Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Που φθάσαμε- να μας πει ο Thompsen (και το Δ.Ν.Τ.) να ρίξουμε τις τιμές;;;


Που φθάσαμε- να μας πει ο Thompsen (και το Δ.Ν.Τ.) να ρίξουμε τις τιμές;;; Μήπως οι «πολιτικοί» μας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ να ρίξουν τις τιμές (μια που ανάμεσα τους βρίσκονται τα τσιράκια των διαφόρων καρτέλ) και υπακούν άλλου είδους εντολές;;
Την επόμενη φορά Ελληναρά, όταν αγοράζεις τα προϊόντα γάλακτος, παρ’τα από την Γερμανία (η από άλλα μέρη του κόσμου), όπου το ελληνικό γάλα (και όχι μόνο!!!!!) είναι στα ράφια των σούπερ-μάρκετ πιο φθηνό από τι είναι στην Ελλάδα… Και που είσαι- ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ τα γιαούρτια να τα ρίξεις ΚΑΙ στον καθρέπτη που κοιτάς- γιατί εσύ έδωσες δύναμη στους υπαλλήλους των καρτέλ και της διαφθοράς!
ΚΑΡΤΕΛ= κοινώς ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ


Τόμσεν σε κυβέρνηση: Πάρτε μέτρα για την ακρίβεια – Ρίξτε τις τιμές

Κόκκινη κάρτα έβγαλε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στις συζητήσεις για το ενδεχόμενο δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και ειδικά αναπτυξιακά κίνητρα, αιφνιδιάζοντας αρνητικά τον υπουργό Ανάπτυξης και τους επιτελείς του, οι οποίοι συναντήθηκαν με τους επικεφαλής της Τρόικα.

Στη συνάντηση κατέστη σαφές από τους κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ, ότι η Ελλάδα πρέπει να αναζητήσει άλλη οδό για τη προσέλκυση επενδύσεων και ειδικότερα να επικεντρώσει τη προσοχή της στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και στην ανακατανομή των πόρων του, στη συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στην άρση όλων εκείνων των γραφειοκρατικών εμποδίων που λειτουργούν ως «φράκτης» στους επίδοξους επενδυτές. Παρά τον αιφνιδιασμό και το βέτο του Πολ Τόμσεν, η ελληνική πλευρά φαίνεται, πάντως, ότι θα συνεχίσει να το παλεύει, καθώς το κλίμα από τη Γερμανία είναι τελείως διαφορετικό.

Προβληματισμένοι εμφανίστηκαν οι επικεφαλής της Τρόικα κι από την εφαρμογή της συνταγής της εσωτερικής υποτίμησης, καθώς ενώ υποτίθεται ότι οι τιμές θα πρέπει να ακολουθούν τη πτωτική πορεία των μισθών, αυτές είτε διατηρούνται στα ίδια επίπεδα είτε αυξάνονται, όπως αποτυπώνεται και στα στοιχεία του πληθωρισμού.

Με αυτό ακριβώς το δεδομένο, οι επικεφαλής της Τρόικα αν και αναγνώρισαν τη συμβολή των αυξημένων έμμεσων φόρων σε προϊόντα και υπηρεσίες, ζήτησαν από τον Κωστή Χατζηδάκη στοχευμένες παρεμβάσεις για να πέσουν οι τιμές στην αγορά και ειδικότερα την άρση των ρυθμιστικών και κανονιστικών εμποδίων, σε λιανεμπόριο, καύσιμα και φάρμακα προκειμένου να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου