Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Πληρώνουμε 700.000 ευρώ για το γραφείο του αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου!

Πληρώνουμε 700.000 ευρώ για το γραφείο του αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου!

Ο ελληνικός λαός πληρώνει 470.000 ευρώ το χρόνο για το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, τη στιγμή που δεν έχει να φάει, να πληρώσει τα φάρμακα του και το ρεύμα του εξαιτίας του χαρατσιού το οποίο επέβαλε στα νοικοκυριά.

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε με ημερομηνία 25 Ιουλίου 2013 αναφέρεται αναλυτικά πόσο θα μας κοστίσει η «καρέκλα» του Ευ. Βενιζέλου στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης Σαμαρά. Γιατί διαθέτει και άλλη «καρέκλα», αυτή του υπουργού των Εξωτερικών.

Ο λογαριασμός είναι λοιπόν 235.000 ευρώ για τη σύσταση και λειτουργία του γραφείου τους 6 μήνες του τρέχοντος έτους, με τους απαραίτητους ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες, μετακλητούς διοικητικούς υπαλλήλους και αποσπασμένους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Οι νοματαίοι αυτοί είναι 20 στον αριθμό (γι’ αυτούς που επιχείρησαν να περάσουν τροπολογία ότι εξαιρούνται της διαθεσιμότητας και την πήραν πίσω άρον άρον). Είναι βέβαιο δε πώς στο ποσό αυτό δεν υπολογίζονται υπερωρίες και λοιπά έξοδα. Το μπουγιουρντί θα έρθει αργότερα.

Από το 2014 και μετά, σε ετήσια βάση, το ποσό που εγκρίθηκε για τη λειτουργία του γραφείου του αντιπροέδρου ανέρχεται στο ποσό των 470.000 ευρώ. Για το υπόλοιπο του 2013 και το 2014 ο Ελληνικός Λαός θα έχει πληρώσει συνολικά 700.000 ευρώ για το γραφείο μόνο του αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου.

Η διάθεση του εξωφρενικού αυτού ποσού για γραφείο αντιπροέδρου συνιστά μέγιστη πρόκληση όταν ο λαός σηκώνει όλα τα βάρη της κρίσης, μια που η κυβέρνηση δεν απαιτεί τα ίδια και από την ελληνική ολιγαρχία, την οποία αντιθέτως, προστατεύει.
Δείτε το ΦΕΚ

Ο  Βενιζέλος θα απολαμβάνει ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που τον έχρισε ο Αντώνης Σαμαράς για να λύσουν από κοινού τα προβλήματα της χώρας και VIP χλιδάτες μετακινήσεις με τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.  

Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό… Επίσης, ο Βενιζέλος κυκλοφορεί πάντα με μια κρατική θωρακισμένη BMW αξίας 750.000 ευρώ, την οποία είχε στην διάθεση του σαν πρώην υπουργός οικονομικών, αλλά συνέχισε να το χρησιμοποιεί ακόμα κι όταν έμεινε χωρίς κυβερνητικό αξίωμα.


Την ίδια στιγμή που ο απλός κόσμος αναστενάζει, οι βουλευτές, με την πρωτοβουλία του αντιπροέδρου και του πρωθυπουργού, συνεχίζουν να μας προκαλούν και με την αυτοτελή τους φορολόγηση, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις φτάνει στο σκανδαλώδες 75% αφορολογήτου της βουλευτικής αποζημίωσης. Δηλαδή ένας βουλευτής με ετήσιο εισόδημα 92.000 ευρώ (δίχως το εισόδημα διαφόρων επιτροπών, κτλπ …), έχει εντελώς αφορολόγητο κάπου 70.000 ευρώ, έτσι ώστε οι φόροι που θα αναγκαστεί να πληρώσει να είναι γύρο στα 2.000 ευρώ, ενώ ένας μισθωτός με το ίδιο εισόδημα, θα αναγκαστεί να πληρώσει στην εφορία λίγο πιο κάτω από 20.000 ευρώ. Με τον νόμο 3842/2010 καταργήθηκε τo δικαίωμα των βουλευτών να μη φορολογείται περίπου το 60% της βουλευτικής τους αποζημίωσης, όπως ίσχυε με το Ζ’ Ψήφισμα του Συντάγματος το 1975. Ο νόμος όμως δεν εφαρμόζεται.

Οι χοντρόπετσοι πολιτικάντες της κυβέρνησης Σαμαρά- Ευ. Βενιζέλου, κλεισμένοι στο «γυάλινο» κλουβί τους, ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα περνάνε αυτοί καλά, όπως και η ολιγαρχία που προστατεύουν, έτσι ώστε να μένει πεισματικά στο απυρόβλητο. Έχει γίνει πια ξεκάθαρο για όλους μας, ότι είχαν δώσει ύπουλες μάχες πριν ενάμιση χρόνο, για τις κυβερνητικές καρέκλες, με πρωταρχικό και τελευταίο τους σκοπό, την προστασία και την κάλυψη της ελληνικής ολιγαρχίας. Ξέχασαν όμως ότι αυτή μαζί με τα τσιράκια της, δεν αντιπροσωπεύει παρά μόνο το 5% του λαού… και αυτό με το ζόρι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου