Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Deutsche Welle και Financial Times 22 Ιουνίου 2011: “Αντώνης Σαμαράς- ο κερδοσκόπος της κατάρρευσης”

Πηγή Deutsche Welle 

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011 

Αίσθηση προκαλούν τα σημερινά δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου καθώς είναι  ανοίκεια σκληρά με τον Αντώνη Σαμαρά. «Ο κερδοσκόπος της κατάρρευσης», είναι ο τίτλος του ολοσέλιδου θέματος που φιλοξενεί στη δεύτερη σελίδα της η SüddeutscheZeitung του Μονάχου και στον υπότιτλο σημειώνει: «Ανεύθυνος και εγωπαθής: Ο συντηρητικός αρχηγός της αντιπολίτευσης θέλει την εξουσία πάση θυσία». Το άρθρο συνοδεύεται και από μια μεγάλη φωτογραφία από τη συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά, όπου ο πρώτος φαίνεται να του τείνει το χέρι και ο κ. Σαμαράς να κοιτάζει αλλού. Η εφημερίδα γράφει:«Ο Αντώνης Σαμαράς μπλοκάρει και σαμποτάρει τη στιγμή που η χώρα του από κοινού με την Ευρώπη θέλει να δει μια κοινή πολιτική κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο 60χρονος Σαμαράς κατάφερε τον περασμένο χρόνο να γίνει το σύμβολο ενός ανεύθυνου και εγωιστή πολιτικού άνδρα. Η άρνησή του να στηρίξει το πρόγραμμα περικοπών έχει εντωμεταξύ φέρει σε δύσκολη θέση ακόμα και τους συντηρητικούς σε ολόκληρη την Ευρώπη»
Και η εφημερίδα συνεχίζει λίγο παρακάτω:«Ο κυνισμός του λαϊκιστή Σαμαρά φθάνει τόσο μακριά, ώστε την περασμένη Κυριακή να επιρρίψει στον πρωθυπουργό ‘ένα όργιο λαϊκισμού’ και αυτό διότι ο Γώργος Παπανδρέου σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ εδώ και εβδομάδες καλεί σε μια εθνική συναίνεση. Την Πέμπτη πριν από τη σύνοδο κουφής των Ευρωπαίων ηγετών θα μεταβεί και ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες. Εκεί οι συντηρητικοί πολιτικοί του φίλοι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα τον παρακαλέσουν ακόμα μια φορά. Γιατί, διερωτούνται πολλοί, οι Έλληνες δεν καταφέρνουν αυτό που καταφέρνουν οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί, δηλαδή μια κοινή στάση της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης;»


Με τον Αντώνη Σαμαρά και τη στάση του ασχολείται και η γερμανική έκδοση των Financial Times, η οποία επιγράφει το άρθρο της ‘Ο αρνητής’ και στον υπότιτλο σημειώνει: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγωνίζεται κατά των ξένων υπαγορεύσεων για περικοπές. Ο συντηρητικός πολιτικός δεν έχει όμως να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις. Παρ' όλα αυτά ίσως σήμερα να σημάνει η δική του η ώρα».Η εφημερίδα γράφει: "Εάν ο Παπανδρέου δεν πάρει σήμερα το βράδυ ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, ο Σαμαράς θα έχει επιτύχει το στόχο του: πρόωρες εκλογές. Οι συντηρητικοί όμως δεν θα μπορούσαν να κυβερνήσουν μόνοι τους, αλλά θα χρειάζονταν το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου. Τα δυο κόμματα θα είχαν ατέλειωτες συζητήσεις με απρόβλεπτες συνέπειες για τις αγορές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου