Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Κάποιοι προσποιούνται ότι τώρα ανακαλύπτουν τον κ. Καμμένο…

ΔΙΑΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ: «ΣΆΛΟΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΈΣ ΤΟΥ ΚΑΜΜΈΝΟΥ ΓΙΑ ΛΙΝΤΣΆΡΙΣΜΑ ΔΗΜΆΡΧΟΥ».ΚΆΠΟΙΟΙ ΆΛΛΟΙ ΖΗΤΟΎΝ ΚΑΙ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑ.
Πολύ σωστά όλα αυτά.
Πού ήταν όμως ο «σάλος» όταν ο κύριος αυτός το .....
2011 αποκαλούσε τον πρωθυπουργό της χώρας «έμμισθο broker διεθνών τοκογλύφων»;
Πού ήταν ο «σάλος» όταν  ο κύριος αυτός το 2011 έλεγε για την οικογένεια Παπανδρέου «εδώ έχουμε μια συμμορία οικογενειακή, η οποία λειτουργεί με τους νόμους της κόζα νόστρα»;
Πού ήταν ο «σάλος» όταν ο κύριος αυτός το 2011 αποκαλούσε τον Γ. Παπανδρέου «Τσολάκογλου»;
Πού ήταν ο «σάλος» όταν ο κύριος αυτός το 2012, μιλώντας για τον Αντρίκο Παπανδρέου, έγραφε«την κλείνει ο Αντρίκος την offshore… Δεν θα γλιτώσετε λαμόγια» και «θα τους τελειώσουμε τους απατεώνες»;
Πού ήταν ο «σάλος» όταν ο κύριος αυτός το 2012, μιλώντας για τον Αντρίκο Παπανδρέου, έγραφε«αν δεν έλθει ακόμη μία φορά θα κάνουμε τη δίκη κάτω από το σπίτι του…»;

Δεν υπήρξε κανένας «σάλος» για όλα αυτά.

Ο κ. Καμμένος ήταν μέχρι τα τέλη του 2011 κανονικότατος βουλευτής της Ν.Δ.
Κανείς από το κόμμα του δεν του είχε πει τίποτα.

Αντίθετα: κάθε κατηγορία που εκτοξευόταν από το στόμα του κ. Καμμένου, κάθε «φαρμακερή» ατάκα αναπαράγονταν με ενθουσιασμό σε χρόνο dt διαδικτυακά σε όλες τις φιλικά προσκείμενες προς τη Ν.Δ. ιστοσελίδες – και μετά σε όλες τις αντίστοιχες εφημερίδες. Όσο δε πιο γελοία ήταν η κατηγορία, όσο πιο άθλια ήταν η ατάκα, τόσο πιο άμεση και εκτεταμένη ήταν η αναπαραγωγή.

Το σύστημα σιγόνταρε τον κύριο αυτό ως συνώνυμο της «αποκαλυπτικής, μαχητικής πολιτικής». Ο κύριος αυτός κατάφερνε πάντα να βγάζει “ειδήσεις”: κραδαίνοντας “έγγραφα”, εκτοξεύοντας κατηγορίες, χρησιμοποιώντας τις λέξεις-κλειδιά για τηλεθέαση: ξεπούλημα, υποταγή, δοσίλογοι, Τσολάκογλου, προδότες.
Βόλευε πολλούς. Γιατί με το “λέγε λέγε” βοηθούσε στην αποδόμηση του Παπανδρέου με τις πιο άθλιες κατηγορίες και έδινε τη δυνατότητα στα ηγετικά στελέχη της Ν.Δ. να το παίζουν πιο σοβαροί – σε σχέση με τον Καμμένο – στην αντιπολίτευσή τους, χωρίς όμως να αδειάζουν τον βουλευτή τους.

Ο κ. Καμμένος είναι προϊόν Σαμαρά και ΝΔ. Για να τον χρησιμοποιήσουν ενάντια στην κυβέρνηση Παπανδρέου, άλλοι τον ανέχτηκαν, άλλοι τον κάλυψαν, άλλοι τον σιγοντάρησαν.
Και μετά τον λούστηκαν.

Ο κύριος αυτός έφτιαξε κόμμα. Πήρε ψήφους. Μπήκε στη Βουλή. Όλα αυτά βρίζοντας με όποια χυδαιότητα μπορεί να φανταστεί κανείς τον Παπανδρέου – αυτός ήταν ο πολιτικός του λόγος.

Τώρα όμως το σύστημα δεν τον χρειάζεται.

Εξ’ου και ο "σάλος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου