Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν ο Φαήλος Κρανιδιώτης πλειοδοτούσε στη στρατηγική της έντασης επί Γιώργου Παπανδρέου

Η ακροδεξιά ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί τις τελευταίες μέρες να στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια ακραία πολιτική δύναμη, που σε τίποτα δεν διαφέρει από τη Χρυσή Αυγή.

Ακόμα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επέλεξε να ασχοληθεί μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του και δεν τόλμησε να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία για το μίσος που καλλιέργησε επί...

...των ημερών του Γιώργου Παπανδρέου.

Χθες, ο γνωστός ιδεολόγος της άκρας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης ο οποίος είναι άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, υποστήριξε με άρθρο του τον Χρύσανθο Λαζαρίδη και τη θεωρία των δυο άκρων.

Ας θυμίσουμε μερικές από τις δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Κρανιδιώτη κι ας κρίνουν οι πολίτες αν είναι ακραίες κι αν καλλιεργούν την ένταση.


Όταν θα διαρραγεί το κέλυφος της δυσπιστίας αυτών των συμπολιτών μας, τότε ένα ορμητικό ποτάμι στην κοινωνία και την κάλπη θα σαρώσει την ανικανότητα και την ιδιοτελή μοχθηρία τους σε βάρος του Λαού και υπέρ της πάρτης τους. Τίποτα λοιπόν δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει, τίποτα που να δώσει άλλοθι στην αδίστακτη κλίκα που ασελγεί πάνω στην Πατρίδα. Αν τεκμηριωθούν όσα βλέπουμε κι υποψιαζόμαστε ότι έγιναν, αφού θεσμικά θα φύγουν, θεσμικά θα τους πάμε ανεβαίνοντας την Μεσογείων δεξιά για να πληρώσουν το λογαριασμό. Άλλοθι όμως δεν θα τους δώσουμε.

Στη Μεσογείων δεξιά βρίσκεται το Γουδή και υποθέτω ότι θυμάστε όλοι τα συνθήματα τύπου «οι προδότες στο Γουδή».


Σιγά σιγά στους δρόμους βγαίνουν νοικοκυραίοι κι όπως προβλέπαμε, θα αποδειχθεί ότι έχουν πολύ πιο βαρύ χέρι από τους επαναστάτες ημιαπασχόλησης των Βορείων Προαστίων, του Ψυχικού και των Εξαρχείων. Άλλο να κάνεις το κομμάτι σου μεταξύ σχολής και «Sugar» κι άλλο να είσαι φρεσκοαπολυμένος σαρανταπεντάρης με γυναίκα, παιδιά, δόσεις, νοίκια και φροντιστήρια. Και να ΄χεις ψηφίσει και ΠΑΣΟΚ γιατί «λεφτά υπάρχουν»! ΄Ωρε μάνα μου! Αυτοί προς το παρόν μουτζώνουν και γιουχάρουν αλλά άμα η κατρακύλα συνεχιστεί, το επόμενο αγώνισμα θα έχει μαλτεζόπλακα και στυλιάρι.

Να κι ένα ωραίο εθνικιστικό παραλλήρημα, πάλι από τον Οκτώβριο του 2011, υπέρ του Αντώνη Σαμαρά:

Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, ο Κυπριακός Ελληνισμός, οι εναπομείνασες ελληνικές κοινότητες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και η άλλη μεγάλη Ελλάδα της Διασποράς πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή την συντακτική Εθνοσυνέλευση. Έλληνες από το Σικάγο και την Μελβούρνη, από το Βανκούβερ και την Αργεντινή, από την Χειμάρα και την Λευκωσία, μαζί με τους Ελλαδίτες, να συγκροτήσουμε το Κοινόν των Ελλήνων και να ορίσουμε την νέα ελληνική Πολιτεία.(....)Μαζί τους λοιπόν να φτιάξουμε τον νέο καταστατικό χάρτη του Έθνους, ενισχύοντας κι όχι αποψιλώνοντας τα εθνικά χαρακτηριστικά. Όλοι οι Έλληνες, απ’ όλη τη Γη, στις φάλαγγες του μέλλοντος. Θεσμικά. Για πάντα.
(...)
Εκτός από τις Εθνοσυνελεύσεις της Επανάστασης, της αληθινής, όχι της «ανακυκλωμένης» από τους σκουπιδιαραίους της «ενημέρωσης», ξέρετε ποιοι άλλοι έκαναν συντακτική Εθνοσυνέλευση; Ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος κι ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου. Ποιό όνομα ταιριάζει και μπορεί να μπει δίπλα σε αυτά; Αυτού που θα οδηγήσει τον όλο Ελληνισμό ενάντια στον μικροελλαδισμό, αυτού που είναι Αρχηγός κι όχι διαχειριστής και σίγουρα όχι Ηγεμών της Βλαχίας, που μαζεύει τα δοσίματα για την Υψηλή Πύλη…

Αυτή ήταν η Νέα Δημοκρατία την περίοδο 2009-2011 και μέσα από τα δικά της σπλάχνα ξεπετάχτηκε τόσο το τσίρκο των Ανεξάρτητων Ελλήνων όσο κι ένα τεράστιο ακροατήριο που τελικά προτίμησε τη Χρυσή Αυγή.


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία μεγαλύτερη ευθύνη για τη διάχυση της βίας από τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας εκείνης της περιόδου. Η αντιμνημονιακή Νέα Δημοκρατία υπήρξε ένα χυδαίο πολιτικό έκτρωμα που συνετέλεσε τα μέγιστα στην κοινωνική εκτροπή κι' αυτό δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί.

Ευχαριστούμε στους φίλους της parapolitiki, σωστό το άρθρο σας, αλλά βοηθήστε με λίγο με κάτι που θέλω να θυμάμαι, ποια ήταν η στάση σας τότε με το δημοψήφισμα…? Για να μου φρεσκάρετε καλύτερα την μνήμη… 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου