Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

τι είναι μια στάση μπροστά στην αιωνιότητα του …αντιπροέδρου;

Αντιπαρέρχομαι τις απίθανες ακροβασίες του ακτιβιστή Βενιζέλου πάνω στο νήμα της πολιτικής σταθερότητας των σταθμών του (εδώ οι 9+1 σταθμοί), γιατί μόνο που τον σκέφτομαι να πετυχαίνει (μόνος του αυτός και το εγώ του) άρση του τραπεζικού απορρήτου και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές, καθιστώντας ουσιαστικά τις τράπεζες κρατικές, σημαίες του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου, με πιάνει τρέμουλο μην πέσει και χτυπήσει!
Όπως αντιπαρέρχομαι και την παρουσίαση της αποφράδας εκείνης μέρας του φασιστικού μαύρου της ερτ, ως αποσόβηση της πολιτικής αστάθειας στη χώρα, γιατί ξαναζαλίζομαι βλέποντας τον πάνω στο νήμα τόση ώρα!
Ούτε με τον παγκόσμιο θαυμασμό που επαίρεται πως κέρδισε ως συντονιστής της προετοιμασίας των ολυμπιακών αγώνων του 2004 θα ασχοληθώ, τότε που από την υπερφόρτωση απευθείας αναθέσεων στα πτυχία του Μπόμπολα, συντόνιζε «αναθέσεις - στραγαλάκια σε ημέτερους»! Μικρές αναθεσούλες ήταν, δε λέω, άμα όμως τις άθροιζες, ξεπέρναγες την ΑΚΤΩΡΑΕ σε δισεκατομμύρια! Σταματώ γιατί αρχίζω και ανακατεύομαι πάλι…

Μια στάση μόνο θέλω να κάνω ανάμεσα στους 9 +1 σταθμούς του Βενιζέλου και δεν είναι αυτήν που φαντάζεστε. Όπου τον πιάνουν τα άλγη, με την ανακοίνωση του μοιραίου δημοψηφίσματος το Νοέμβριο του 2011 και το οριστικό πραξικόπημα που ρίχνει τον Παπανδρέου. Είναι κάπου ανάμεσα στον 5ο και στον 6ο σταθμό και αποτελεί προπαρασκευαστικό πραξικόπημα! Έτσι, για την εξάσκηση…
Είναι κάπου εκεί που «το τρένο του Βαγγέλη ξεκίνησε» το 2007 μέχρι το «Το μετά δεν είναι δεδομένο» τον Ιούνιο του 2011, το οποίο και αγνοούσα, για να είμαι ειλικρινής. Καλά αυτό δεν ήταν τρένο σκέτο, τρένο του τρόμου ήταν, όταν ξεκίνησε από το Ζάππειο. Έτσι συντηρούσε τους συμμάχους του, ο μελλοντικός ηγέτης, απέναντι στους αντιπάλους του, όπως ο φοβερός «αγιογράφος» αποκαλεί τους πασοκους στον 5ο σταθμο! Έτσι ασφαλώς συντηρούσε και την πόλωση ανάμεσα στα δύο «περιβάλλοντα»

Ήταν τότε λίγο πριν …κλυδωνιστεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του πασοκ, που λέει και ο 6ος σταθμός του. Απλώς ξεχνάει να αναφέρει πως κλυδωνίστηκε η ΚΟ πασοκ. Ξεχνάει να πει πως χωρίς το «δικό του περιβάλλον» ΔΕΝ πέρναγε το μεσοπρόθεσμο, αφού ΔΕ θα είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Να σημειωθεί πως το Μεσοπρόθεσμο ήταν προϋπόθεση για την εκταμίευση δόσης αλλά και το πρώτο κεφάλαιο της περίφημης απομείωσης του χρέους.
Επίσης ξεχνάει να αναφέρει πως τη διαπραγμάτευση τον Ιούνιο του 2011 την κάνει ολόκληρη ο Παπακωνσταντίνου! Πέρασε το μεσοπρόθεσμο από υπουργικά συμβούλια, ΚΤΕ οικονομικών, ΚΤΕ σκέτο (ξέρω, άγνωστες συλλεκτικές παπανδρεικές διαδικασίες δημοκρατικού προγραμματισμού), εγκρίθηκε από όλα αυτά και κατατέθηκε στη βουλή στις 09.06.2011

Αυτό που ΔΕΝ ξεχνιέται πάντως είναι πως το «δικό του περιβάλλον» ήταν αυτό που εντόπισε κενό στη διακυβέρνηση της χώρας τότε. Φλωρίδης, Νασιώκας, Λιάνης, Πάρις, Σούλα, Βασούλα, Σαλαγιάννης, Λιντζέρης, Τόνια, η Ευα! Αυτό βέβαια κράτησε ΜΙΑ μέρα, γιατί την «επόμενη» έδωσαν ΣΥΣΣΩΜΟΙ ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Παπανδρέου και ο Βενιζέλος «κέρδισε» την καρέκλα του υπουργού Οικονομικών, που …ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ!

Ήταν όντως αξέχαστες οι στιγμές που ζούσαμε! Πάλευε η αυλή του να ρίξει τον Παπανδρέου, πάλευε και η χώρα με τον εαυτό της. Σα διχασμένη προσωπικότητα, σα σχιζοφρενής.  Ξεχνιούντε αυτά; Τότε που η αριστερά «διόρθωνε»  την Ιστορία σε απόλυτη σύμπραξη με την υστερία ενός φασίστα και την φαντασιοπληξία «διακεκριμένων» αντιμνημονιακών-δραχμολάγνων ηρώων . Τότε που ο «Ζορρό» έσκυβε και φύλαγε το χέρι του Μίκη.

Την ίδια στιγμή που κάποιοι κέρδιζαν λίγο χρόνο, ώστε η χώρα να απομακρύνεται μέρα με τη μέρα από τη στάση πληρωμών, ώστε η χώρα να μην πτωχεύσει, ώστε το χρέος της χώρας να καταστεί βιώσιμο με την περίφημη συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου 2011. Παλαιότερα, αυτά τα στοιχεία, επί Παπανδρέου, τα είχαμε και σε λινκ  μέχρι που η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατάργησε όποια αναφορά στις δραστηριότητες των κυβερνήσεων Παπανδρέου – Παπαδήμου! (Στις οποίες να σημειωθεί πως ο Βενιζέλος υπήρξε αντιπρόεδρος)
Μέσα σαυτούς τους κάποιους λοιπόν που κέρδιζαν λίγο χρόνο τον Ιούνιο του 2011, ΔΕ συμπεριλαμβάνονταν ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος!

Τώρα που το σκέφτομαι, αλήθεια λέει στον 5ο σταθμό ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, για τότε που ανέλαβε υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου, όταν μας έκανε τη χάρη να «φύγει από την Άμυνα για να πάει στον πραγματικό πόλεμο» αγνοώντας τις εκκλήσεις του δικού του περιβάλλοντoς, να μείνει μακριά από την οικονομία, «για να αναλάβει μετά». «Το μετά δεν είναι δεδομένο» είπε τότε.


Μωρέ καλά τα λεγε! Αλήθεια έλεγε! Και ξέρεις γιατί έλεγε αλήθεια; Γιατί υπήρχε σοβαρή πιθανότητα «μετά» ο Παπανδρέου, άμα δεν τον έριχναν «μετά», να έβγαζε τη χώρα από τη δίνη της κρίσης «μετά»! Και  «μετά»να ξανάβγαινε πανηγυρικά πρωθυπουργός της χώρας για μια-δυό τετραετίες ακόμα! Και με τον Παπακωνσταντίνου αδιαμφισβήτητο Νο2 στην ιεραρχία «μετά», ποιανής κυβέρνησης θα ήταν ... αντιπρόεδρος ο Βαγγέλης;!;! Ε;…
πηγή εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου