Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

Διορισμοί στη Δημοτική Αστυνομία με παραποιημένα απολυτήρια Λυκείου

ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Διορισμοί στη Δημοτική Αστυνομία με παραποιημένα απολυτήρια Λυκείου

Δημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά πτυχία και προϊστάμενοι σε δήμους χωρίς απολυτήριο λυκείου συμπληρώνουν το πάνθεον των πλαστών δικαιολογητικών στο Δημόσιο. Επειτα από έρευνα ζητήθηκε η ανάκληση των διορισμών δώδεκα δημοτικών αστυνομικών στη Ρόδο, οι οποίοι κατέθεσαν πλαστά πιστοποιητικά για τον διορισμό τους το 2005.

Η υπόθεση είχε δημιουργήσει αίσθηση στην τοπική κοινωνία, καθώς αποκαλύφθηκε ότι στο κύκλωμα των πλαστών δικαιολογητικών είχε εμπλακεί δημόσια υπάλληλος, η οποία σύμφωνα με καταγγελίες ζητούσε αμοιβή 1.000 ευρώ για τη χορήγηση απολυτηρίων λυκείου με... υψηλή βαθμολογία.

Η έρευνα των επιθεωρητών και σε συνέχεια η ένορκη διοικητική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αστυνομία της Ρόδου αποκάλυψαν ότι παραποιήθηκαν έγγραφα τα οποία αφορούσαν βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας, με στόχο να πιστοποιηθεί η εντοπιότητα.

Δημοτικός αστυνομικός είχε πλαστογραφήσει τον βαθμό του απολυτηρίου του από 12 και 11/14 σε 17 και 2/14 προκειμένου να λάβει περισσότερα μόρια για τον διορισμό του, ενώ διαπιστώθηκε και η πλαστότητα τίτλου γλωσσομάθειας, αφού ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν ήταν ποτέ εγγεγραμμένος στα αρχεία των επιτυχόντων για δίπλωμα ξένης γλώσσας ξένου πανεπιστημίου.

Συνάδελφός του κατάφερε να «μεγαλώσει» τον βαθμό του απολυτηρίου λυκείου πλαστογραφώντας το 11 και 8/11 που είχε λάβει σε 17 και 8/11. Για ακόμα δύο δημοτικούς αστυνομικούς αποκαλύφθηκε ότι τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας ήταν πλαστά, αφού δεν βρέθηκαν στους αντίστοιχους καταλόγους του Βρετανικού Συμβουλίου.

Εκτός των δημοτικών αστυνομικών υπάρχουν και άλλοι υπάλληλοι, κυρίως σε δήμους, που προσλήφθηκαν ή κατέλαβαν θέσεις προϊσταμένων με πλαστά πιστοποιητικά. Δήμαρχος σε δήμο της Νότιας Αττικής απέλυσε υπάλληλο στην καθαριότητα μόλις ανακάλυψε ότι είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο λυκείου, αφού όπως διαπιστώθηκε ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε τελειώσει μόνο το γυμνάσιο.

Από το Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης όπου ο υπάλληλος δήλωνε ότι είχε αποφοιτήσει αποκαλύφθηκε ότι το συγκεκριμένο απολυτήριο είχε πλαστογραφηθεί, καθώς ανήκε σε... μαθήτρια που είχε αποφοιτήσει από το εν λόγω σχολείο. Ο δήμαρχος αμέσως απέλυσε τον υπάλληλο, ο οποίος είχε αναλάβει προϊστάμενος καθαριότητας με το απολυτήριο λυκείου που προσκόμισε.


Το θέμα που προκύπτει είναι ότι αυτές οι κοινωνίες είναι μικρές και φυσικά ότι θα έπρεπε τα πραγματικά στοιχεία των υπαλλήλων να τα ξέρανε όλοι… τόσο πιο πολύ οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου