Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Η γαλάζια διακυβέρνηση με αριθμούς. Όλη η αλήθεια για το χρέος και η απογραφή

Η αναθεώρηση του χρέους από τη Eurostat
με την έκθεση της Eurostat (General government deficit and debt - Greece) η οποία συντάχθηκε βάσει των προτύπων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών (ESA 95) τόσο τα στοιχεία για το έλλειμμα όσο και τα στοιχεία για το χρέος αναθεωρούνται επί τη βάσει νέων δεδομένων.
Έτσι, το δημοσιονομικό έλλειμμα ανά έτος:
Το 2007 στο 6,4% του ΑΕΠ (14,5 δισ. ευρώ)
Το 2008 στο 9,8% του ΑΕΠ (23,1 δισ. ευρώ)
Το 2009 στο 15,4% του ΑΕΠ (36,3 δισ. ευρώ)
Το δημόσιο χρέος ανά έτος:
Το 2007 τοποθετείται στο 105,4% του ΑΕΠ (239 δισ. ευρώ)
Το 2008 στο 110,7% του ΑΕΠ (262,3 δισ. ευρώ)
Το 2009 στο 127,1% του ΑΕΠ (298,7 δισ. ευρώ)
Το 2010 στο 142,8% του ΑΕΠ (328,5 δισ. ευρώ)

Τα μεγάλα ψέματα της ΝΔ


Τον Οκτώβριο του 2009 ο τότε «τσάρος» της οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωνε προς τον ελληνικό λαό:

Αναφορικά με το 2008, το έλλειμμα εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 2,3% του ΑΕΠ, καθαρά κάτω από το όριο του 3%.Με τον προϋπολογισμό του 2009 επιδιώκουμε τη συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και του μεταρρυθμιστικού μας προγράμματος. Στοχεύουμε στην ελάχιστη δημοσιονομική προσαρμογή που επιβάλλουν οι κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης (0,5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ). Παράλληλα, συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την ενίσχυση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας." Γιώργος Αλογοσκούφης, Oκτώβριος 2008
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εurostat το έλλειμα του 2008 διαμορφώθηκε στο 9,8% έναντι 2,3% που υποστήριξε στη Βουλή ο Γιώργος Αλογουσκούφης ενώ το 2009 άγγιξε το 15,4% έναντι 2% που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του 2009.
Ψέμα! Ψέμα! Και τίποτα άλλο.
Τα 59,4 δις χρέους ποιος τα δημιούργησε; Εσείς κ. Σαμαρά τι απαντάτε; Αναμένουμε απάντηση!!!

Οι εκλογές του 2007
Σύμφωνα με το προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές του 2007 το έλλειμα κατέβαινε από το το 7,9% του κακού ΠΑΣΟΚ στο 2,6% τηςδημιουργικής και εργατικής Νέας Δημοκρατίας. Όμως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, το έλλειμμα του 2007 έφτασε στο 6,4% του ΑΕΠ προσθέτοντας στο δημόσιο χρέος 14,5 δις ευρώ.
Για όσους σκόπιμα έχουν ασθενή μνήμη παραθέτουμε παρακάτω αυτό το προεκλογικό σποτ.

Μας είπαν ψέματα και δεν είναι τα μόνα.
Κύριε Σαμαρά τι απαντάτε σε αυτά;

Θέατρο του παραλόγου η ΝΔ σχετικά με την απογραφή του 2004

Αποκηρύττουν τον Γ. Αλογοσκούφη και όχι τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή(???!)
απόλυτο θέατρο του παραλόγου παίζεται τις τελευταίες ημέρες στη ΝΔ.
Σε αυτό, πρωταγωνιστεί η τωρινή ηγετική ομάδα η οποία προσπαθεί να παρουσιάσει ως αποδιοπομπαίο τράγο τον εκτελεστή της απογραφής, Γιώργο Αλογοσκούφη και να αθωώσει τον τότε πρωθυπουργό και εμπνευστή της απογραφής Κώστα Καραμανλή.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, προσπάθησε να διαχωρίσει τον πρώην πρωθυπουργό από αυτό υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η ιστορία αφορά τον κ. Αλογοσκούφη».
Συνεχίζεται δηλαδή το έργο στο οποίο ο Αντώνης Σαμαράς δεν τολμάει να πει τα πράγματα με το όνομά τους και περιορίζεται να χτυπά "το σαμάρι".
Αποφεύγει επιμελώς, να μιλήσει γι' αυτόν που έδωσε την εντολή. Γι αυτόν που κυβέρνησε επί έξι χρόνια την Ελλάδα.
Γι' αυτόν που πήρε και την απόφαση της απογραφής!
Κι αυτό εξοργίζει πολλούς από τους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι αρχίζουν να διαφοροποιούνται.
Ο βουλευτής Σερρών, της Ν.Δ. Αναστάσιος Καρυπίδης είπε οτι θεωρεί σωστή την απογραφή στην ελληνική οικονομία που έκανε το 2004 η κυβέρνηση της Ν.Δ.
«Για μένα ήταν σωστή η απογραφή, διότι ανέλαβε μια κυβέρνηση κι έπρεπε να ξέρει τι ακριβώς έχει πάρει, τι οφείλουμε», είπε ο κ. Καρυπίδης στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100.
Σε ερώτηση αν ήταν «έγκλημα» η απογραφή και για τις δηλώσεις που έκαναν για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης και ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος, Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο κ. Καρυπίδης απάντησε: «Όταν κατεβαίνουν από το άλογο κάποιοι λένε διάφορα πράγματα. Εμένα μου αρέσουν όταν είναι πάνω στο άλογο να λένε ποιο είναι το σωστό και ποιο είναι το λάθος και άμα δεν συμφωνούν να αποχωρούν, να παραιτούνται και να φεύγουν».
Ο κ. Καρυπίδης επισήμανε ότι το 2004 κανένας στη Ν.Δ. δεν ήταν κατά της απογραφής και τόνισε πως το έργο του Κώστα Καραμανλή ήταν θετικό, με τα λάθη του.
«Γι αυτούς που γίνονται μετά Χριστόν προφήτες, όποιος και να είναι δεν συμφωνώ. Εγώ είμαι βουλευτής. Εκλέγομαι από το λαό των Σερρών. Ο κ. Σαμαράς είναι πρόεδρος της Ν.Δ., τον σέβομαι, τον ακολουθώ, τον εκτιμώ, πειθαρχώ στη Ν.Δ. Το τι λέει ο κ. Λαζαρίδης ή κάποιος σύμβουλος είναι δικό του θέμα. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να συμφωνώ κι εγώ με το είπε ο κ. Λαζαρίδης ή ο ένας και ο άλλος. Λέω την άποψη μου όμορφα και ελεύθερα».
Νωρίτερα και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, χαρακτήρισε "υπερβολική", τη φράση εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, περι ιστορικού λάθους.
Ωστόσο, είπε πως "είτε χαρακτηριστεί εγκληματικό λάθος, είτε ιστορικό λάθος, είτε, όπως εγώ είπα, μία ατυχής απόπειρα, θεωρώ ότι αυτό που προέχει είναι το γεγονός ότι επιτέλους υπάρχει και αυτή η πόρτα ανοιχτή στην ΝΔ - να μπορούμε να κάνουμε κριτική αποτίμηση του παρελθόντος μας. Μπορούμε, λοιπόν, με θάρρος και με γενναιότητα να πούμε ότι αυτό δεν ωφέλησε την Ελλάδα; Ε' αυτό το λέμε".
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο Κώστας Τζαβάρας όταν ρωτήθηκε αν ήταν ακραία η διατύπωση που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του κόμματος, δήλωσε: "Ακραίο όταν κάποιος εκφράζεται, δεν είναι τίποτα. Και ούτε μπορώ εγώ να κάνω κριτική στον κ. Μιχελάκη, όταν απλώς κάνει την ίδια διαπίστωση που κάνω και εγώ. Αν τώρα στις λέξεις θέλουμε να δώσουμε μία αυτόνομη οντότητα, θεωρώ ότι αυτό είναι μια υπερβολική αποκωδικοποίηση ενός μηνύματος".
Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, και υπεύθυνος προγράμματος του κόμματος, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, απέφυγε να σχολιάσει την απογραφή Αλογοσκούφη, ωστόσο άφησε τις αιχμές του.
"Η αυτοκριτική έχει γίνει, κατά τη γνώμη μου, και αρκετά έχει αυτομαστιγωθεί η Ν.Δ. Τώρα, τη Ν.Δ. θα την κρίνετε για το νέο της λόγο, για το "Ζάππειο 2", για το πρόγραμμα που θα εμφανίσει την επόμενη μέρα, για την επόμενη γενιά Ελλήνων. Ο λόγος του μέλλοντος θα κρίνει τη Ν.Δ", είπε χαρακτηριστικά.

Άρθρο του 28 Απριλίου 2011

Χθες ο Αντώνης Σαμαράς εθεάθη πιο ενωμένος από ποτέ με τον πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρισμένο από το ξένο τύπο ως το μεγαλύτερο από τα δέκα καθάρματα τα οποία μας οδήγησαν στην ευρωπαϊκή και ελληνική κρίση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου