Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Περίγελος του ξένου Τύπου η κυβέρνηση Σαμαρά μετά τις αποκαλύψεις περί του Μπαλτάκου

(Λάμπει από καθαριότητα σήμερα ο Πρωθυπουργός μετά το ξέπλυμα απο τα κανάλια της διαφθοράς)

Μπορεί τα καλά ταϊσμένα ελληνικά ΜΜΕ μαζί με τους εξαγορασμένους δημοσιογραφίσκους της κακιάς ώρας να προσπαθούν να βγάλουν ασπροπρόσωπος τον Σαμαρά:

Τα έκαναν γαργάρα όλα αυτά τα καθεστωτικά μίντια. Όπως έκαναν γαργάρα και την αποκάλυψη του Μπαλτάκου ότι ο Σαμαράς διέταξε την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής, όχι επειδή έδερνε, εκβίαζε, σκότωνε, αλλά επειδή του έκοβε ψήφους και του στερούσε την πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις. «Ποιος του 'πε (σ.σ του Σαμαρά) να τα κάνει αυτά;», ρωτάει τον Μπαλτάκο ο Κασιδιάρης. ΜΠΑ.: «Πρώτ' απ' όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ' το να έχει προβάδισμα από το Σύριζα». ΚΑΣ.: «Κόβει ψήφους 'ντάξει;», ΜΠΑ.: «Είναι λογικό». ΚΑΣ.: «Κι επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;». ΜΠΑ.: «Τον πούστη… απίστευτο πράγμα, απίστευτο».

Αυτό που λέει ο Μπαλτάκος είναι πως στην κυβέρνηση γνώριζαν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και παρόλα αυτά την συγκάλυπταν. Ο Δένδιας κρατούσε τους 32 φακέλους στο γραφείο του και τους έβγαλε μόνο όταν δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Αν είχαν κινήσει νωρίτερα τις διαδικασίες, ο Φύσας δεν θα είχε δολοφονηθεί. Δεν τον προστάτευσε τον Παύλο ο υπουργός προστασίας του Πολίτη. Τον άφησε έρμαιο στους δολοφόνους και μετά εκμεταλλεύτηκε το θάνατό του, για να ικανοποιήσει τις μικροκομματικές επιδιώξεις του Σαμαρά.


 Μπορεί τα καλά ταϊσμένα ελληνικά ΜΜΕ μαζί με τους εξαγορασμένους δημοσιογραφίσκους της κακιάς ώρας να προσπαθούν να βγάλουν ασπροπρόσωπος τον Σαμαρά, αλλά αυτός μαζί με ολόκληρη την κυβέρνηση έγινε κιόλας το περίγελο όλης της Γης.

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση που έσκασε σαν βόμβα την Τετάρτη
(2/04) μετά τις αποκαλύψεις του Ηλία Κασιδιάρη, με το περίφημο βίντεο Μπαλτάκου!

«Η ελληνική κυβέρνηση βυθίζεται στο χάος», «Πέρα από ντροπή για την ελληνική κυβέρνηση, αποτελεί και απόδειξη ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη», «Το περιστατικό φέρνει σε δύσκολη θέση την κλονισμένη κυβερνητική συμμαχία του Σαμαρά η οποία διαθέτει ισχνή πλειοψηφία και δέχεται πιέσεις ενόψει των ευρωεκλογών του Μαϊου από το αριστερό κόμμα του Σύριζα που αντιτίθεται στη λιτότητα», είναι μερικές από τις αναλύσεις και εκτιμήσεις των ξένων ΜΜΕ, τα οποία με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο δείχνουν πως η η κυβέρνηση Σαμαρά καταρρέει.


Οι Financial Times γράφουν ότι «η ελληνική Κυβέρνηση βυθιζεται στο χάος» αναφερόμενοι στην υπόθεση Μπαλτάκου και το βίντεο που συνομιλεί με τον Κασιδιάρη κάνει το γύρω του κόσμου.

 «Ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε οποιαδήποτε γνώση των γεγονότων» επισημαίνουν οι FT, οι οποίοι εκτιμούν ότι η υπόθεση αυτή πιθανόν να κοστίσει πολιτικά στη ΝΔ, η οποία θα χάσει ψήφους ενόψει των Ευρωεκλογών, μια και «αποκαλύπτονται οι σχέσεις του ακροδεξιού τομέα της ΝΔ που εκπροσωπείται από τον Μπαλτάκο με την Χρυσή Αυγή».

Μάλιστα, οι Financial Times αναφέρουν πως το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την Χρυσή Αυγή με αφορμή την άρση της ασυλίας ακόμη πέντε βουλευτών του κόμματος, μεταξύ αυτών και του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων δηλώνοντας μάλιστα ότι στην περίπτωση εκλογής του, θα ασκήσει τα καθήκοντά του και από το κελί.

Από την πλευρά του το δίκτυο Euronews, αναφερόμενο στην υπόθεση Μπαλτάκου, εκτιμά ότι «οι πραγματικές πολιτικές συνέπειες θα φανούν στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο» ενώ το Associated Press εκτιμά ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ελλάδα, ο οποίος ήδη είναι αντιμέτωπος με σωρεία προβλημάτων, έρχεται σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Το BBC εκτιμά ότι η υπόθεση αυτή «πέρα από ντροπή για την ελληνική κυβέρνηση, αποτελεί και απόδειξη ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη», υπογραμμίζοντας ότι εάν καταρρεύσει το κατηγορητήριο κατά της Χρυσής Αυγής, τότε θα επέλθει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα για την κυβέρνηση.

Για δυνητικά σοβαρό πλήγμα στην κυβέρνηση συνασπισμού του Αντώνη Σαμαρά κάνουν λόγο και οι New York Times. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά παραιτήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο όπου φαίνεται να κατηγορεί τον πρωθυπουργό για επιρροή στις έρευνες της δικαιοσύνης, προκειμένου να κερδίσει ψήφους.

"Το περιστατικό φέρνει σε δύσκολη θέση την κλονισμένη κυβερνητική συμμαχία του Σαμαρά η οποία διαθέτει ισχνή πλειοψηφία και δέχεται πιέσεις ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου από το αριστερό κόμμα του Σύριζα που αντιτίθεται στη λιτότητα", σχολιάζει με τη σειρά της και η αμερικάνικη εφημερίδα Washington Post, αναπαράγοντας σχετικό δημοσίευμα του Associated Press.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου