Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Πόθεν… αίσχος


“Ο χορτάτος δεν καταλαβαίνει τον πεινασμένο” λέει ο λαός. Τώρα πως φτάνουν οι χορτάτοι να εκπροσωπεύουν τους πεινασμένους, εδώ "υπάρχει… ψωμί".

Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι για να είσαι βουλευτής πρέπει να έχεις λεφτά. Μια τα κομματικά στελέχη που… πως αλλιώς θα σε στηρίξουν (…), μια τα παπαγαλάκια που θα γυρίσουν στα καφενεία για να ρίξουν λάσπη στους αντιπάλους και να μετατρέψουν σε διαμάντι την πραγματική λάσπη που σκεπάζει την φωλιά των δικών τους υποψηφίων, μια τα δείπνα στα μέλη επιτροπών που τους προτείνουν σε κάθε κόμμα, μια οι δημοσιογράφοι και ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. Από τι φαίνεται όμως, αξίζει τον κόπο… Συμπέρασμα : έχουμε βουλή με βο(υ)λευτές που αξίζουν στα κόμματα που υπάρχουν μέσα σε αυτήν. Τώρα εξηγείται πως μπερδεύεται στην πράξη η αριστερά με την δεξιά. Η γιατί ο λαός μιλάει για αριστερούς με δεξιές τσέπες…
Δείτε ΕΔΩ το πόθεν έσχες βουλευτών, πρωθυπουργού, προέδρων κομμάτων, ευρωβουλευτών (αν και με παραλείψεις…), όπως και των ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ βουλευτών. Προσέξτε και τον αριθμό ακινήτων που διαθέτουν, έστω και με μικρό ετήσιο εισόδημα (?), όπως και τις καταθέσεις.
Τώρα πως η πλειοψηφία αυτών των ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ αντιπροσωπεύει τον φτωχό ελληνικό λαό, ας αναρωτηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

Αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι σ΄ αυτό τον τόπο, θα πρέπει να σταματήσουμε να επιβραβεύουμε ανθρώπους, που βάζουν την προσωπική τους άμετρη, άγονη και επιζήμια φιλοδοξία πάνω από την πατρίδα!περισσοτέρα

3 σχόλια:

 1. Το ποσό των 190.000 ευρώ περίπου είχε ως εισόδημα το 2011 ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με τη δήλωση "πόθεν έσχες" που έκανε στη Βουλή.
  Ο πρωθυπουργός έχει φορολογητέο εισόδημα 45.675 ευρώ, αφορολόγητο 66.493 ευρώ. Τα ποσά αυτά είναι από τη βουλευτική αποζημίωση, ενώ από άλλες πηγές είχε έσοδα 25.044 ευρώ. Η σύζυγος του είχε έσοδα 53.625 ευρώ.
  Επίσης μαζί με τη σύζυγο του εμφανίζονται να κατέχουν εξ ολοκλήρου ή να έχουν συμμετοχές σε 13 ακίνητα. Συγκεκριμένα τα ακίνητα της οικογενείας βρίσκονται σε Αττική, στην Εκάλη, στη Μεσσηνία, στην Εύβοια και στο Ναύπλιο.
  Ο πρωθυπουργός και η γυναίκα του δηλώνουν καταθέσεις πάνω από 300.000 ευρώ. Ο Α. Σαμαράς είχε το 2011 καταθέσεις 225.000 ευρώ στην Ιρλανδική τράπεζα KBC.
  Ο Α. Σαμαράς έχει 3.500 μετοχές της ΑΝΕΚ, ενώ σε δύο αυτοκίνητα που έχει κατέθεσε τις πινακίδες.


  Αναρτήθηκαν στο site της Βουλής οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των υπόχρεων πολιτικών για το οικονομικό έτος 2011. Τα 508 «πόθεν έσχες» θα παραμείνουν στο διαδίκτυο για ένα μήνα και συγκεκριμένα μέχρι το πρωί της 11ης Ιανουαρίου 2013.Δείτε τους πίνακες


  Δημοσιοποιήθηκαν τα «πόθεν έσχες»του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο εθνικό ή ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, των υπουργών , αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, των βουλευτών και ευρωβουλευτών, καθώς και όσων διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων.
  Υπόχρεοι για δήλωση πόθεν έσχες είναι 508 συμπεριλαμβανομένων όλων των πρώην πολιτικών που έληξε η θητεία τους τα τελευταία τρία χρόνια.
  Σύμφωνα με την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων, σε ορισμένες περιπτώσεις ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις και δικαιολογητικά.
  Σημειώνεται ακόμα ότι ο έλεγχος που διενεργήθηκε απέβλεπε στη διακρίβωση του εάν, με βάση τα δηλωθέντα και ελεγχθέντα δεδομένα, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, εκ μέρους των υπόχρεων, δικαιολογείται από
  το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων αυτών, σε συνδυασμό και με τις δαπάνες διαβιώσεώς των».
  Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «στις εκθέσεις αυτές, μετά από σχετικό έλεγχο, έγινε πλήρης καταγραφή όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, εμπράγματα δικαιώματα σ' αυτά, μετοχές ημεδαπών ή και αλλοδαπών εταιριών, ομόλογα και άλλες ομολογίες κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους, καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, πλωτά, εναέρια και χερσαία μεταφορικά μέσα, καθώς και τυχόν συμμετοχή σε κάθε είδους επιχειρήσεις».
  Η Επιτροπή διευκρινίζει παράλληλα, ότι διατηρεί την αρμοδιότητά της προς επανέλεγχο των δηλώσεων όποτε αυτό καταστεί αναγκαίο, όπως για παράδειγμα στο πλαίσιο του αναδρομικού ελέγχου, ενώ επικαλούμενη τη σχετική νομοθεσία, σημειώνει ότι δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ένα εντυπωσιακό στοιχείο φιγουράρει για πρώτη φορά στο πόθεν έσχες του Ευάγγελου Βενιζέλου. Εκτός από τις αστρονομικές καταθέσεις στο σύνολο σχεδόν των Τραπεζών της Ελλάδας και την τεράστια ακίνητη περιουσία, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει καταθέσεις στην HSBC.

  Την Τράπεζα δηλαδή από την οποία προέρχεται η λίστα Λαγκάρντ. Ο Βενιζέλος έχει τρεις συνολικά λογαριασμούς οι οποίοι δεν φαίνονταν σε προηγούμενο πόθεν έσχες. Ο ένας λογαριασμός έχει 1.082,31 ευρώ, ο δεύτερος 45.000 ευρώ και ο τρίτος 43.894 λίρες Αγγλίας.

  Το 2009 ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν εμφανίζεται να έχει καταθέσεις στην ΗSBC. Δηλώνει ότι έχει καταθέσεις το 2011 αφού δηλαδή έχει παραλάβει στα χέρια του τη λίστα Λαγκάρντ με καταθέτες στην HSBC.

  Δεν γίνεται αναφορά αν πρόκειται για την HSBC της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Αλλά σίγουρα έχει ενδιαφέρον το γεγονός, πως ένας υπουργός που χειρίστηκε την λίστα Λαγκάρντ, δεν ήξερε ποιος την παρέλαβε απ” τον ίδιο και βέβαια δεν αξιοποίησε το περιεχόμενό της, ότι έχει καταθέσεις στην ίδια Τράπεζα.

  Είναι αναγκαίο αυτή τη στιγμή, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής να δώσει εντολή να ελεγχθεί επιτέλους όχι το «έσχες» αλλά το «πόθεν» των εκατομμυριούχων ελλήνων βουλευτών για να εξακριβωθεί η προέλευση των χρημάτων όσων με τα εκατομμύρια τους στις Τράπεζες παίρνουν αποφάσεις λιτότητας για τον ελληνικό λαό.

  Είναι θέμα ηθικής τάξης αλλά και ουσίας να απαντήσει ο κύριος Βενιζέλος σε ποια HSBC έχει τις καταθέσεις του. Μέχρι τότε, υπάρχει κίνδυνος, ο καθένας να υποθέτει, πως κάποιοι ως τώρα αρνούνται να ελέγξουν τη λίστα Λαγκάρντ με τους καταθέτες της HSBC φοβούμενοι πως έτσι δημιουργούν προηγούμενο ελέγχων στην συγκεκριμένη Τράπεζα. Και πριν απαντήσει ο κύριος Βενιζέλος, καλό είναι να απαντήσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής. Να τελειώνει το παραμύθι του «Πόθεν Έσχες» και να αρχίσει δειγματοληπτικά έστω ο έλεγχός του.
  http://www.koutipandoras.gr/?p=29894

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καμαρώστε τον πατριώτη πρωθυπουργό της Ελλάδος! Καμαρώστε πως παραδειγματίζει τους Έλληνες! Tην ώρα που οι έλληνες καταθέτες του εξωτερικού αποτελούν κόκκινο πανί για τις ελεγκτικές αρχές, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ζητάει τον επαναπατρισμό των καταθέσεων, ένα στοιχείο του πόθεν έσχες του κ. Σαμαρά αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο. Στο περσινό πόθεν έσχες, ο Σαμαράς διέθετε τραπεζικό λογαριασμό στην Βελγική τράπεζα KBC. Ο κ. Μουρούτης τότε είχε εξηγήσει ότι αυτός ο λογαριασμός είχε ξεχαστεί από τον πρωθυπουργό όταν ήταν ακόμα ευρωβουλευτής. Ένα χρόνο μετά ο λογαριασμός παραμένει ανοιχτός στην Βελγική τράπεζα και ενώ φαίνεται να έχει κινηθεί, παρ’ όλα αυτά ο βασικός όγκος των χρημάτων παραμένει στην συγκεκριμένη τράπεζα του εξωτερικού.
  http://freevoiceletheri.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7950.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή