Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Τρικομματική η «μοιρασιά» για τις ΔΕΚΟ


Εν αναμονή για διορισμό σε ΔΕΚΟ και Οργανισμούς βρίσκονται μια σειρά από στελέχη της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης των τριών στο κράτος. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ήδη έχουν μοιράσει τις θέσεις και απλώς αναμένουν να ανάψει το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου.
 Η πρόθεση είναι να γίνουν αλλαγές, μια και το Μαξίμου πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει ίδια «εικόνα» παντού στο πλαίσιο της τρικομματικής συμφωνίας.
 Για πρώτη φορά πάντως έπειτα από χρόνια, η απόφαση για τις τοποθετήσεις λαμβάνεται σε κεντρικό επίπεδο και δεν αφέθηκε στην αρμοδιότητα των υπουργών.
 Τα πρώτα πρόσωπα ήδη ανακοινώθηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπου ο Γιάννης Οικονόμου ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ).
Ο Νίκος Παπαθανάσης, που ήταν πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημόσιων Επιχειρήσεων (2008-2010) θα αναλάβει τις σταθερές συγκοινωνίες (μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ).
 Στον ΟΑΣΑ κουμάντο θα κάνει ο προερχόμενος από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Αλέξανδρος Δελούκας, μέχρι πρότινος προϊστάμενος Ερευνας και Τεχνολογίας της Αττικό Μετρό.
 Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πάει ο δικηγόρος Δημήτρης Κούκης, ο οποίος επί Καραμανλή ήταν πρόεδρος του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ενώ στην Αττικό Μετρό θα τοποθετηθεί ο Αντώνης Σελιανάκης (πρόεδρος στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας επί κυβερνήσεως Ν.Δ.).
 Στα ΚΕΚ-ΕΛ.ΤΑ. θα τοποθετηθεί ο πολιτευτής Μάκης Γάκης, ενώ ο Αγγελος Τόλκας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, θα αναλάβει τον ΕΛΟΤ-ΕΣΥΔ.
 Ενας ακόμα πολιτευτής, ο Γιώργος Βερναδάκης (επί Καραμανλή διοικητής ΟΑΕΔ) πηγαίνει στη θέση του προέδρου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
 Στο ΕΤΕΑΜ θα τοποθετηθεί ο Γιώργος Γεροντούκος και στον Οργανισμό Αντισεισμικού ο Κώστας Σαββίδης, ενώ στις Ταχυμεταφορές θα έχει κεντρικό ρόλο ο Ορέστης Μεσοχωρίτης.
 Αλλαγές θα έχουμε και στα κρίσιμα πόστα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον πολιτευτή και πρώην βουλευτή Λακωνίας Γρηγόρη Αποστολάκο να τίθεται επικεφαλής στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
 Για τον ΕΛΓΑ προορίζεται ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Εξαρχος -τον ήθελε ο συντοπίτης του αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος- και στον ΕΦΕΤ θα τοποθετηθεί ο προερχόμενος από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκος Τσιάλτας, καθώς ο κ. Βενιζέλος έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του στον Γιάννη Μίχα.
 Στον οργανισμό ΕΛΓΟ - Δήμητρα θα τοποθετηθεί ο πολιτευτής Θεσπρωτίας Κώστας Μπέσης, ενώ διοικητής του ΟΓΑ θα είναι ο Κώστας Ζωντανός, γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας.
 Στη θέση του προέδρου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων θα οριστεί ο Στέφανος Αγιάσογλου, πολιτευτής στην Περιφέρεια Αττικής.
 Στο ΙΚΑ δεν θα έχουμε αλλαγές, αφού συμφωνήθηκε να παραμείνει διοικητής ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ενώ υποδιοικητής θα αναλάβει ο πολιτευτής Φωκίδας με τη Ν.Δ. Κώστας Παπαθανασίου.
 Τις τελευταίες μέρες, αν και είχε προβάδισμα, απορρίφθηκε ο Δημήτρης Κοντός, πρώην γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, κουμπάρος του Λευτέρη Ζαγορίτη και στενός συνεργάτης μέχρι πρότινος του Νίκου Νικολόπουλου, για τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ.
 Ακόμη ένας υποστηρικτής του Σαμαρά, ο πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου Δημήτρης Πανοζάχος και υποψήφιος στην Αʼ Θεσσαλονίκης πηγαίνει στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, που βαίνει προς αποκρατικοποίηση, ενώ ο συνεταίρος του (σε λογιστική εταιρία) Κώστας Ταγγίρης έχει προβάδισμα για εκτελεστικός αντιπρόεδρος στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπου πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα παραμείνει ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Στέλιος Αγγελούδης, συνεργάτης του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου