Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Die Welt: Σε καμμία περίπτωση δεν είναι αρκετές οι μεταρρυθμίσεις που έκαναν οι Έλληνες

Περισσότερη ελευθερία στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, χωρίς αυστηρή περιγραφή των προβλεπόμενων μεταρρυθμίσεων, θα προσφέρει στην Ελλάδα ενδεχόμενο τρίτο πακέτο βοήθειας, σύμφωνα με σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης το οποίο επικαλείται η εφημερίδα «Die Welt», σε αποκλειστικό δημοσίευμά της.

«Αντί να προσδιορίζονται οι 100 στόχοι μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, θα μπορούν να δοθούν στους Έλληνες 20 μεγάλοι στόχοι. Με ποια μέτρα θα τους υλοποιήσουν είναι κάτι που θα μπορούσαν να αποφασίσουν μόνοι τους» αναφέρεται στο δημοσίευμα. «Θέλουμε να ξεφύγουμε από την πρακτική που προέρχεται κυρίως από την εμπειρία του ΔΝΤ σε αναπτυσσόμενες χώρες» επισημαίνει στην εφημερίδα γερμανική κυβερνητική πηγή.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πάντως ότι ως το τέλος της περασμένης εβδομάδας οι Ευρωπαίοι δεν είχαν καταγράψει ικανοποιητικό αποτέλεσμα, καθώς η Αθήνα δεν είχε υλοποιήσει πολύ περισσότερες από τις μισές μεταρρυθμίσεις. «Για εμάς αυτό σε καμιά περίπτωση δεν είναι αρκετό προκειμένου να πληρώσουμε την επόμενη δόση βοήθειας» δηλώνει στην εφημερίδα κυβερνητική πηγή του Βερολίνου, ενώ σύμφωνα με παρατηρητή που επικαλείται η εφημερίδα, «υπάρχει η εντύπωση ότι οι Έλληνες δεν στηρίζουν τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις και ακόμη και εάν ο πρωθυπουργός εκεί παλεύει με απόλυτη πεποίθηση για τα μέτρα, βρίσκεται συχνά έναντι μιας διοίκησης, η οποία σαμποτάρει με όλη της την δύναμη την πολιτική του, όπου μπορεί».


Στο δημοσίευμα σημείωνεται, ακόμη, ότι οι δυνατότητες των Ευρωπαίων να ασκήσουν πίεση στους Έλληνες είναι περιορισμένες, καθώς υπάρχουν οι ευρωεκλογές και ενδεχομένως να ενισχυθούν η ριζοσπαστική Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και η δεξιά της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου