Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Περιορισμούς στην ελεύθερη κίνηση εργαζομένων στην ΕΕ αποφάσισαν Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία και Ολλανδία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα στο Χάρπζουντ της Σουηδίας ότι συμφώνησε με τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Σουηδίας και της Ολλανδίας στην «καταπολέμηση των καταχρήσεων της ελευθερίας της κίνησης» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Συμφωνήσαμε ότι οφείλουμε να συνεργασθούμε για να αντιμετωπίσουμε τις καταχρήσεις της ελευθερίας της κίνησης», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Άγκελα Μέρκελ, τον Φρέντρικ Ράινφελντ και τον Μαρκ Ρούτε.

«Είναι ακριβές ότι πρέπει να είμαστε ελεύθεροι να ταξιδεύουμε σε όλη την Ευρώπη για να εργασθούμε, αλλά όχι και ότι είμαστε ελεύθεροι να εκμεταλλευόμαστε καταχρηστικά τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας. Θεωρούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει απαντώντας στις ανησυχίες των ψηφοφόρων», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Το ζήτημα που κυριάρχησε στην προεκλογική εκστρατεία των ευρωεκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τα δικαιώματα των εργαζομένων που προέρχονται από τις φτωχότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατέληξε στη νίκη του κόμματος που τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, του Κόμματος για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου.


«Με στόχο τη διασφάλιση της ελευθερίας της κίνησης, έχουμε ανάγκη από ισότητα στην αγορά εργασίας. Αυτό σημαίνει να αντιμετωπίσουμε τις καταχρήσεις που την απειλούν», είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου