Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Η ΣΙΓΗ ΠΕΡΙ ΑΥΤΗΝ

Μία πολύ σημαντική δικαστική απόφαση για τα πολιτικά ήθη και έθιμα στην χώρα μας πέρασε «στα ψιλά», προφανώς δι’ ευνόητους λόγους, άσχετους όμως με την δημοκρατία και την ενημέρωση

Γνήσιο προϊόν της αντιμνημονιακής υστερίας στην χώρα μας, ήτοι της αρνήσεως οποιασδήποτε αλλαγής από το στρεβλό παρελθόν, ο κ. Πάνος Καμμένος, ιδρυτής και πρόεδρος από διετίας του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθημερινά υβρίζει, απειλεί, φωνασκεί και χλευάζει την νοημοσύνη αυτών των συμπατριωτών μας που έχουν την παράξενη μανία να… σκέπτονται.
Το 2009, ο κ. Πάνος Καμμένος –γόνος οικογένειας που θησαύρισε πουλώντας μεταχειρισμένα αυτοκίνητα– ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τότε, είχε κατηγορήσει το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, και ειδικότερα του αδελφού του Ανδρίκου, για εμπλοκή σε μία υπόθεση χρεωγράφου τύπου CDS , από το οποίο οι εμπλεκόμενοι θα αποκόμιζαν όφελος κάποιων ευάριθμων εκατομμυρίων ευρώ. Όμως, την περασμένη εβδομάδα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. «ψευδείς και συκοφαντικούς» και τού επέβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ.
Παρότι υπάρχει σε εξέλιξη ανάλογη διαδικασία μετά από αγωγή του Ανδρίκου Παπανδρέου, η συγκεκριμένη απόφαση (2284/14, πρόεδρος Βασιλική Παπαϊωάννου, μέλη Αντωνία Μέγγουλη και Φωτεινός Καλαφάτης) δίνει ξεκάθαρη απάντηση στις καταγγελίες αυτές, παρά το γεγονός ότι η αγωγή είχε εγερθεί από την εταιρεία IJ Partners με έδρα την Ελβετία και πρόεδρο και νόμιμο εκπρόσωπο τον Θεόδωρο Μαργέλλο. Το αποτέλεσμα αυτής είναι, όπως προαναφέραμε, να καταδικασθεί σε αποζημίωση 100.000 ευρώ ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. για ηθική βλάβη που προκάλεσε στην εταιρεία ισχυριζόμενος ότι αυτή αγόρασε τα «γυμνά» ασφάλιστρα δανειστικού κινδύνου (CDS ) με βάση αναφοράς τα ελληνικά ομόλογα που πούλησε στο τέλος του 2009 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Με απλά λόγια: ότι η εταιρεία πόνταρε (χωρίς να κατέχει ελληνικά ομόλογα) πάνω στην χρεοκοπία της χώρας, «έχοντας εσωτερική ενημέρωση για την ένταξη της χώρας σε μηχανισμό στήριξης».
Το δικαστήριο, στο δια ταύτα της 28σελιδης απόφασης αναφέρει: «Προς αποκατάσταση δε της ηθικής βλάβης που η ενάγουσα υπέστη, το δικαστήριο ενόψει της εντάσεως της προσβολής και της ευρύτατης διάδοσης των συκοφαντικών ισχυρισμών που αποδείχτηκαν ψευδείς, του βαθμού υπαιτιότητας και της εντάσεως του δόλου του εναγομένου, που μιλούσε για στοιχεία που αποδείκνυαν την επίδικη συναλλαγή σε CDS , τα οποία ήταν ανύπαρκτα και ουδέποτε προσκομίστηκαν, τις κατ’ επανάληψη δηλώσεις των επίδικων συκοφαντικών ισχυρισμών και μάλιστα παρά την διάψευσή τους από την ενάγουσα, της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης των διαδίκων, οι οποίοι αμφότεροι είναι οικονομικά εύρωστοι, κρίνει ότι πρέπει να επιδικαστεί στην ενάγουσα το ποσό των 100.000 ευρώ».
Μάλιστα, το δικαστήριο, στο μακρύ ιστορικό της υπόθεσης επισημαίνει την άμεση διάψευση του ισχυρισμού του Π.Καμμένου από την ελβετική εταιρεία, την μετέπειτα (16/5/2013) διάψευση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πως η εταιρεία αγόρασε CDS , αλλά και την δημόσια δήλωση το 2010 στον διεθνή Τύπο του προέδρου της Θ.Μαργέλλου κατά της αγοράς «γυμνών» CDS , την ώρα που ο ίδιος ήταν κάτοχος ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου 15,5 εκατ. ευρώ.
Επισημαίνουμε ότι ο Πάνος Καμμένος, με συνεντεύξεις του σε κανάλια και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, ύβριζε και απειλούσε. Όταν όμως εκλήθη από το δικαστήριο να προσκομίσει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, ουδέν προσκόμισε. Έτσι, το δικαστήριο στην απόφασή του επισημαίνει: «Οι ισχυρισμοί του εναγόμενου δεν αποδείχθηκαν αληθείας, αλλά ψευδείς, καθώς ο εναγόμενος δεν ανταποκρίθηκε στο βάρος των αποδείξεων. Δεν προσκόμισε ουδεμία συναλλαγή της ενάγουσας σε CDS επί ελληνικών ομολόγων και ουδένα κωδικό αυτής στον διεθνή οργανισμό ISDA, κάτι που αποδεικνύει το ψευδές των καταγγελιών».
Μάλιστα αναφέρεται πως στο δικαστήριο η πλευρά του εναγόμενου ισχυρίστηκε πως θεωρούσε τα περιστατικά αληθή, αλλά «ούτε εκείνη ισχυρίστηκε ότι είναι αληθής η καταγγελία αλλά πως διατήρησε επιφυλάξεις κατά την διατύπωσή της» –κάτι που, κατά το δικαστήριο, δεν έκανε.
Το δικαστήριο απορρίπτει πάντως το αίτημα της εταιρείας να είναι άμεσα εκτελεστή η απόφαση, ενώ αποφασίζει πως κάθε φορά που ο Πάνος Καμμένος θα επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς, που κρίθηκαν συκοφαντικοί, θα πληρώνει πρόστιμο 500 ευρώ και τού επιδικάζει τα δικαστικά έξοδα 12.500 ευρώ. Προφανώς, η πλευρά Καμμένου θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Μία απόφαση που, με εξαίρεση το Capital.gr , αποσιωπήθηκε ακόμα και από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα που είχαν φιλοξενήσει και διαδώσει τις «καταγγελίες» του Πάνου Καμμένου. Έναν πολιτικό που ο «σοφός» λαός ανέδειξε και σε μελλοντικό ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων στην χώρα. Προφανώς δε, αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι δεν θέλουν, για την ώρα, να προβάλλεται το θέμα –και ο νοών νοείτω.

πηγή http://europeanbusiness.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου