Μέρκελ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ) οσονούπω θα μεγαλώσει και άλλο ο πληθυσμός των ανέργων.
 Από εδώ και μπρος το σωστό θεωρώ ότι είναι να καταγραφούν οι εργαζόμενοι, ώστε με αφαίρεση από το αριθμό του πληθυσμού να μάθουμε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ, που έτσι και αλλιώς έως τώρα πρέπει να είναι στα 90% χωρίς υπερβολές. Με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ελληνικές οικογένειες- έως και την αφαίρεση του δικαιώματος τους στην απλή επιβίωση.

ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΛΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ “ΟΛΩΝ” ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;;; ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου