Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Άλλος ο Εγώγγελος και άλλος ο Εγγονόπουλος!

Άλλος ο Εγώγγελος και άλλος ο Εγγονόπουλος! Μπέρδεψες τα μπούτια σου, Εγώγγελε! Ο Υδραίος παρέμεινε Υδραίος, εσύ όμως Εγώγγελε αποδείχτηκες καλαματιανός πέρα για πέρα. Πρώτα απόλυτα σαμαρικός και δεύτερο και τελευταίο σου: με λίγο λάδι, όπως και οι καλαματιανές ελιές- τσάμπα όση και αν είναι η σάρκα που “ντύνει” το κούφιο κουκούτσι…

Παραφράζοντας τον Ανδρέα Εμπειρίκου προς τον Εγγονόπουλο, ολοκληρώνω λέγοντας σου: Εγώγγελε, η ώρα της δόξας του Υδραίου έφτασε προ πολλού, αλλά τόσο στραβός και κακόπιστος που αποδείχτηκες, ακόμη να το παραδεχτείς!

Για να το κάνω λιανά κάπως... «Στρατηγέ, τι γύρευες στην Λάρισα, εσύ ένας Υδραίος;». ( Ή τι γυρεύει ένας άνθρωπος του ηρωισμού και του πολέμου στον κόσμο των εμπόρων;)
Μόνο μεταπολεμικά θα ερχόταν η αναγνώριση του Εγγονόπουλου, χάρις σε ένα κείμενο του Ανδρέα Εμπειρίκου όπου έγραφε: «Νικόλαε Εγγονόπουλε, η ώρα της δόξης σου έφθασε προ πολλού και είναι στραβοί και κακόπιστοι όσοι ακόμη δεν το βλέπουν».
Παρά μόνο που η Βαγγέλα δεν είναι ο Εγγονόπουλος, αλλά απλά ένα φουσκωμένο από τα ΜΜΕ Εγώγγελο που έκανε την «ελιά» κόσμο των εμπόρων! Που θα πρέπει να πάρει την σωστή απάντηση από τον κόσμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου