Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Κάτι ακόμα περί "ελιάς"

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η σιωπή των διανοουμένων -πολλοί εκ των οποίων ανήκουν στον χώρο της Ελιάς. Συνταγματολόγοι και εν γένει πανεπιστημιακοί που συνήθως δεν χάνουν ευκαιρία να μιλήσουν για «κρίση των θεσμών» στην Ελλάδα, στην προκειμένη περίπτωση τηρούν σιωπή ιχθύος.
“Αθώοι άνθρωποι χωρίς ευθύνη” τους ονομάζει ο πατερούλης τους ο Ευ. Βενιζέλος… ανεύθυνοι με λίγα λόγια. Όντως, αποδεικνύουν την ανευθυνότητα προσωποποιημένη.
Ρωτώ ευθέως: αν δεν μπορούν οι ανεύθυνοι του Βενιζέλου να πάρουν θέση περί ενός ζητήματος υψίστης σημασίας των κανόνων της ίδιας της Δημοκρατίας στην χώρα μας, πως θα μπορέσουν να υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα μας στην Ευρώπη εις ονόματος της Δημοκρατίας;;;;;;;;;
Και αν δεν μπορούν και δεν θέλουν να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα, γιατί να υποστηρίξουμε εμείς τα προσωπικά τους συμφέροντα, όπως συμπεραίνουμε λογικά ότι έχουν;;;;; Για την “φουκαριάρα την μάνα τους”;;; Ευχαριστώ δεν θα πάρουμε. Ώστε να μην γίνουν και άλλο φουκαριάρικα τα παιδιά όλων μας!

Αυτό μου υπαγορεύει η προσωπική μου συνείδηση.

Υ.Γ. Όταν ζητάτε δήθεν κοινωνική πολιτική- έστω και αν αργήσατε- αυτό για να γίνει πιστευτό θά’πρεπε να είχε αρμονιστεί με την δικιά σας στάση ζωής έως τώρα… και ΔΕΝ…!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου