Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Μια «δημοκρατική» απαγόρευση…

Η ελληνική κυβέρνηση ως προεδρεύουσα χώρα της Ενωμένης Ευρώπης ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ στην Εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να εκφωνήσει λόγο στην εναρκτήρια τελετή της ελληνικής προεδρίας, όπως όρισε θεσμικά και εγγράφως ο Πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί.
Σημειωτέων ότι η αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου είναι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Άννυ Ποδηματά, η οποία είναι μεταξύ των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ που είχαν διαφωνήσει με την απόφαση Βενιζέλου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ να καταργήσει τους ευρωβουλευτές από την ΚΕ του κόμματος.
Μάλλον για αυτό το ειδικό «πρωτόκολο» -του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης- ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ του Ευρωκοινοβουλίου να χαιρετίζει δια του εκπροσώπου του, την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ. Γεγονός που είχε κάνει έξαλλο τον Γερμανό πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν άγνοια και παραπέμπουν στο Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο λειτούργησε όμως σε πλήρη συμφωνία με τα υπαγορευμένα από τον Βενιζέλο.
Άντε να τα ξεμπερδεύεις τώρα Εγώγγελε, μιας που θέλεις και την στήριξη του Σούλτς ως πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, κάτω από την ομπρέλα του οποίου θέλεις να κρυφτείς στις ευρωεκλογές, μια που βλέπεις ότι όλη η ελληνική κοινωνία σε φτύνει και επιμένεις να λες ότι απλά βρέχει. Όχι για άλλο, αλλά τώρα που φεύγει και η Όλγα (που)Τρέμη από την ΜουγκαΣΟΥ, δεν θα μείνουν και πολλοί του δικού σου IQ, ώστε να σε βλέπουν ως «ευφυΐα»…

Που να βάλεις και μια άδικη ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ καθόλου, μα ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ… με το παρελθόν που έχεις (πχ όταν ξεσηκώθηκες εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού με αφορμή το Δημοψήφισμα), όπως και μαζί με την στήριξη που πρόθημα παρέχεις σε έναν συντηρητικό πολιτικό όπως ο Σαμαράς, ακόμα από ΠΡΙΝ να γίνει πρωθυπουργός… σίγουρα οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ της Ευρώπης και ολοκλήρου του κόσμου θα ανησυχήσουν πολύ για την πορεία μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης με σας στην προεδρία (η οποία ΕΕ έτσι και αλλιώς είναι συντηρητική στην πλειοψηφία, δυστυχώς)… η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ -ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΣΑΣ- του λόγου ενός θεσμικού της εκπροσώπου, μας πάει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, όσο επικίνδυνα είναι τα μυαλά και η συμπεριφορά σας… το λέω, διότι η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται… αλλά μάλλον ξέχασα ότι εσείς χρόνια τώρα κάνατε επάγγελμα το να καλύψετε τον ήλιο και να αφήσετε μόνο ένα μίζερο κεράκι, ώστε να φανεί η σκιά σας μεγαλύτερη…

και το σχολιο του epikairou εδώ..."Και σου χε λυσσάξει ο αντιπροεδρεύων αναπληρωτής του προεδρεύοντος πρωθυπουργού της Ε.Ε. Βαγγέλης Βενιζέλος να εξασφαλίσει τη στήριξη του Σούλτς στην πολιτική σαλάτα που λέγεται Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Και εκεί που ο Σούλτς που είχε πειστεί, τσουπ, άλλη μια "Βενιζελιά" που φρόντισε να χαλάσει το κλίμα, την ημέρα της τελετής ανάληψης της ελληνικής προεδρίας. Αυτός ο άνθρωπος όταν τελειώσει την πολιτική του καριέρα, δεν θα τον συμπαθεί ούτε ο εαυτός του και όσοι έχουν βγει μαζί φωτογραφία, είτε θα τη σκίζουν στη μέση, είτε θα της πετούν βελάκια. Ίσως η Ποδηματά, καθώς και οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να χαμογελούν με το πάθημα του Βενιζέλου, ως ανταπόδοση στην μνησίκακη επιλογή του να τους αποκλείσει ο Βαγγέλης από την Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτη του 2013. Και ρε συ Φώτη, χάθηκε να είσαι εκεί γύρω για να εισπράξεις τη δυσαρέσκεια του περιβάλλοντος Σούλτς; Τον Χατζησωκράτη βρήκες να στείλεις και εσύ;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου