Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Λέω τώρα: μήπως;...

Διάβασα: "Κίνηση σοκ από τον οίκο Moody's, καθώς ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα ανακοίνωση για την ελληνική οικονομία και την μετέθεσε για την 1η Αυγούστου. Μάλιστα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης υποστηρίζει στην αναφορά του πως στην Ελλάδα ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας είναι μεγάλος!...Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, οι εξηγήσεις της κυβέρνησης για την υπόθεση Μπαλτάκου δεν γίνονται πιστευτές από τον πληθυσμό. Στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι οι επενδυτές δεν περίμεναν τέτοια ανακοίνωση της Moody's, για να αποφασίσουν εάν θα τοποθετηθούν σε πιθανή νέα έκδοση ομολόγων ή όχι…
Υπενθυμίζουν, δε, ότι η τελευταία αξιολόγηση της Moody's έγινε στις 2 Μαρτίου του 2012. Εκτός από την 1η Αυγούστου 2014, η Moody's έχει προγραμματίσει να επαναξιολογήσει την Ελλάδα και στις 28 Νοεμβρίου 2014"

Λοιπόν…
Hχηρή σιωπή από την Μοοdy's που δεν έκανε χθες 4 Απριλίου την προγραμματισμένη δήλωση περί της αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας (παρόλες τις “κορώνες”της ελληνικής κυβέρνησης περί πλεονάσματος), η οποία αναβάθμιση αναβλήθηκε για το Αύγουστο- και ΑΝ.

Μήπως για αυτό τον λόγω δεν παίρνουμε και την αναμενόμενη δόση και αναγκαζόμαστε να βγαίνουμε στις αγορές για να δανειζόμαστε εκ νέου; Μήπως για να βοηθάει προς την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης έρχεται η Μέρκελ στην Αθήνα, ώστε να αποφασίζουν θετικά για ένα δάνειο προς εμάς οι τράπεζες, η και με ένα όσο πιο μικρό επιτόκιο; Μήπως η στάση της Ρωσίας και της Τουρκίας στην διεθνή σκακιέρα, ευνοεί την -αναγκαία πια- επικράτηση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την επιβράβευση αυτής της κυβέρνησης, ως "πιο σίγουρη" η τουλάχιστον πιο υπάκουη, με την λογική της επιλογής "ανάμεσα σε δυο κακά";
Λέω τώρα: μήπως;
Υ.Γ. Τα μήπως τα έβαλα για να μην διαταράξω την… σταθερότητα της κυβέρνησης…

Και τώρα ερώτησεις χωρίς το "μήπως":

Γιατί δεν συνεχίζει η ελληνική κυβέρνηση να δανείζεται από το ΔΝΤ όπως κάνει μέχρι τώρα με μικρό επιτόκιο και καταφεύγει στις αγορές με το ίδιο επιτόκιο για το οποίο όταν το είχε ο Παπανδρέου (επειδή δεν ήθελε κανείς να μας δανείσει τότε) όλα τα ΜΜΕ τον χτύπαγαν αλύπητα τότε; Δηλαδή τώρα δεν σας δίνει την δόση το ΔΝΤ; Και όλα αυτά επειδή χάσατε την αξιοπιστία σας ως χώρα εξαιτίας της εμπλοκής της κυβέρνησης σε σκάνδαλο Μπαλτάκο;

Με λίγα λόγια σε δυο χρόνια που κυβερνάτε εσείς που τον ρίξατε, μας φέρατε πίσω και ως μεταρρυθμίσεις (για τις οποίες τότε του κάνατε κριτική ότι δεν τα κάνει με ταχύτητα ενώ τον πολεμούσατε)… και ως αξιοπιστία της χωράς στο εξωτερικό (πάλι εξαιτίας της ΝΔ και δεξιών της προηγούμενης κυβέρνησης)… και ως μεγαλύτερο επιτόκιο που θα αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε εξαιτίας σας τώρα.

Με μια διαφορά: τώρα η Μέρκελ σπεύδει να βοηθήσει τους ομοϊδεάτες της, σε σύγκριση με τότε που ήταν ανένδοτη μαζί με τον ακροδεξιό Σαρκοζί, εκβιάζοντας μας ότι θα μας βγάλει και από το ευρώ. Ενώ τώρα λέει η ίδια ψέματα, μαζί με όλους τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να σας βοηθήσει κάπως, τώρα που φτάσατε στο πάτο.


Ως Έλληνες νομίζω ότι θα έπρεπε να ζητήσουμε από την Μέρκελ τώρα που έρχεται, τουλάχιστον μια μεγάλη και δημόσια ΣΥΓΝΩΜΗ προς το πρόσωπο του Γιώργου Α. Παπανδρέου!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου