Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Το συμπέρασμα μας, κ. Ρουμελιώτη!!!!!


Στην χώρα μας υπάρχουν πολλοί «μετά Θεού προφήτες», γράφοντας μάλιστα και βιβλία- μετά γεγονότων που οι ίδιοι υποστήριξαν σαν σωστή λύση την στιγμή που έγιναν! Αναρωτιέμαι γιατί ο κ. Ρουμελιώτης δεν ήταν διαθετημένος να γράφει ένα βιβλίο και για τις τιμές που ανέβηκαν κατακόρυφα και ΔΙΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΡΕΝΟ αμέσως μετά που μπήκαμε στο ευρώ. Μια που αναφέρεται στο βιβλίο του και στον κ. Σημίτη, αναρωτιέμαι επίσης πως έναν διακεκριμένο ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ (και μάλιστα πανεπιστημιακός καθηγητής στην Γερμάνια και…πρώην υπουργός βιομηχανίας στην Ελλάδα) δεν το έλαβε υπόψη… Αν στην Ελλάδα δεν μου φαίνεται περίεργο να εκλέξουμε βολευτές αυτούς που «ξεχνούν» να διαβάζουν αυτά που υπογράφουν, αδυνατώ να καταλάβω πως ένα γερμανικό πανεπιστήμιο παίρνει καθηγητές αυτούς που «ξεχνούν» βασικές αρχές της οικονομίας-και μάλιστα στις στιγμές που λαμβάνανε πρωταρχικό μέρος. Με βάζει σε σκέψεις… Χμ, αν υπολογίζω και ότι ιδιοκτήτες των εκδοτικών οίκων και ΜΜΕ έχουν και οικονομικά συμφέροντα, οι σκέψεις γίνονται πολύ σκοτεινές- όπως το πέπλο που θέλουν να απλώσουν πάνω στα μάτια μας!!!!!  

Όσα είπε ο κ. Ρουμελιώτης, τα είπε αφού έφυγε από τη θέση του και τοποθετήθηκε στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα, σε επιχείρηση με την οποία ο κ. Παπανδρέου είχε ανοιχτή κόντρα όσο ήταν Πρωθυπουργός. Εφόσον διαπίστωσε ο κ. Ρουμελιώτης ότι το πρόγραμμα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, γιατί δεν παραιτήθηκε από τη θέση του τότε, σαν εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και γιατί άλλαξε τις απόψεις του μετά από την απομάκρυνση του από το ΔΝΤ και την τοποθέτηση του σε μια συγκεκριμένη τράπεζα? 
Το συμπέρασμα είναι ότι ο καθένας (από δημοσιογράφος μέχρι οικονομολόγος) σε αυτή την χώρα, μπορεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια όταν παίρνει εντολές από τα αφεντικά του.


Απαντώντας εδώ


Άλλη απάντηση:

Άμεση ήταν η απάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις δηλώσεις του Παναγιώτη Ρουμελιώτη στους New York Times, ο οποίος ανέφερε ότι: «Εμείς στο ΔΝΤ γνωρίζαμε από την αρχή- συγκαταλέγοντας και τον εαυτό του σε όσους γνώριζαν- πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα (για την Ελλάδα) ήταν αδύνατον να εφαρμοσθεί αφού δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα». Πηγή του Ταμείου δήλωσε πως ο κ. Ρουμελιώτης ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ ουδέποτε διαφοροποιήθηκε ή εξέφρασε αντίρρηση ως προς το περιεχόμενο των πολιτικών που προβλέπονται στο δημοσιονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα όταν αυτό εγκρίθηκε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου. Με έμμεσο καυστικό τρόπο σχολίασε και η εκπρόσωπος τύπου του Ταμείου τις δηλώσεις Ρουμελιώτη η οποία απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό που θέλω να κάνω είναι να σας παραπέμψω στις απόψεις που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δ.Σ. του ΔΝΤ όταν εγκρίθηκε το πρόγραμμα για την Ελλάδα και οι οποίες υποστήριξαν αυτό το πρόγραμμα». Με δεδομένο ότι σε αυτές τις συνεδριάσεις συμμετείχε ο κ. Ρουμελιώτης, στέλεχος του Ταμείου σχολίαζε επ' αυτού ότι «ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ ουδέποτε διαφοροποιήθηκε ή εξέφρασε αντίρρηση ως προς το περιεχόμενο των πολιτικών που προβλέπονται στο δημοσιονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα όταν αυτό εγκρίθηκε από το Δ.Σ του ΔΝΤ. Αντιθέτως τις υποστήριξε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου