Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Εκκαθάριση ζητά η τρόικα από τα ΜΜΕ για να “κουρέψει” το χρέος τους

Με τη συμφωνία διαγράφονται έως και 50% των δανείων και δίνεται η δυνατότητα για εκ νέου δανεισμό. Απαραίτητη η μείωση 30% λειτουργικού κόστους επιχειρήσεων.

Σε…κρυφή συμφωνία για τη ρύθμιση των χρεών τους στις τράπεζες έχουν καταλήξει τρόικα και εκδότες, σύμφωνα με πληροφορίες του bankwars.gr.

Όπως αναφέρεται, το γεγονός ότι καμία πίεση δε φαίνεται να ασκείται από το κλιμάκιο για αποπληρωμή των χρεών των μεγαλοεκδοτών, αλλά και το ότι υπήρξε κοινή συνάντηση κάποιων εκ των εκδοτών  με τον Πρωθυπουργό το καλοκαίρι χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, έχει εξήγηση και αυτή είναι η συμφωνία που έχει επέλθει μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.

Σύμφωνα δε με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας τα τρία βασικά σημεία της συμφωνίας είναι:

1. Διαγραφή χρεών. Στο πλαίσιο της εξυγίανσης των χαρτοφυλακίων τους, οι τράπεζες θα σβήσουν το 40% ή ακόμα και 50% των δανείων.
2. Δυνατότητα δανεισμού εκ νέου. Αν το σβήσιμο μέρους των δανείων συνδυαστεί με ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού, τότε θα επιτραπεί η έκδοση νέων δανείων.

3. Εκκαθάριση. Μείωση σημερινού λειτουργικού κόστους πάνω από το 30% και δραστική μείωση προσωπικού με απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών. Ελάχιστοι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με πάνω από 800 ευρώ καθαρά. Και όσοι θα εισπράττουν παραπάνω, θα το “δικαιολογούν”, εργαζόμενοι σε πολλά από τα μέσα ενημέρωσης του κάθε εκδοτικού μαγαζιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου